Souvenirs van reizen

Gepost op July 21 2020 door Katja in Reizen / 1 Comment

Reizen is een prachtige ervaring en ik ben enorm dankbaar dat ik al een mooi aantal reizen heb mogen maken. En ja, ik neem soms ook een souvenir mee naar huis!

Het maken van foto’s vind ik een hele mooie souvenir om je reizen te onthouden. Daarnaast is het erg fijn om zo de reizen te kunnen herbeleven wanneer je de fotoboeken erbij pakt. Een van mijn favoriete foto’s is er eentje die ik heb gemaakt toen ik aan het reizen was door Ierland. Ik was bij de Cliffs of Moher en het komt maar één keer in de vijf jaar voor dat de oceaan volkomen stil ligt bij de kliffen. Ik zal nooit meer de blik vergeten van de gids die stil viel tijdens het vertellen. Omdat hij voorin de bus zat, had hij als eerste zicht op de oceaan toen we richting de parkeerplaats van de kliffen reden. De gids deed al jarenlang dit werk, maar nog nooit had hij dit zelf meegemaakt. De oceaan volkomen stil en als je in de verte keek, zag je niet waar de oceaan eindigde en waar de lucht begon.

Bij Studentendrukwerk liet ik de foto op canvas afdrukken. Zo kan ik me altijd deze bijzondere dag herinneren. Het herinnert me eraan om dankbaar te zijn voor de reizen die ik heb mogen maken en de ervaringen onderweg. Want zelfs een gids voor wie de kliffen bij wijze van spreken om de hoek bevonden, had nog nooit dit natuurspektakel gezien. Elke dag is anders, zelfs als de omgeving hetzelfde is.

Onderweg koop ik vaak een kleine souvenir. En wat ik meestal koop… Het begon allemaal met een wandelstok. Toen mijn moeder een klein meisje was kreeg ze een wandelstok. Niet voor het lopen, maar voor het verzamelen van plaatjes die je timmert op de wandelstok. Op die plaatjes staan de plekken van waar ze op vakantie is geweest. In die tijd was het erg populair in Duitsland en Oostenrijk. Toen ik elf jaar was hielp ik mee met plaatjes verzamelen. Op die leeftijd ging ik op kamp en van Schiermonnikoog nam ik mijn eerste plaatje mee.

Sinds ik op mijn negentiende solo reis probeerde ik nog meer plaatjes te kopen, maar helaas zijn ze niet meer overal verkrijgbaar. Het werd in de afgelopen jaren steeds lastiger om die plaatjes te vinden. Het leek me een goed idee om ook een ander souvenir mee te kunnen nemen wanneer er geen plaatjes zijn. Iets wat meestal een stuk makkelijk te vinden zijn, zijn pins! Prettig dat het klein is en lichtgewicht.

Bij de action kocht ik een canvas en middelgrote wasknijpers. Omdat de wijsknijpers niet de kleur hadden in mijn voorkeur, besloot ik ze om te kleuren met een verfspuitbus. Eenmaal droog plakte ik vier wasknijpers op verschillende plekken op de rand van het canvas. Vervolgens pinde ik de pins en stopte ik vierkante fotoprints in de wasknijpers.

Reizen vind ik enorm waardevol en ik laat graag mijn reizen en ervaringen terugkomen in mijn interieur. Tevens vind ik dit mooie manieren om de reizen te herinneren. Tegelijkertijd inspireert het me om nog meer reizen te gaan maken.

Wat voor souvenirs neem jij mee van je reizen terug naar huis?

Liefs,

Het foto op canvas en de fotoprints heb ik ontvangen in samenwerking met Studentendrukwerk.nl. Deze review/blogpost bestaat alleen uit mijn eigen persoonlijke mening.

Tags: , ,


One response to “Souvenirs van reizen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.