Berlijn #2: Mitte, Köpenick en Kreuzberg

Gepost op 19 september 2019 door Katja in Reizen / 3 Comments

Nog drie hele mooie dagen te gaan in Berlijn! Van het drukke stad leven tot even naar de natuur. Lees snel verder voor de rest van mijn Berlijn avontuur!

Bikini Berlin

Zaterdag
Vandaag zouden Claudia en elkaar niet eerder zien, dan in de avond wanneer we hadden afgesproken voor lunch. We wilden namelijk beiden overdag andere dingen doen en het fijne is dat we beide soloreizigers zijn, dus begrijpen we elkaar volledig. Mijn dag startte ik bij Bikini Berlin. Ik had al heel wat dingen gehoord over deze plek, dus ik besloot om het te bezoeken. Zelf kwam ik er iets te laat achter, maar hopelijk (mocht je het willen bezoeken) jij niet. Er zijn twee gebouwen van Bikini. Een flat, waar veel kleine bedrijven met kleding etc. zitten en dan heb je het lage vrij moderne gebouw waar je uitzicht hebt op de dierentuin. Boven in het pand heb je een fantastische foodcourt zitten.
Ik ben alleen naar het lage gebouw geweest en had dat totaal niet door. Maar dat is helemaal oké. Het was leuk om te bezoeken en ik was vooral enorm blij met de verse smoothie in de foodcourt. Na wat winkels in geweest te zijn vervolgde ik mijn weg naar de andere kant van Berlijn.

Ik ging richting Kreuzberg voor de speciaalzaak, Modulor, hier kan je alles vinden op het gebied van kunst. Sinds dit jaar heb ik tekenen en schilderen weer opgepakt, daarnaast houd ik een bullet journal bij. Bij de Modulor hoopte ik nog wat leuke dingen te kunnen halen. En wie zag ik daar opeens… Claudia! We waren beiden verbaasd dat we elkaar zagen. Ik had namelijk verwacht dat ze in de ochtend al was geweest, maar doordat mijn planning soepeler verliep dan van te voren gepland en Claudia haar tijd in de ochtend nam, kwamen we elkaar tegen. Zij was net de winkel in geweest, maar ze vond het ook leuk om met mij nog even naar binnen te gaan. Ik stond versteld van het materiaal die ze daar allemaal hadden! Een aantal Tombows, Sakura Koi brush pen en twee schetsboeken gingen met mij mee.

Claudia en ik besloten om daarna te gaan lunchen. We hebben heerlijk gegeten en gingen daarna beiden weer onze eigen weg. Zij ging naar een aantal vintage winkels en ik ging naar Potsdamer Platz. Om specifieker te zijn, ging ik naar de Mall of Berlin.

Want ik had op de website van Visit Berlin gezien dat er werd gedanst! Er was een wedstrijd gaande tussen niet professionals en de wel professionele dansers vulden de gaten op. Het paar van bovenstaande foto waren mijn favorieten. Helaas hebben ze niet gewonnen, maar ze werden wel tweede in hun categorie. De jury van de Duitse variant van Dansen met de sterren was die dag aanwezig om te jureren. Ik vond het zo ontzettend leuk om dat te zien en ik had een plekje vrij dicht bij het podium gevonden.

Na de prijsuitreiking ging ik nog heel even winkelen. Niet veel later was Claudia er namelijk al en gingen we eten in de foodcourt in de Mall. Ik wilde namelijk heel graag een Vegan hamburger proberen en nou ja alles bij Vedang is vegan. Absoluut heerlijk gegeten. Daarna haalden we een smoothie bij Immergrun en liepen we samen een rondje door de Mall.

De danscompetitie was misschien dan allang over, maar er werd nog steeds gedanst. Het was zo leuk om te zien! Jong, oud, dik, dun en al die verschillende nationaliteiten. Zo mooi om te zien.

We sloten onze avond af bij de Sony Center. Ik was inmiddels al behoorlijk moe en voor de volgende dag hadden we een super leuk trip gepland staan.

