Top vijf vrijdag – Mijn top 5 boeken van de herfst

Gepost op 12 december 2014 door Katja in Boeken / 0 Comments

Ook al is het 12 dagen geleden dat het herfst was, toch wil ik graag mijn top 5 favoriete boeken laten zien van afgelopen herfst. In september, oktober en november heb ik 9 boeken gelezen. Als je wilt weten welke (naast de top 5 die ik nu laat zien) dan hierbij de link: https://thatblondewoman.com/?page_id=39

ijzerprins

 

5. De IJzerprins – Julie Kagawa 

Mijn naam, mijn ware naam, is Ashallayn’darkmyr Tallyn. Ik ben de enig overgebleven zoon van Mab, koningin van het Winterhof. En wat haar betreft, ben ik dood. Mijn verhaal begint, zoals zoveel verhalen, met een meisje…

Recensie: https://thatblondewoman.com/?p=459

Ondanks dat ik dit boek een 7 heb gegeven vond ik dit een erg bijzonder boek. Het verhaal werd vanuit het perspectief vertelt van de prins en dat was erg fijn. Maar het boek heeft mij niet van de sokken weten te blazen en daarom staat De IJzerprins op de 5de plaats.

4. De Elite – Kiera Cass 

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde.

Er is geen recensie verschenen van dit boek op de site. Wanneer ik alle boeken heb gelezen wordt er een wrap up van gemaakt.

Ik ben een grote fan van De Selectie-trilogie, maar toch tipte dit boek niet aan een paar andere boeken die ik het afgelopen seizoen heb gelezen.

 3. Wit als sneeuw – Salla Simukka

Wit als sneeuw

Tijdens een trip naar Praag, ontmoet Lumikki Andersson een meisje dat beweert haar halfzus te zijn. Ze raakt nieuwsgierig, want haar ouders lijken inderdaad een familiegeheim te bewaren. Als Lumikki het meisje volgt, belandt ze in een religieuze sekte. Maar is het geloof puur, of is onschuld nooit zo wit als sneeuw?

Recensie: https://thatblondewoman.com/?p=468

Een goed geschreven verhaal met een bijzonder onderwerp, heeft een 8 gekregen van mij en daarom staat dit boek op nummer 3!

2. Rood als bloed – Salla Simukka

Snow White trilogie / 1 Rood als bloed

Ontmoet Lumikki Andersson, een zeventienjarige studente die toevallig een witwasoperatie op haar middelbare school ontdekt. Vanaf dat moment volgt de ene onverwachte gebeurtenis op de andere, totdat ze vier dagen later terechtkomt op een gigantisch feest in een mysterieus herenhuis. En dat alles tijdens de koudste winter in decennia, terwijl niets zo rood kleurt op witte sneeuw als bloed.

Recensie: https://thatblondewoman.com/?p=196

De schrijfstijl van Salla Simukka vond ik erg mooi, heel beeldend. Het was net alsof ik midden in het verhaal zat en alles zich voor mijn ogen afspeelde. Het verhaal leest heel vlot, doordat de spannende gebeurtenissen elkaar snel opvolgen. De hoofdstukken zijn zo geschreven dat je wilt doorlezen, ik heb het boek dan ook in een adem uitgelezen! En dat zorgde ervoor dat ‘Rood als bloed’ op nummer 2 stond!

Tumtumtumtutmtumtum!!!!

Codenaam Coco 1. Codenaam Coco – Carmen Reid

Hoe ver zou jij gaan voor vrijheid? Zou je liegen tegen je familie? De vriendschap met je beste vriendin verbreken? De jongen van wie je houdt volgen, ook als dat extreem gevaarlijk is? Zou je je leven riskeren?
Brussel,1940. Nicole is vijftien als de nazi’s het land binnenvallen. Vastbesloten om terug te vechten, sluit ze zich aan bij het Belgische Verzet. Onder haar nieuwe naam Coco begint voor Nicole een nieuw, gevaarlijk leven als spion. Ze leert dat je op je vijftiende niet te jong bent om een pistool bij je te dragen, een bom te plaatsen en het risico te lopen op gevangenschap, marteling en een gebroken hart. De vraag is niet óf ze gepakt wordt, maar wanneer.

Recensie: https://thatblondewoman.com/?p=342

Lees ook: https://thatblondewoman.com/?p=318 & https://thatblondewoman.com/?p=337

[WAARSCHUWING: plan een dag of een middag vrij en ga er goed voor zitten, want Codenaam Coco houdt je in haar greep. Daarbij kan het zo zijn dat je na het lezen een bookhangover hebt en alleen wilt zitten in een stil hoekje]

Dat zegt genoeg denk ik zo… Ik vond het een prachtig boek en ik kan alleen maar zeggen dat ik meer en meer wil.

Welke boek staat op jouw nummer 1 van de gelezen boeken in de herfst? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.