The Bedtime Booktag

Gepost op 18 februari 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Lezen doe ik het liefst in de avond voor ik ga slapen, daarom leek het me perfect om deze tag in te vullen!

Voor het slapen gaan lees ik minimaal een half uur tot een paar uur. Het is geheel afhankelijk van wat ik de volgende dag ga doen en natuurlijk hoe leuk mijn boek is.
Via Edriënne vond ik deze booktag en zij heeft het weer van Oh My Book en aangezien ik graag lees voor het slapengaan, leek het me enorm leuk om de tag in te vullen.

Dankzij welk boek heb jij de hele nacht liggen lezen?
De hele nacht? Dat gebeurt niet vaak. Wel lees ik met regelmaat tot 1 of 2 uur in de nacht. Tenzij dat wordt bedoelt met de hele nacht lezen, haha. Dan kan ik je vertellen dat het wel met regelmaat gebeurt. Het boek maakt eigenlijk niet heel veel uit. De ene keer is het een roman en de andere keer een fantasy.

Welk boek heeft er voor gezorgd dat je niet meer durfde te slapen?
Geen boek. Ik ben niet snel bang en na het lezen slaap ik meestal binnen een paar minuten.

Door welk boek viel je bijna in slaap?
Een aantal van mijn filosofieboeken die ik eerder voor mijn studie las, hebben er weleens voor gezorgde dat ik met mijn boek op schoot bijna in slaap viel. Een flink aantal filosofieboeken zijn behoorlijk saai en droog geschreven.

Door welk boek lag je nachtenlang wakker omdat je niet kon wachten tot het uitkwam?
Spotgaai. Ik weet niet meer precies of het boek al uit was of dat ik gewoon moest wachten tot het boek werd bezorgd. In ieder geval kan ik me nog wel herinneren dat ik na Vlammen meteen verder wilde lezen.

In welk boek komt jouw droompartner voor?
Oeh, die vind ik lastig want ik denk dat ik hem nog niet tegen ben gekomen. Maar een personage die dichtbij komt is Ethan Chase in de Call of the Forgotten.

Welke fantasiewereld zou voor jou een nachtmerrie zijn om in te leven?
Ben ik even heel erg blij dat De hongerspelen onder dystopie valt, want wow dat zou echt heftig zijn. Ik denk heel erg dat het uitmaakt welk persoon je bent in een fantasy. Je leest meestal vanuit het perspectief van een van de hoofdpersonen en die maken altijd iets heftigs mee, maar dat hoeft natuurlijk niet te gelden voor de personen waar je niet per se over leest. Hmmm, maar ik denk dat ik voor Blood of Eden zou gaan. De vampiers in deze boeken zijn echt angstaanjagend.

Welk boek doet jou aan de nacht denken?
Wink, Poppy en Midnight en nee ik heb dit boek niet alleen gekozen vanwege de titel. Als ik het me goed herinner speelt de meest enge gebeurtenis in het boek af in de nacht.

Over welk boek heb je wel eens gedroomd?
Meestal gaat het om elementen uit boeken. Zoals dat ik in mijn droom in Parijs was toen ik Anna and the French Kiss las. Maar soms met boeken zoals Truly Divious bevond ik me ook op die school en probeerde ik net als de hoofdpersoon een mysterie op te lossen. Als ik over een boek droom dan zijn het meetstal mysteries. Dat komt omdat ik als lezer heel snel de dader probeer te achterhalen dat ik er zelfs in mijn dromen mee bezig ben.

Welk boekenmonster wil jij niet onder je bed vinden?
Liever geen en zeker niet de mutanten uit de Lunar Chronicles. Voor de mutanten kan ik niet eens een poging wagen om me te verstoppen.

Welk boek heeft jou ’s nachts wakker gehouden?

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.