Zomerse boeken op reis

Gepost op July 23 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Geen buitenland voor mij dit jaar, maar dat betekent niet dat ik helemaal niet ga reizen deze zomer! Deze zomer reis ik doormiddel van boeken.

Dit jaar was ik van plan om een aantal stedentrips te maken en afhankelijk van mijn planning was het idee om een aantal Duitse steden te bezoeken vervolgens de grens van Frankrijk over te gaan. Het mooie Straatsburg zien en daarna naar Parijs. De stad van de lichten heb ik ooit al eens bezocht. Toch heb ik toen niet alles kunnen doen wat ik graag had willen doen, dus lijkt het me leuk om terug te gaan. Fysiek gaat niet, maar dankzij boeken kan dat wel! Heerlijk wegdromen van de stad met Anna & the french kiss. Een romantisch verhaal over een Amerikaanse tiener die naar een boarding school in Parijs wordt gestuurd. Of toch liever een paranormaal verhaal met Die for me over revenants? Op die manier zie je een hele andere kant van de stad.

Of een deel van Europa doorreizen met de trein in I see London, I see France? Twee vriendinnen reizen door Engeland, Nederland, Zwitserland, Frankrijk en Italië voor de ultieme zomer. Van lekker eten tot gebroken harten. Deze YA heeft een ouder hoofdpersonage (19) en kan een fijne afwisseling zijn, maar wil je liever een keer NA lezen? Kies dan voor Wilder en de andere twee delen. In de trilogie ga je de wereld rond per cruiseschip. Het leuke is dat je de verschillende plekken door andere ogen ziet dan in de meeste boeken en dat is door de ogen van extreme sporten. Enorm origineel! Daarnaast is een heerlijk serie die ik iedereen kan aanraden om te lezen in de zomer.

Mocht je wel gaan reizen dit jaar is de kans groot dat je roadtrips gaat maken en ook daarvoor heb ik aanraders. Amy & Rogers epic detour is één van mijn favoriete boeken. Het boek is zeer origineel ingedeeld. Jaren gelezen las ik het verhaal en sindsdien wil ik heel graag ooit grotere roadtrips maken door Amerika en Europa. Als je niet je eigen vervoer hebt, dan zou je met de bus kunnen gaan zoals in Muggenland. De auteur heeft naar mijn mening geen schrijfstijl, maar een schrijfkunst! Het verhaal zal niet voor iedereen zijn, want het is misschien een tikkeltje bizar… Toch heb ik enorm veel liefde voor dit boek. Al trekt het me dus niet om ooit een busreis te gaan maken in Amerika. Dan ga ik toch liever voor een roadtrip!

Soms is afstand nemen van alles nog wel veel fijner. Heerlijk de natuur in met Al het moois is nog niet verloren. Ga op kamp met Ingrid. Nee, het is er niet zo’n eentje dat je met elkaar rond een kampvuur zit. Het lijkt meer op een bootcamp-achtig survivalprogramma met een groepje getroebleerde jongeren die elk hun eigen problemen hebben. Je leest flashbacks van Ingrid wiens moeder een operazangers is en daarom reisden ze door heel Europa.
Of gooi je toch veel liever je mobiel weg, doet een backpack op je rug en gaat 3500 kilometer lopen? Zelfs wanneer haar beste vriendin op het laatste moment afzegt, besluit McKenna alsnog de Appalachian Trail te gaan lopen. Tijdens het lezen van De afstand tussen jou en mij had ik het idee dat ik de Trail zelf ervaarde. Ik voelde de pijn van de hoofdpersonage en wilde zelfs wegkijken als het naar mijn idee even te spannend werd.

Met welk boek ga jij deze zomer op reis?

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.