Stapje voor stapje

Posted on November 9 2016 by Katja in Schrijfsels / 2 Comments

dsc00762

Op 8 november 3 jaar geleden was er een bijzonder moment, een moment die voor mij heel veel deuren heeft geopend van vriendschappen tot groeien naar een persoon die ik vandaag de dag ben.

Als je mijn Instagram gisteren hebt bekeken, dan zag je waarschijnlijk onderstaande foto:

ybarne

Deze foto werd 3 jaar geleden gemaakt tijdens de High Tea met auteur Lauren Kate. Op die dag maakte ik ook kennis met het allereerste promotieteam van Best of YA waar ikzelf ook in zat. Te bizar voor woorden dat ik drie jaar later voor deze mooie uitgeverij mag stagelopen! Die dag was erg bijzonder niet alleen vanwege de overheerlijke High Tea en dat ik naast Lauren Kate zat, terwijl ik genoot van haar verhalen, maar het was een bijzondere dag omdat ik meiden ontmoette die even veel van boeken houden als ik. Nooit geweten dat ik die dag vriendschappen sloot voor het leven. Deze meiden zijn ontzettend belangrijk voor mij geworden. Als kers op de taart was er nog iets die dag gebeurd.

3 jaar geleden ging ik voor de allereerste keer met de trein (in Nederland) en dat alleen. O en ik had geen idee hoe mijn OV werkte met de trein plus ik was op dat moment nog nooit in hartje Amsterdam geweest! Ik had werkelijk geen idee dat ik toen 3 jaar later had kunnen zeggen dat ik zou backpacken in Engeland, naar Berlijn of op vakantie naar Parijs.

Voor de één klinkt mijn verhaal niet bijzonder, boehoe je ging voor het eerst naar hartje Amsterdam… So what?! Maar voor een meisje van het platteland uit Groningen was dit heel wat. Stiekem heeft 8 november daarom een speciaal plekje in mijn hart. Het waren namelijk mijn eerste stapjes voor later.

Toen ik die ochtend opstond realiseerde ik mij niet dat ik stapjes aan het zetten was voor mijn toekomst. Het enige wat ik mij realiseerde was dat ik echt naar Amsterdam ging en dat helemaal alleen. Hup, naar de trein en toen moest ik ook nog eens twee keer overstappen om in Amsterdam te komen. Overstappen is geen probleem. Wanneer je het systeem begrijpt, maar wanneer je dit voor de eerste keer doet, dan heb je werkelijk geen idee wat je aan het doen bent. Mijn geluk? Er zat naast mij een man die het systeem wel begreep, maar die net als ik ook zenuwachtig was en dat voor wel iets heel anders.

Ik was zenuwachtig voor de reis en hij voor de presentatie die hij moest gaan geven. Wij losten het probleem op door iets heel bijzonders. We namen elkaars zenuwen weg doordat hij zijn presentatie oefende met mij en daardoor raakte ik afgeleid van de reis. Best travelbuddy! 

Dit alles bij elkaar maakte mijn dag op zijn zachtst gezegd wel erg uniek. Of dat alles was? Nee. De man vertelde mij nog iets vlak voordat wij afscheid namen. ‘Iedereen wordt geboren met twee ogen, maar wij hebben elkaar nodig om de wereld te zien’. Mijn gesprek met de man heeft heel wat in mij losgemaakt. Nog regelmatig denk ik aan die zin die hij mij toen vertelde en vandaag deel ik het met jullie. Voor mij heeft die zin heel veel waarde, aangezien ik op dat moment dingen anders ging bekijken. En voor wie zich afvraagt waarom ik altijd vrienden maak tijdens mijn reizen, mijn gesprek met die man heeft mij de ogen geopend.

8 november, wat een fijne, bijzonder en inspirerende dag met mijn eerste stapjes naar later. Voor altijd een plekje in mijn hart.

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags:


2 responses to “Stapje voor stapje

  1. Zo’n ontmoeting zijn echt bijzonder. Zelf heb ik zo een tijdje een boeken-bus-vriendin gehad. Iedere keer dat we elkaar tegenkwamen op de bus vergeleken we de boeken die we aan het lezen waren en gaven we elkaar tips. Maar vaak zijn het ook éénmalige ontmoetingen die er voor zorgen dat de tijd aangenaam voorbij vliegt. Dat ene meisje in Engeland dat dacht dat ik uit Engeland afkomstig was door mijn accent. Jammer genoeg ben ik dat ondertussen weer kwijtgespeeld maar ik blijf wel heel leuke herinneringen hebben aan de uitstapjes die ik daar in mijn eentje deed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.