TBR Februari 2018

Gepost op 3 februari 2018 door Katja in Boeken / 0 Comments

De kortste maand van het jaar is begonnen! Voor deze maand heb ik voor rereads gekozen. Want tentamens, een nieuw studieblok en genoeg stress. Dan vind ik het heerlijk om niet al te moeilijke boeken te lezen en iets wat zelden bij mij voorkomt… herlezen!

Vrees me & Verwoest me – Tahereh Mafi

‘Je kunt me niet aanraken,’ fluister ik.
Ik lieg, maar dat zeg ik niet.
Hij kan me aanraken, maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen. Er gebeuren dingen als mensen me aanraken. Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Ik doe een soort van mee met de read-a-long van Blossom Books. Ik ga niet alle boeken van Mafi lezen. Het boek Verdermeer is namelijk niet echt iets voor mij, dus ik begin met Vrees me

The Exact Opposite of Okay – Laura Steven

Izzy O’Neill hier! Straatarme wees, ambitieuze cabaretier en Ongelooflijke Slet, als je de roddelsites tenminste mag geloven…

Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van een internationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriend Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als het dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

Ik zit in het streetteam van Laura Steven! Daarom mag ik nu al het boek lezen. Komt meteen goed uit voor wanneer de auteur naar YALFest komt. Oh, en ben jij ook van plan om dit boek te lezen? Check dan deze blogpost!

Onverschrokken & Onoverwinnelijk – Lesly Livingston

Fallon is als dochter van de koning voorbestemd om tegen de Romeinen te gaan strijden met haar vaders troepen. Haar moeder, een legendarische strijder die heroïsch ten onder is gegaan in de strijd tegen Julius Caesar, heeft haar daar van kleins af aan op voorbereid. Op haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan dat haar vader haar beëdigd als strijder en dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt. Maar alles loopt anders: haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten… Een stoer, spannend verhaal vol verrassende wendingen en levendige actiescènes, dat zich afspeelt in het oude Rome.

In 2017 heb ik dit boek al gelezen, daarnaast heb ik ook de auteur mogen interviewen. Maar aangezien het vervolgdeel, Onoverwinnelijk, deze maand uitkomt wil ik graag dit boek opnieuw lezen. Ik heb onwijs veel zin om me weer te verdiepen in de tijd van de Romeinen. En dan kan ik meteen door lezen.

Welke boeken ben jij van plan om te gaan lezen deze maand? 

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.