TBR Januari 2023

Gepost op 6 januari 2023 door Katja in Boeken / 0 Comments

De eerste TBR van het jaar en wat heb ik veel zin in dit nieuwe leesjaar!

The Jasmine Project – Meredith Ireland
Jasmine Yap’s life is great. Well, it’s okay. She’s about to move in with her long-time boyfriend, Paul, before starting a nursing program at community college—all of which she mostly wants. But her stable world is turned upside down when she catches Paul cheating. To her giant, overprotective family, Paul’s loss is their golden ticket to showing Jasmine that she deserves much more. The only problem is, Jasmine refuses to meet anyone new.
But…what if the family set up a situation where she wouldn’t have to know? A secret Jasmine Project.
The plan is simple: use Jasmine’s graduation party as an opportunity for her to meet the most eligible teen bachelors in Orlando. There’s no pressure for Jasmine to choose anyone, of course, but the family hopes their meticulously curated choices will show Jasmine how she should be treated. And maybe one will win her heart.
But with the family fighting for their favorites, bachelors going rogue, and Paul wanting her back, the Jasmine Project may not end in love but total, heartbreaking disaster.

Een tijdje terug zag ik dit boek voorbij komen in een artikel en ik vond het meteen leuk klinken ook omdat het verhaal afspeelt op een community college. Ik vind het soms jammer dat er niet meer boeken in dit soort settingen plaatsvinden, dus mocht je een aanrader hebben, laat het me dan vooral weten!

Alle sterren – Marissa Meyer
Laat je betoveren door negen nieuwe verhalen.
Hoe kwam Cinder in Nieuw Beijing terecht? Hoe werd Wolf een meedogenloze moordenaar? Waar komt Iko vandaan? Wanneer ontdekten lijfwacht Jacin en prinses Winter dat hun toekomst misschien anders zou worden dan verwacht?
Geheimzinnig, romantisch en verrassend: in Alle sterren kom je meer te weten over je favoriete personages in het Lunar Chronicles-universum. Een onmisbaar deel voor alle fans!

Op de een of andere manier heb ik de eerste vijf boeken in de Lunar Chronicles heel vlot achter elkaar aan gelezen, behalve dan dit boek. Daar moet echt verandering in komen dit jaar, want dan kan de serie mooi naast elkaar staan in de kast, aangezien ik de boeken op mijn TBR in een andere kast heb staan dan de gelezen boeken.

Bloem – Kevin Panetta, Savanna Ganucheau (illustrator)
Hoewel Ari Kyrkos het als kleine jongen heerlijk vond om zijn vader te helpen in de familiebakkerij, ziet hij zichzelf dat niet zijn hele leven doen. Hij wil naar de grote stad om bekend te worden met zijn muziek. Maar als hij sollicitatiegesprekken afneemt om een goede vervanger te vinden voor in de bakkerij, leert hij Hector kennen.
Hector is dol op bakken en is relaxed, grappig en knap. Terwijl ze samen het ene brood na het andere bakken, lijkt er iets op te bloeien tussen de twee jongens… als Ari het tenminste niet verpest.

Van een vriend van mij ontving ik beide comics uit de serie voor mijn verjaardag. Hij is er al jaren enthousiast over, dus nu kan ik van het verhaal genieten!

Het geheime leven van kleuren – Kassia St. Clair
In Het geheime leven van kleuren heeft Kassia St Clair haar levenslange obsessie met kleuren gegoten in een uniek boek, waarin ze betoverende verhalen vertelt over de 75 bekendste tinten en kleurschakeringen. Waarom wordt de maagd Maria in de Renaissance bijna altijd in het blauw afgebeeld? Waarom zijn worteltjes oranje? En waarom zie je groen van jaloezie? Het geheime leven van kleuren gaat over mode en politiek, kunst en oorlog, over het geel van Van Goghs zonnebloemen, over Picasso’s blauwe periode, over het rood in de grottekeningen van Lascaux en over de fluorescerende kleuren van punk.
Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Ik ben dol op mode en marketing en wat is daarbij belangrijk? Kleuren! Welke kleur iets is zegt heel veel over dat product, afbeelding, etc. Oh, en ik ben ook dol op feitjes en dat weet een van mijn beste vriendinnen, dus daarom gaf ze dit boek aan mij voor mijn verjaardag.

Een mix van genres op mijn TBR voor het begin van het jaar. Lees jij ook graag verschillende genres of heb je een favoriet die je blijft lezen?

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.