Teen Author Smash Paris

Posted on May 11 2015 by Katja in Boeken, evenement / 6 Comments

Er kwam van alles tussendoor, maar hier is dan eindelijk mijn (foto)verslag van de Teen Author Smash in Parijs! 

De dag nadat ik aankwam zou het event in de avond plaats vinden. Zodat ik in de avond niet meer zou hoeven te zoeken, ging ik in de ochtend er al op uit om het de American Library (plaats van event) te vinden. Na een paar straatjes had ik het eindelijk gevonden en maakte ik alvast kennis met het personeel. Daarnaast ook met Celeste, ze werkt voor de bibliotheek en is mede organisator van het event. Zij liet mij alvast iets zien…

DSC_0165

Bij de YA sectie in de bibliotheek was de muur volgeplakt met foto’s van alle auteurs die die avond zouden komen, hun boeken en een stukje informatie over de auteurs. Echt super leuk!

DSC_0197

Na een dag rondlopen in Parijs ging ik eerst wat eten voordat ik naar het event ging. Cafeïne kon opdat moment ook niet ontbreken, want het was al een behoorlijk slopende dag.

Eenmaal in de bibliotheek stond ik mij op te frissen in het damestoilet. Er kwam een dame naast mij staan bij de spiegels die zich ook even aan het opfrissen was. Via de spiegel keek ik de vrouw met het zwart nauwsluitende jurk aan. Ik realiseerde mij opdat moment dat het Amy Plum was!!! ‘Hi, are you Amy Plum?’ ‘Yes, it’s me. You met Amy Plum in the restroom!’ Ik moest zo ontzettend lachen, vervolgens merkte ze op dat ik haar boek in handen had. Ik had er namelijk ingelezen voordat ik de bibliotheek in kon. We spraken af dat ik haar na het event wel weer zo spreken en dat deden we.

DSC_0206

Celeste nam het woord en het event was officieel begonnen. Ondanks dat er wel 24 auteurs waren, was er voor mijn gevoel helemaal niet zoveel publiek. Maar dat mocht de pret niet drukken, want het was een ontzettend leuke avond.

DSC_0207

Amy Plum vertelde over het programma van de avond en nog wat andere leuke informatie.

DSC_0211

De auteurs kregen één voor één de kans om hun boek te promoten in 1 minuut, een elevator pitch. De meeste auteurs lazen voor of gingen net zoals Jessica Brody het echt presenteren.

DSC_0213

Het was zo heerlijk om te zien hoe de auteurs aan het genieten waren, dat zorgde voor een ontspannen sfeer.

Er werd ook een kort interview gehouden met de auteurs. Als je hierover wilt lezen raad ik je aan om naar de site van Booknuts.nl te gaan. Melisa van deze website was er ook bij en heeft het hele interview uitgeschreven op haar blog staan.

Daarna was het tijd voor een handtekening van je favoriete auteur. Er stond geen rij bij Morgan Matson dus ging ik er snel naartoe.

DSC_0225

Het was zo fijn dat ze echt tijd voor mij maakte! Ik vertelde haar dat haar boek, Amy & Roger´s epic detour, mij echt heeft laten nadenken. En dat ik zo ook anders tegen dingen aan ben gaan kijken. Misschien klinkt het heel diep, maar haar boek vind ik zo ontzettend gaaf. Dat vond Morgan Matson zo bijzonder en dat ik het openlijk durfde te vertellen. Daarnaast kwam ik helemaal uit Nederland, dus wilde ze heel graag een foto van ons samen hebben. Wow, zij vroeg dat aan mij! Ik was hier helemaal onderste boven van. Eén van mijn favoriete auteurs vraagt aan mij om een foto?! Dat moment wil ik echt nooit meer vergeten!

Image and video hosting by TinyPic

Morgan Matson poste ook de foto die ze had gemaakt waar Melisa en ik samen met haar erop stonden.

Image and video hosting by TinyPic

Melisa en ik kennen elkaar van het Best of YA promotieteam, dus leek het mij leuk om samen met de auteur de aanwezig was van Best of YA, om samen op de foto te gaan. Lissa Price is de schrijfster van Starters en Enders.

Na een hele leuke avond ging ik nog een show bezoeken samen met de mensen bij wie ik overnachtte in Parijs, om daarna in een hele diepe slaap te vallen. Want wauw, wat was het toch een ontzettend leuke avond!

Liefs,

header31-860x280

Tags:


6 responses to “Teen Author Smash Paris

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.