The Coffee Book Tag

Gepost op 15 augustus 2022 door Katja in Boeken / 0 Comments

Koffie en boeken zijn in mijn ogen de perfecte combinatie, dus tijd voor een bijpassende tag!

The Coffee Book Tag is officieel gemaakt door BangadyBangz op YouTube, en is inmiddels door verschillende bloggers en andere YouTubers overgenomen. Gezien ik dol ben op koffie en omdat lezen in een koffietent een van mijn favoriete dingen is om te doen, leek me dit de perfecte tag om in te vullen!

1. Black: Name a series that’s tough to get into but has hardcore fans.
Shadow & Bone van Leigh Bardugo. 
Ja, ik ben zelf enorm fan van de gehele Grishaverse, maar ik realiseer me ook heel goed dat de serie niet makkelijk is om in te komen. Met name de eerste serie binnen de wereld, Shadow & Bone, is niet altijd even een fijne trilogie. Soms kun je de hoofdpersoon niet uitstaan en andere momenten is er wel wat anders aan de hand. Toch vond ik de hele Grishaverse meteen bijzonder. Zeker tijdens het lezen van List & Leugens, want de kraaien zijn mijn favoriete personages uit deze fictieve wereld. Ik hoop ook heel erg dat Netflix door blijft gaan met het maken van de serie, want ik kan er geen genoeg van krijgen!

2. Peppermint mocha: Name a book that gets more popular during the winter or a festive time of year.
Alles met Kerst als een van de thema’s? Maar als het gaat om mijn smaak dan is het meestal fantasy en literaire boeken. In de winter vind ik het heerlijk om uren voor een boek te zitten en die twee genres zijn daar perfect voor! En aangezien ik boeken meestal niet herlees heb ik geen titel die ik kan noemen. Maar boeken die ik wel meerdere malen heb herlezen in de wintertijd is de Grishaverse en de Edelstenentrilogie. 

3. Hot chocolate: What is your favourite children’s book?
Ik heb altijd al veel gelezen, maar eerder was ik er niet bewust mee bezig met wiens werk ik las. Het eerste boek wat ik echt fantastisch vond en wat me meteen bijbleef was Robijnrood van Kerstin Gier. 

4. Double shot of espresso: Name a book that kept you on the edge of your seat from start to finish.
Legendborn van Tracy Deonn. 
Ik kan dan ook niet wachten tot het vervolg uitkomt later dit jaar!

5. Starbucks: Name a book you see everywhere.
Ligt het aan mij of zijn de trends minder duidelijk zichtbaar tenzij je op booktok zit? En euhm… daar zit ik dus niet echt op. Ik kijk alleen booktok als het hand in hand gaat met skits. Maar heartstopper zie ik in Nederland veel voorbij komen en dat vind ik een hele toffe serie!

6. That hipster coffee shop: Give a book by an indie author a shoutout.
Oeh, oké als iemand die een achtergrond heeft in uitgeverswereld ben ik behoorlijk kritisch wanneer het om deze vraag gaat. Want meestal merk je toch wel snel waarom een bepaalde auteur niet traditioneel is uitgegeven.
Maar als ik deze vraag opvat als een auteur bij wie ik denk: die auteur verdient veel meer lezers. Dan zeg ik June Hur. Haar research, historische kennis en beschrijvingen zijn next level. 

7. Oops! I accidentally got decaf: Name a book you were expecting more from.
Mary van Anne Eekhout.
In het begin vond ik het een heel sterk boek. Maar daarna kreeg ik veel moeite met het verhaal. Ik belandde door dit boek zelfs twee keer in een leesdip, omdat ik het boek steeds een nieuwe kans wilde geven, maar geen van die keren kwam ik door het boek heen. 

8. The perfect blend: Name a book or series that was both bitter and sweet but ultimately satisfying.
Het is al even geleden dat ik zo’n soort boek heb gelezen, maar ik denk dat ik ga voor Het oordeel van de wolf geschreven door Leigh Bardugo.

Wat zijn jouw antwoorden op The Coffee Book Tag vragen?

Liefs,

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.