Gemeentehuis Köpenick

Zondag
Op een station waar Claudia’s en mijn weg elkaar kruisten spraken we af om naar Köpenick te gaan. Het valt nog onder zone B, maar dat zou je absoluut niet zeggen. Het leek wel alsof we alles behalve nog in Berlijn waren. Dit kleine stadje is niet bepaald modern, maar misschien is dat wel de reden dat we zo enorm genoten. Met je AB dagkaart of je Berlin Welcome card kan je zonder extra kosten met het openbaarvervoer reizen. We namen de bus naar het gemeentehuis. Wat een geluk! Het gebouw was namelijk open en dat voor een zondag. We lazen ons in over de merkwaardige geschiedenis van dit vissersdorpje. Echter stond alles alleen in het Duits geschreven. We kwamen over de hele dag gezien eigenlijk weinig niet Duits sprekende toeristen tegen.

Slot Köpenick

De reden waarom ik graag naar Köpenick wilde was onder andere vanwege Slot Köpenick. Dit is namelijk waar het voor de koninklijke familie allemaal begon ver voor Slot Charlottenburg en de mooie paleizen van Potsdam aan.

Persoonlijk had ik er iets meer van verwacht. In het Duits was alles goed aangegeven, maar in andere talen moest je het helaas doen met een Engelse audiotour waarvoor ze niet bepaald veel nummertje hadden opgenomen. Het voordeel was dat ik me van te voren had ingelezen en daardoor fungeerde ik als een soort gids voor Claudia. Beiden hebben we het geluk dat we Duits kunnen lezen, maar de museumteksten waren toch wel behoorlijk pittig.

Mokkafee

In de ochtend hadden we er al koffie gedronken, maar we gingen terug voor lunch, Mokkafee. Mocht je hier willen ontbijten dan is het absoluut een must om te reserveren. Tijdens het koffiedrinken konden we er nog net tussen. Het was een grappig gezicht toen we terugkwamen voor lunch, want toen was de hele zaak leeg! In Berlijn wordt er op de zondag gebrunchte en lunch wordt er niet echt gedaan. Helemaal prima, wij genoten beiden enorm van het eten. Alleen al voor het eten van deze plek wil je hier al heen! Bonus: ze hebben ook verschillende plantaardige melk. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een soja latte.

Na het eten pakten we de bus naar de Müggelsee, het grootste meer binnen de stadgrenzen van Berlijn. Dat is niet waar bovenstaande foto is gemaakt. We besloten namelijk eerst om het bos in te gaan. Heerlijk een rondje wandelen in de natuur. Zo mooi dat dit ook een kant is van Berlijn.

Daarna gingen we wel naar de Müggelsee en dronken we een biertje in de biergarten Rübezahl.
Voor het avondeten gingen we naar een Ierse pub aan de Hackescher Markt, dat was absoluut genieten! Vandaag was een heerlijk rustige dag, maar tegelijkertijd hebben we ook de kans gehad om onwijs veel te zien.

Viktoriapark

Maandag
Vandaag begonnen Claudia en ik aan onze dag apart en deze keer kwamen we elkaar niet tegen. Het hielp ook dat we beiden naar een hele andere kant van de stad waren gereisd. Claudia vermaakte zich een dagje in de Botanische tuinen en ik besloot om naar Kreuzberg te gaan. Viktoriapark, omdat ik wilde genieten van deze mooie plek, te zien of de stad er anders uitziet dan drie jaar geleden en om foto’s te maken.

In de middag besloot ik om naar verschillende plekken in Mitte te gaan om te winkelen. In de avond ontmoette ik Claudia weer bij een vega(n)restaurant.

Voor ons toetje gingen we naar de Hackescher Markt. Oh, en een bier(tje) kon natuurlijk ook niet ontbreken.
We sloten ons gedeelte van de reis af om de volgende dag op verschillende tijdstippen terug naar Nederland te gaan.

Dinsdag
Naar huis dan maar! Voor sommige mensen is Parijs het helemaal, zelf ben ik ook dol op Londen, maar eerlijk is eerlijk… voor mij gaat er niets boven Berlijn!

Liefs,

Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met Visit Berlin.

Tags: , , , , , , ,


3 responses to “Berlijn #2: Mitte, Köpenick en Kreuzberg

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.