Silber #1 – Kerstin Gier

Gepost op 13 december 2014 door Katja in Boeken / 1 Comment

Titel: Silber #1, Het eerste boek der dromen

Auteur: Kerstin Gier

Verschenen: November 2013

Pagina’s: 352

Uitgever: Blossom Books

Serie: Silber #1

Waardering: 8/10

Sinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen is verhuisd, droomt ze nogal vreemd. Lange gangen met versierde deuren, in raadsels sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl… Liv droomt zelfs over een kerkhof, waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het allervreemdst is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin…

Kerstin Gier is g-w-e-l-d-i-g! Deze auteur kan mij altijd helemaal meenemen in haar fantasie wereld! Toen er een einde kwam aan de edelstenentrilogie vond ik dat erg jammer, maar gelukkig schrijft ze nog een serie!

In deze serie ‘Silber’ neemt Kerstin Gier ons opnieuw mee in een nieuwe wereld en laat dit nou net een wereld zijn waarvan ik veel van wil weten. Ze neemt ons mee in een droom wereld. Tja ik was toen al meteen verkocht, maar Kerstin zal Kerstin niet zijn als ze geen fantastische wendingen in een boek schreef, samen met de knapste jongens waar naar je zo had verlangd op de middelbare school. *kwijl*

‘Silber’ is een boek dat je laat verrassen. Je kunt je dan misschien Sherlock Holmes wanen en steeds denken dat je haar een stapje voor bent, maar je komt bedrogen uit. Hoe vaak ik wel niet gedacht heb ‘Dat is toch overduidelijk!’ maar het verhaal dan een heel andere wending nam. De verrassingen en onverwachte gebeurtenissen stapelen zich torenhoog op.

Vanaf de eerste bladzijde leef je mee met Liv. Sterker nog na de eerste zinnen lag ik dubbel van het lachen, dat zorgde voor nogal rare gezichten die plots mijn kant op keken in de schoolkantine.

Het eerste boek van de droomtrilogie kan voor mij toch niet de Edelsteentrilogie overtreffen. Het mist het rijke plot van dat ik gewend van haar was. Maakt dit Silber een slecht boek? Zeker niet. En laten we hopen dat onze favoriete Duitse auteur zich op dezelfde manier ontwikkelt als in haar vorige trilogie, dat elk boek beter en beter wordt en uitpakt in een verpletterende conclusie.

Dit boek is geschikt voor alle young adult fans die houden van geen typisch meiden verhaal, knappe jongens, een stoere meid als hoofdpersoon, raadsels, humor en natuurlijk dromen!

Houd jij van boeken die over dromen gaan? 

Liefs

header31-860x280

Tags: , , , , ,


One response to “Silber #1 – Kerstin Gier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.