TBR April 2020

Gepost op 3 april 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Read

Na een zeer goede leesmaand in maart hoop ik dat april net zo fantastisch zal zijn!

Breek me en Versplinter me – Tahereh Mafi
[Flaptekst Vrees me]
Ik ben een monster – Ik heb een gave
‘Je kunt me niet aanraken,’
fluister ik.
Ik lieg,
hij kan me aanraken,

maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.
Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Het is echt jaren, maar dan ook jaren geleden dat het eerste boek uit deze serie is uitgekomen. En ik heb besloten om de serie deels opnieuw te gaan lezen zodat ik daarna de overige delen kan gaan lezen.
Ik vond het enorm leuk om het eerste deel en de novelle te lezen. Nu kan ik niet wachten om het volgende deel te lezen. Eigenlijk wilde ik het tweede deel bijna al in maart lezen, maar ik koos er voor om ook nog wat andere boeken te gaan lezen.

Huis van aarde & bloed – Sarah J. Maas
Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.
In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Dit boek heb ik als recensie-exemplaar ontvangen. Huis van aarde & bloed klinkt als een hele toffe urban fantasy. Maar oh, wat een dikke pil. Over 900 bladzijden lang. ik ben erg benieuwd hoe lang ik over dit boek ga doen.

Since You’ve Been Gone – Morgan Matson
It was Sloane who yanked Emily out of her shell and made life 100% interesting. But right before what should have been the most epic summer, Sloane just…disappears. All she leaves behind is a to-do list.
On it, thirteen Sloane-inspired tasks that Emily would normally never try. But what if they could bring her best friend back?

Apple picking at night? Okay, easy enough.
Dance until dawn? Sure. Why not?
Kiss a stranger? Um…
Emily now has this unexpected summer, and the help of Frank Porter (totally unexpected), to check things off Sloane’s list. Who knows what she’ll find?
Go skinny-dipping? Wait…what?

It Only Happens in the Movies – Holly Bourne
Audrey is over romance. Since her parents’ relationship imploded her mother’s been catatonic, so she takes a cinema job to get out of the house. But there she meets wannabe film-maker Harry. Nobody expects Audrey and Harry to fall in love as hard and fast as they do. But that doesn’t mean things are easy. Because real love isn’t like the movies…
The greatest love story ever told doesn’t feature kissing in the snow or racing to airports. It features pain and confusion and hope and wonder and a ban on cheesy clichés. Oh, and zombies… YA star Holly Bourne tackles real love in this hugely funny and poignant novel.

Na fantasy en dystopie leek het me een goed plan om ook wat luchtigere boeken te gaan lezen zoals de twee boeken hierboven. Morgan Matson haar boek heb ik als fysiek exemplaar, maar ik luister er naar via Storytel. De reden? Ik wilde even naar een luchtig zomers verhaal te luisteren.
Het tweede boek heb ik gekozen, omdat het al veel te lang geleden is dat ik een Holly Bourne boek heb gelezen.

The Love Hypothesis – Laura Steven
Physics genius Caro Kerber-Murphy knows she’s smart. With straight As and a college scholarship already in the bag, she’s meeting her two dads’ colossal expectations and then some. But there’s one test she’s never quite been able to ace: love. And when, in a particularly desperate moment, Caro discovers a (definitely questionable) scientific breakthrough that promises to make you irresistible to everyone around you, she wonders if this could be the key. What happens next will change everything Caro thought she knew chemistry – in the lab and in love.
Is her long-time crush Haruki with her of his own free will? Are her feelings for her best girl friend some sort of side-effect? Will her dog, Sirius, ever stop humping her leg?

Een nieuwe Laura Steven viel onlangs bij mij op de mat. Ondanks dat ik zelf degene ben geweest die de flaptekst in deze blogpost heeft geplaatst… heb ik het niet gelezen. Ik wil mezelf namelijk verrassen. Maar Laura kenende dat het weer een goed boek zal zijn.

Welke boeken ga jij proberen te lezen deze maand?

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.