Mijn reizen in 2019

Gepost op 20 december 2019 door Katja in Reizen / 0 Comments

Afgelopen jaar ben ik twee keer op een achtdaagse reis geweest. Van Frankrijk tot Duitsland. Dichtbij, maar o zo leuk!

Mijn reizen in 2019 waren niet zo heel spannend. Dat sloot eigenlijk wel perfect aan bij mijn hele jaar. Ik wilde het dit jaar dan ook rustig aan doen. Na mijn verhuizing naar Meppel ging ik samen met mijn huisgenoot naar Frankrijk om op bezoek te gaan bij haar moeder en stiefvader. En natuurlijk ook om te omgeving te ontdekken. We zijn naar een aantal kleine steden geweest en we maakten trips op het platteland. Le Puy-en-Velay was zeker bijzonder om te zien en dat uitzicht dan ook! (Bovenstaande foto is daar gemaakt) Tournon-sur-Rhône was tof vanwege het chocolade museum. Daarnaast was ik tijdens deze reis veel bezig met mijn fotografie.

Lees hier en hier over mijn reis in Frankrijk.

Mijn tweede reis was een soloreis naar Berlijn en Potsdam! Dit was voor mij een onwijs toffe reis, omdat het mijn eerste internationale samenwerking was. Eigenlijk kan ik het nog steeds niet geloven. Deze twee steden zijn zo onwijs fijn en ik had me geen betere eerste persreis kunnen voorstellen.
Ik bezocht Slot Charlottenburg, Potsdam een stad die je niet mag missen als je wat langer in Berlijn bent en ik ging naar een stukje vergeten Berlijn: Köpenick. Daarnaast heb ik nog veel meer gedaan. In Berlijn wilde ik zo veel mogelijk doen met natuurlijk wel rustmoment met bier in mijn hand.

En wat hebben we lekker gegeten! Ik zeg we, want voor het grootste gedeelte mocht het dan wel een soloreis zijn… bij de Wannsee zag ik Claudia na bijna acht maanden weer! Net terug van haar wereldreis en toen reisde ze me al achterna naar Berlijn. Naast dat we ook dingen los van elkaar deden, vanwege onze verschillende interesses, gingen we ook samen er op uit. Voornamelijk gingen we samen veel uit eten en bezochten we een enorme kunstwinkel. Het was zo leuk om tijdens het reizen ook dingen samen te doen.

Waar ik echt nog heel graag naar terug wil gaan is Potsdam. Daar heb ik echt niet genoeg tijd doorgebracht. Het liefst zou ik daar dan een paar nachten blijven zodat ik de kans krijg om ook een paar paleizen van binnen te bezoeken. Het lijkt me ook tof om meer van de natuurgebieden van Brandenburg te ontdekken. Wie weet wat volgend jaar me gaat brengen.

Lees hier en hier mijn dagboeken van Berlijn. Mocht je meer willen weten over mijn dag in Potsdam klik dan hier.

Beide reizen hadden hun eigen charme en ik ben erg blij dat ik beide reizen heb kunnen maken. Dit najaar had ik plannen om eventueel weg te gaan, maar wegens de planning van mijn bedrijf maakte ik andere keuzes en ik denk dat ik daar goed aan heb gedaan. Voor volgend jaar heb ik al een aantal plannen en ik kan niet wachten om het hier te delen zodra ik iets concreters heb!

Heb jij gereisd in 2019? Zo ja, waar? Hopelijk heb je het leuk gehad!

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.