Stationery essentials voor notities en journaling

Posted on August 15 2020 by Katja in Bullet Journal / 2 Comments

Welke spullen gebruik ik wanneer ik journal? Van pennen tot stiften en craft paper.

Disclaimer: voor journalen of het maken van mooie notities heb je geen super dure materialen nodig. Zelf heb ik behoorlijk geΓ―nvesteerd stationery collectie, maar ook met een kleinere portemonnee kan je al hele mooie dingen maken. Dat is ook hoe ik ben begonnen en daarna ben ik pas verder gaan bouwen aan mijn collectie. Winkels zoals de Action hebben zo nu en dan ook van de grotere namen producten of hobbywinkels hebben sales. Deze blogpost is een inspiratie artikel van mijn favoriete producten die ik graag met jou als lezer wil delen.

Standaard in mijn etui
Sakura Pigma Micron zijn fineliners die ik erg prettig vind om verschillende redenen. Ik schrijf liever met zwart, je hebt er verschillende diktes in en het veegt niet uit als er water op komt. Dus ja, je kan er ook overheen met waterverf. Met deze pennen schrijf ik graag in mijn bullet journal en ik teken er ook mee.
Daarnaast heb ik de Sakura Pigma MB en de Pen 10 voor wanneer ik dikkere lijnen wil maken, inkleuren of voor kalligrafie.
Als laatste de Sakura Gelly Roll 10 in de kleur wit. Perfect wanneer ik foutjes heb gemaakt of om iets in te kleuren op zwart papier of craft paper. Is het trouwens al te merken dat ik een favoriete merk heb?

Spullen die ik vaak gebruik
Bij de Hema kocht ik metalen stencils om zo makkelijk figuren te kunnen tekenen. Erg fijn als ik even niet uit de losse pols wil tekenen of omdat ik die figuren zelf minder goed kan maken, zoals bijvoorbeeld rondjes.
Een grote favoriet van mij is craft paper alleen ik gebruik ik niet de standaard craft paper. Bij de Hema hebben ze een cadeaupapier die veel dunner is en voelt als het materiaal van bruine zakken. Dus de cadeaupapier van de Hema gebruik ik als craft paper wat trouwens in verhouding behoorlijk wat goedkoper is dan echte craft paper.
Mijn favoriete potlood is de vulpotlood van Faber-Castell Apollo in de maat 0.5. Deze potlood vind ik prettig in de hand liggen en is makkelijk te vullen. Je bent daarnaast geen puntenslijper meer nodig wat erg handig is voor wanneer je onderweg bent.
Van Pelikan gebruik ik de gum en de lijm. De laatst genoemde kocht ik in een verpakking van drie bij de Action. Deze winkel heeft wel vaker van dit merk producten voor lage prijzen.
Mijn favoriete linialen zijn van het merk Twist’N Flex. Ik heb ze in de maten van 15 en 30 cm.

Stiften en Markers
De Crayola Supertips zijn prettige stiften. Je kan er zelfs ook met handletteren! Voor grotere oppervlakten gebruik ik deze stiften. Mochten de oppervlaktes wat smaller zijn, dan gebruik ik meestal de Stabilo Pen 68. Mijn favorieten zijn de pastel kleurtjes.
Van dezelfde lijn gebruik ik ook graag de Stabilo Boss pastel. Je hebt ze in verschillende maten zoals de mini’s en de swing, die zijn iets smaller en makkelijker mee te nemen in je etui.
Je hebt ook de Zebra Mildliner markers. Het fijne aan deze stift is dat het twee kanten heeft. Een stift en een marker. En een bonus is dat de Mildliner ook niet uitloopt wanneer er water op valt.

Gelpennen en Tombows
De Sakura Gelly Roll hebben fantastische gelpennen. Van de Metallic serie heb ik de set Forest gekocht, aangezien ik erg dol ben op de frisse kleur groen. De Gelly Roll hebben verschillende kleuren en samenstellingen. Maar het fijnste aan deze pennen vind ik dat deze gelpennen zo ontzettend prettig schrijven en tekenen!
Als laatste Tombows, deze stiften zijn denk ik wel de duurste uit mijn collectie en heb ik dan ook even voor gespaard. Tombows hebben twee kanten: een stift en een brush pen. Tombows bloeden niet door en ghosten ook niet. Oh, en ze komen in onwijs veel verschillende kleuren, daarnaast vind ik ze erg fijn in de hand liggen.

Ben jij ook zo dol op stationery?

Liefs,

Tags: , , ,


2 responses to “Stationery essentials voor notities en journaling

  1. Aaaah die foto’s zijn zo mooi! Alles ligt netjes naast elkaar, echt heel satisfying! Ik doe niet aan journaling maar wil het door deze post eigenlijk wel eens proberen πŸ™‚

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.