Berlijn #1: Charlottenburg, Potsdam en Wannsee

Gepost op September 13 2019 door Katja in Reizen / 2 Comments

Op 27 augustus vertrok ik per trein naar Berlijn! Drie jaar geleden ging ik voor het eerst en nu kwam ik terug om nog meer plekken te ontdekken.

Inmiddels hebben jullie op mijn blog al mijn post over Slot Charlottenburg en Een dag in Potsdam kunnen lezen. Dan heb je waarschijnlijk ook gezien dat ik een samenwerking heb met Visit Berlin, Potsdam en Brandenburg.
Ik ben super trots op deze samenwerking en ik kijk enorm uit naar de toekomst, maar voor nu wil ik mijn huidige partners opnieuw bedanken. En niet te vergeten… jullie als lezers! Zonder jullie was het niet mogelijk geweest en daar ben ik jullie enorm dankbaar voor!

Laat ik nu maar verder gaan met dinsdag, de dag dat ik naar Berlijn ging. Na een fijne treinreis, een onwijs leuk gesprek met iemand uit Denemarken en na het ophalen van mijn Berlin Welcome Card ging ik naar mijn Airbnb.

OkΓ©, ik ging niet meteen naar mijn Airbnb. Eerst haalde ik een vega braadworst op het station. Ik moet zeggen dat ik toen ook wel trek had, het was immers begin van de avond. Hup door naar mijn Airbnb.

Wanneer ik de straat in loop waar ik moet wezen, roept een man uit een raam mijn naam. Een deur zwaait open en voor ik het weet worden er twee armen om me heen geslagen. De Argentijnse Berlijner oftewel mijn host is een aardige man. Hij verwelkomde me en bood aan om voor mij en een vriendin van hem te koken.
Daar zit ik dan in een appartement in Berlijn. De ramen wijdt open om de zomerse hitte er weer uit te laten. Witte gordijnen die dansen op het zuchtje wind die binnenkomt. Spaanse muziek komt uit de speakers en op straat zie ik een iemand zijn biertje drinken. Voor mij is dit Berlijn. Mensen van waar ze ook maar vandaan mogen komen, allemaal samen in de stad.
Na een glas wijn, een avond vol gepraat, raakt mijn hoofd het kussen en val ik al snel in slaap.

Woensdag
Deze dag stond in het teken van Charlottenburg en kan je hier terug lezen.

Donderdag
Deze dag was ik in Potsdam en dat kan je hier lezen.

Echter was ik niet de hele dag in Potsdam. Nadat ik mijn fiets had ingeleverd ging ik naar de Wannssee, dat is richting Berlijn maar niet heel ver vanaf Potsdam. En wacht even, je ziet me bier klinken met iemand? Ja, dat heb je goed gezien! Claudia was teruggekomen van haar wereldreis en besloot om mij te volgen naar Berlijn. We zagen elkaar weer terug bij de Wannsee. Zo bizar om elkaar weer terug te zien in een ander land, maar absoluut fantastisch. We kletsten bij onder het genot van een groot bord friet, een salade en bier.

Na het eten gingen we naar de ondergaande zon kijken. Zooo mooi! Ik ben dol op de Wannsee en vind het dan ook een must visit wanneer je naar Berlijn gaat. Nou ja, wanneer het mooi weer is in ieder geval.

Vrijdag
Vandaag spreken we af op Friedrichstraße om een paar winkels in te gaan waaronder Dussmann, een mooie en grote boekhandel. Het is richting de middag te heet om ook maar iets te doen. We besluiten om een terrasje te pakken. Ik ben eigenlijk ook wel gesloopt van de afgelopen twee dagen. Veel gezien, veel gedaan en veel beweging gehad. Claudia en ik nemen beiden een cold brew.
In de middag lijkt het alleen maar heter te worden. We besluiten om naar Alexanderplatz te gaan en dan naar het winkelcentrum Alexia voor de airco.
We blijven de rest van de dag op Alexanderplatz en besluiten ook om daar avond te eten.

De eerste dagen in Berlijn waren heerlijk! Ik heb onwijs genoten. Natuurlijk waren de eerste dagen behoorlijk druk, maar ik had het niet willen missen. Op deze manier had ik de kans om veel te mogen leren over de stad.
Vrijdag was een fijne rustige dag en was het leuk om met Claudia bij te kletsen.

Volgende week verschijnt deel 2!

Liefs,

Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met Visit Berlin.

Tags: , , , , , , ,


2 responses to “Berlijn #1: Charlottenburg, Potsdam en Wannsee

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.