Summer Read NA

Gepost op 27 juli 2019 door Katja in Boeken / 0 Comments

Opzoek naar een heerlijk zomerse New Adult? Dan heb ik de tip voor je!

Rebecca Yarros schreef de serie The Renegades bestaande uit 3 boeken: Wilder, Nova en Rebel. En ik ben enorm fan!

Het eerste deel van Rebecca Yarros’ Renegades-serie, “Wilder’, gaat over Leah.
Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een schip dat de hele wereld over vaart. Dan moet ze alleen wel een medestudent bijles geven én hij moet slagen.

Eitje, denkt ze, want Leah is zelf een topstudent. Als iemand een ander iets kan bijbrengen, is zij het. Maar dan ontmoet ze haar leerling: Paxton Wilder.

Hij is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en daar leeft hij voor. Het zal haar dus heel wat moeite kosten om hem de nodige stof bij te brengen. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren.

Het begin is inderdaad een beetje voorspelbaar, want natuurlijk is er liefde. Maar de diepere laag in het verhaal zag ik niet aankomen. Na een leesdip van een paar weken had ik gelukkig na Wilder eindelijk de smaak weer te pakken!

De andere delen in de serie gaan over Nova en Rebel, maar daar zal ik niets verder over zeggen behalve dan dat het fantastische boeken zijn! De boeken lezen namelijk op chronologische volgorde en ik wil geen spoilers geven aan iemand. Oké, behalve dan om nog te zeggen dat Nova en Rebel personen zijn die natuurlijk ook in het eerste deel voorkomen. Ze zijn samen met Wilder de Renegades. De originals wel te verstaan. Voor een hun documentaire zitten ze op een groot cruiseschip die de wereld gaat rondvaren en aan zal meren op de mooiste plekken ter wereld. Plekken waar de renegades nieuwe stunts zullen uithalen, door de stunts en hun eigen YouTubekanaal hebben ze vele volgers. Oh, en vergeet niet dat ze tijdens de vaardagen ook nog naar school gaan. Yes, alleen dat al overtuigde me ervan dat dit must summer read is!

Naast de originals hebben zich inmiddels ook andere renegades toegevoegd. Sommigen hebben ook een stem gekregen en anderen waren een opvulling voor het verhaal. De auteur heeft daar in ieder geval naar mijn mening een goede balans in gevonden. Het was ook fijn dat Yarros je niet meteen overspoelde met namen, al zal je na alle delen gelezen te hebben behoorlijk wat nieuwe personages leren kennen waarvan je er ook een paar voor altijd in je hart wilt sluiten. De personages voelde voor mij realistisch aan. Tuurlijk zijn er ook wat toevalligheden, maar ik had het idee dat het ervoor zorgde dat het verhaal veel meer vloeide.

De verschillende settings in dit verhaal waren fantastisch, je komt er meteen in een vakantiestemming door en ik heb zelfs een aantal plekken op mijn reis bucket list gezet om ooit te gaan bezoeken. Toch is het grootste gedeelte op het cruiseschip waardoor het verhaal ook best wel als een soap leest, maar dan wel een goede variant. Oké, ja soms is het verhaal ook wel een beetje over de top. Al kan ik daar wel van geniet met name in de zomer, wanneer ik graag een luchtiger boek mag lezen.

Deze serie was de reden voor mij dat ik weer helemaal in een leesflow zit en ik vind het oprecht jammer dat er niet meer boeken in deze serie zijn verschenen. Maar voor nu geniet ik nog na van de boeken die wel zijn verschenen en de fantastische personages!

Liefs,

Tags: , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.