TBR Februari 2020

Gepost op February 4 2020 door Katja in Boeken / 5 Comments

Read

Februari de kortste maand van het jaar al heeft het dit jaar zelfs een extra dag. Minder tijd om te lezen, maar toch heb ik een dikke TBR gemaakt.

Heks & Jager – Shelby Mahurin
Twee jaar geleden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine, waar ze alle magie achterwege liet en leefde van wat ze kon stelen. In Cesarine worden heksen als Lou echter opgejaagd. Ze worden gevreesd. En verbrand…
Reid Diggory, beëdigd als Heksenjager, heeft zijn hele leven één principe gehad: gij zult geen heks in leven laten. Het was nooit de bedoeling dat zijn pad dat van Lou zou kruisen, maar een slechte daad dwingt hen tot een onmogelijke heilige verbintenis.
De oorlog tussen heksen en de kerk is eeuwenoud en Lou’s gevaarlijkste vijanden zorgen voor een lot dat nog erger is dan het vuur. Niet in staat om haar groeiende gevoelens te negeren, maar machteloos om te veranderen wie ze is, moet ze een keuze maken. En liefde maakt ons allemaal blind…

Dit verhaal heb als e-book mogen ontvangen als recensie-exemplaar van de uitgeverij. Afgelopen weekend toen ik onderweg was heb ik al een aantal hoofdstukken gelezen en tot dusver ben ik erg enthousiast!

The Jewel – Amy Ewing
“Today is my last day as Violet Lasting. Tomorrow I become Lot 197.”
The Jewel is a shocking and compelling new YA series from debut author, Amy Ewing.
Sold for six million diamantes, Violet is now Surrogate of the House of the Lake in the centre of the Lone City, the Jewel. Her sole purpose is to produce a healthy heir for the Duchess – a woman Violet fears and despises.
Violet is trapped in a living death, her name and body no longer her own. She fights to hold on to her own identity and sanity, uncertain of the fate of her friends, isolated and at the mercy of the Duchess.
The Handmaid’s Tale meets The Other Boleyn Girl in a world where beauty and brutality collide.

Vorig jaar, nog voor mijn Storytel abonnement, luisterde ik naar The Jewel. Echter kan ik me bijna niets meer herinneren wat daarin gebeurde. Niet handig als je nog naar de andere delen wilde luisteren. Daarom herluister (dit is helaas geen woord, maar zou wel handig zijn) ik het om daarna de andere delen te kunnen luisteren.

Het zout uit je ogen – Miriam Bruijstens
Een bijzondere poëziebundel als ode aan de liefde.
In deze unieke bundel staan ongeveer 30 gedichten over verliefd worden, over verliefd zijn en van een afstandje hopen op iets meer. Deze gedichten worden afgewisseld met mooie korte verhalen, met hetzelfde universele thema. Prachtig geïllustreerd door Iris Boter, net als Bruijstens’ gedichten voor kinderen.

Yes, eindelijk weer een poëziebundel van Miriam! Ik kan niet wachten om het te gaan lezen. Komend weekend ga ik naar de boekpresentatie in Apeldoorn. Zie ik je daar?

Vrees me – Tahereh Mafi
Ik ben een monster – Ik heb een gave
‘Je kunt me niet aanraken,’
fluister ik.
Ik lieg,
hij kan me aanraken,

maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.
Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Het is echt jaren, maar dan ook jaren gelezen dat dit boek is uitgekomen. Ik heb bijna alle boeken van de serie die in het Nederlands zijn uitgekomen. Maar ik ben nooit verder gekomen dan deel 2 volgens mij. Het leek mij een goed idee om eerst te gaan herlezen, dan de rest van de serie te gaan lezen en ik meende dat dit jaar het laatste deel uitkomt. Dus super handig dat alles dan nog vers in mijn geheugen zit.

De eigenzinnigheden van Leah Burke – Becky Albertalli
Na Simon vs, wilden veel lezers nog maar één ding: een vervolg! Met De eigenzinnigheden van Leah Burke krijgen zij hun zin – met Simons BFF Leah in de hoofdrol. We blijven het zeggen: we kennen niemand die zo goed over verliefdheid kan schrijven als Becky Albertalli. Ook in De eigenzinnigheden van Leah laat ze weer zien dat ze de onbetwiste koningin van de YA-romcom is.
Leah, drummer in een girlband en kampioen van de droge humor, merkt dat haar vriendengroep in hun laatste jaar op de middelbare school uit elkaar begint te vallen. Ze weet niet zo goed wat ze moet doen om dat tegen te houden, en het feit dat Leah hopeloos verliefd is op Abby, die al een relatie heeft, maakt het er allemaal niet makkelijker op.

Ik ben van plan om met name fantasy en dystopieën te lezen. Het leek me daarom geen verkeerd idee om ook een wat luchtiger boek te gaan lezen. Dit boek staat echt al veel te lang op mijn TBR. Hopelijk is dit de maand dat ik ‘m lees.

Welke boeken ga jij proberen te lezen deze maand?

Liefs,

Tags: , , , , ,


5 responses to “TBR Februari 2020

 1. Heerlijke lijst. Heks & Jager heb ik ook gekregen, dus daar ga ik aan beginnen zodra ik klaar ben met Riverdale. De Vrees Me serie staat echt al jaren op mijn TBR. Nog steeds niet gelezen. Zonde!

  • Katja

   Dank! Wat leuk dat je ook Heks & Jager gaat lezen. De Vrees me serie kan ik zeker aanraden op basis van wat ik me nog kan herinneren.

  • Katja

   Wow, jij gaat dus voornamelijk de dikste YA boeken lezen deze maand? Haha, veel leesplezier in ieder geval. Cress vond ik echt fantastisch!

 2. Mijn mond valt open, je blijkt zoveel leuke boeken nog niet te hebben gelezen haha. Ik ga deze maand Cress lezen (al in bezig) en Heks & Jager. En hopelijk heb ik tijd voor nog een derde.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.