Terug in Nederland

Posted on November 22 2016 by Katja in Schrijfsels / 0 Comments

dsc00762

En toen was ik weer terug in Nederland na een lang weekend Engeland. Ondanks dat ik maar heel kort in Engeland was is het voor mij tijd om opnieuw te moeten kiezen bij terugkomst in Nederland.

Van mijn lang weekend Engeland heb ik genoten, ondanks dat ik nog moe ben van de reis heeft mijn paar dagen weg een hoop energie opgeleverd. En dat is maar goed ook want het is voor mij tijd om een keuze te maken. Misschien kan je mijn eerdere berichten wel herinneren dat toen ik een kleine twee jaar geleden uit Engeland kwam moest kiezen welke studie ik wilde gaan doen. En anderhalf jaar geleden moest ik, nadat ik uit Parijs kwam, kiezen hoe ik alles ging bekostigen tijdens mijn studie. Ik koos voor mijn huidige studie(s) Toegepaste Filosofie en journalistiek met nieuw media. Daarnaast mocht ik stage lopen bij VBK media uitgeversgroep. Ik vond niet veel later een kamer.

Inmiddels ben ik anderhalf jaar verder en heb ik al vele reisje gemaakt van Londen, Boedapest naar Berlijn en weer naar Londen en voor mij een nieuwe Engelse stad Liverpool. Waar heb ik dan over nagedacht tijdens mijn laatste reis? Over februari. Tot en met januari loop ik nog stage op de redactie van Unieboek | Het Spectrum, maar na januari moet ik helaas afscheid nemen. Ik had opzoek kunnen gaan naar een vervolg van mijn stage, maar ik heb besloten dat ik voor nu niet meer de stagiair wil zijn en een baan ga zoeken. Als het niet in de wereld van uitgevers is dan hopelijk in een boekhandel. Al vind ik het op dit punt ook niet erg om gebruik te gaan maken van mijn eerder behaalde diploma en terug te gaan naar het onderwijs als onderwijsassistent.

Sinds een tijdje ben ik mij aan het oriΓ«nteren op een baan. Aangezien ik mijn tijd op mijn huidige plek wil afmaken is het nog niet handig dat ik echt opzoek ben. Al zal dat snel veranderen want voor je het weet is het 2017 en dan is het erg handig om te weten waar ik aan toe ben in februari. Dus als iemand nog een plekje weet bij een uitgeverij (redactie of marketing) of bij een boekhandel, dan hoor ik graag van je. Het liefste blijf ik in het fijne boekenwereldje, maar doordat ik mijn huidige studie nog niet heb afgerond weet ik dat de kans heel groot is dat ik iets anders moet doen. Om eerlijk te zijn vind ik dat niet erg. Iets anders doen en een andere omgeving kan verruimend werken.

We zullen het zien wat er vanaf februari gaat gebeuren in mijn leven en waar ik terecht kom. Voor nu ben ik mijn CV aan het oppoetsen, aan het oriΓ«nteren en netwerken.

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.