Dit is ons verhaal – Ashley Elston

Gepost op 11 augustus 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Niemand weet wat er is gebeurd die ochtend in River Point. Vijf jongens gingen het bos in, vier kwamen er terug.

Titel: Dit is ons verhaal
Auteur: Ashley Elston
Vertaler: Ella Vermeulen
Verschenen: juli 2020
Pagina’s: 320
Uitgever: Best of YA
Waardering: 7/10

Bedankt, Best of YA, voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Niemand weet wat er is gebeurd die ochtend in River Point. Vijf jongens gingen het bos in, vier kwamen er terug. Iedereen heeft een motief, maar niemand praat.
Kates bijbaantje bij de plaatselijke assistent-officier van justitie is niet bepaald spannend, totdat haar baas op de grootste zaak wordt gezet die hun stadje ooit gekend heeft. Iedereen heeft het over de jongens van River Point. Er is bewijs dat de jongens schuldig zijn, maar de officier van justitie wil dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft zijn functie namelijk te danken aan hun machtige families.
Kate heeft zo haar eigen redenen om de zaak op te willen lossen en laat het hier niet bij zitten. Maar kan ze de geheimen van de jongens ontrafelen zonder haar eigen geheimen te onthullen? Terwijl Kate gevaarlijk dicht bij de waarheid komt, wordt duidelijk dat niemand is wie hij lijkt. Als Kate niet snel ontdekt wie de echte dader is, komen er levens op het spel te staan… inclusief dat van haarzelf.

Dit is ons verhaal wordt het grootste gedeelte verteld vanuit het perspectief van Kate. Als bijbaan werkt zij bij plaatselijke assistent-officier van justitie. Op het moment zijn ze bezig met de zaak van de River Point Boys. Vijf jonge mannen gingen het bos in en er kwamen maar vier weer levend uit. Wat lichtte rillingen op je rug kan bezorgen is het tweede perspectief, want die wordt verteld door de moordenaar. Het deed me een beetje denken aan de tv-serie van Prettly Little Liars waarin je aan het einde van de aflevering meestal iets ziet gebeuren vanuit de ogen van A.

Heeft het nut dat de auteur ook een perspectief van de moordenaar heeft verteld? Normaal gesproken vind ik meerdere perspectieven niet zo boeiend. Het haalt juist te veel spanning weg of een ander perspectief was simpelweg niet nodig voor het verhaal. Maar in dit geval had het tweede perspectief zeker een meerwaarde. Het voerde juist de spanning op en als lezer voelde ik me enorm betrokken. Dat zelfde geldt voor de sms’jes aan het begin van de meeste hoofdstukken. Hierdoor krijg je net wat meer informatie om op die manier hopelijk achter de moordenaar te komen.

De schrijfstijl van de auteur is verslavend te noemen. Het boek leest vlot en makkelijk weg. Het is een vrij simpele mysterie, aangezien het verhaal niet super complex wordt gemaakt. Dit boek is zeker een aanrader voor de beginnende lezer in het mysterie genre en voor de gevorderde lezer van het genre is het boek heerlijk voor op het strand.

Kate lijkt in eerste instantie niets met de moordzaak te maken hebben, maar je leert haar steeds beter kennen en ze wordt zonder dat ze het zelf wilt betrokken bij de zaak. Elston heeft veel moeite gedaan om niet meteen alles van het personage Kate te onthullen waardoor ik als lezer zelfs begon te twijfelen of Kate wel een betrouwbaar personage is. Erg bijzonder dat dezelfde auteur 10 blind dates schrijft en tegelijkertijd ook met deze mooie mysterie komt!  

Dit is ons verhaal is een heerlijke YA moordmysterie met een aantal toffe plotpunten en goede vertelperspectieven die het verhaal nog spannender maken!

Lees jij graag YA mysteries?

Liefs,

Tags: , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.