The Reread Tag

Posted on March 31 2021 by Katja in Boeken / 0 Comments

Sinds vorig en dit jaar herlees ik boeken. Iets wat ik eerder niet veel deed. Daarom leek het me leuk om The Reread Tag in te vullen. Lees je mee?

Een favoriet uit je kindertijd die je 100 keer zou kunnen lezen en nog steeds leuk zou vinden:
Robijnrood van Kerstin Gier
Om heel eerlijk te zijn had ik geen favoriet boek als kind. Wel was ik toen al een lezer, maar echt een favoriet? Oké, wellicht mijn sprookjesboek en zou ik eigenlijk dat boek moeten noemen. Maar dan alsnog had ik niet een favoriet. Ik ging door een fase dat ik alleen het verhaal van Assepoester voorgelezen wilde horen, maar ik had ook zeker andere favoriete sprookjes.
Omdat ik geen specifiek genoeg antwoord kan geven, besloot ik om een boek te kiezen die ik net na mijn kindertijd las en dat was Robijnrood. Haha, eigenlijk is dit boek ook een soort van sprookje, dat is me dus altijd bijgebleven.

Een boek die je DNF, maar je bereid bent om een tweede kans te geven:
Het onzichtbare leven van Addie LaRue van V.E. Schwab
Dit boek heb ik aan de kant gelegd nadat ik twee hoofdstukken had gelezen, omdat ik manuscripten te lezen had voor mijn freelancewerk. Vervolgens heb ik het daarna niet meer opgepakt omdat het zo ontzettend veel pagina’s heeft dat ik er door overweldigd ben. Maar ik hoop het boek binnenkort weer op te pakken.

Een nieuwe favoriet die je zou willen herlezen:
Legendborn van Tracy Deonn
Een goed verhaal, met uitgewerkte details en een plot die fantastisch in elkaar zit, maakte dat Legendborn één van mijn favoriet gelezen boeken van 2020 werd. Meteen nadat ik het boek uit had, wilde ik het al opnieuw lezen!

Een boek die je haat en nooit meer wil lezen:
Ferryman van Claire McFall
Haat is een te groot woord, maar liever zou ik dit boek nooit meer willen lezen. Het plot stond me zo niet aan en de schrijfstijl vond ik ook niet erg prettig. Jammer, maar gelukkig zijn er nog genoeg leuke boeken op de wereld.

Een klassieker die je op school hebt gelezen en opnieuw wil lezen:
Lord of the Flies van William Golding,
Voor Engels lazen we dit boek en ik was oprecht verbaasd om hoe bijzonder en tof ik het boek vond. Ik heb geen idee wat ik er nu van zou vinden en ik ben benieuwd welke invloed het heeft dat ik Toegepaste Filosofie heb gestudeerd. Het zal me niets verbazen dat ik nu heel anders naar het verhaal zal kijken.

Een auteur van wie je alles zou herlezen:
Morgan Matson!!!
Haar schrijfstijl is zo fijn, luchtig en vlot. Mijn contemporary hart geniet enorm van haar boeken en daarom zou ik van deze auteur al haar werk herlezen.

Een serie die je voor de lol opnieuw wil lezen:
GrishaVerse van Leigh Bardugo
Voor wie het heeft gemist (geen idee hoe), ik herlees de GrishaVerse opnieuw voor de lol. Toegegeven dat ik de laatste boeken in de wereld nog niet heb gelezen, maar de eerste vijf delen herlees ik in ieder geval opnieuw.

Een boek die je hebt gelezen, maar nu naar het audioboek wil luisteren:
Truly Devious van Maureen Johnson
Eigenlijk heb ik op het moment geen boeken in mijn hoofd die ik gelezen heb en die ik als audioboek zou willen luisteren. Het gebeurt weleens dat ik dit doe met series waarvan ik de eerste delen een tijd terug heb gelezen en geen zin heb om alles opnieuw te lezen, dan is de kan groot dat ik naar het audioboek luister.
Maar als ik de vraag nou andersom was dan zou ik Truly Devious zeggen. Deze serie heb ik ontdekt dankzij Storytel als audioboek. Het lijkt me erg leuk om de serie ook te gaan lezen.

Herlees jij boeken?

Liefs,

Deze tag is gemaakt door Brianna van Brianna’s Books and Randomness.

Tags: ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.