Tips Zomerlezen 2016

Posted on August 26 2016 by Katja in Boeken / 1 Comment

katjalola

Nog heel even is het zomer en kunnen we genieten van het ene boek op het strand, in het park, in de tuin of op het balkon. De zon die de bladzijdes van mijn boek verlicht vind ik een fijn idee. De zonnebrandcrème geur en mijn zonnebril die door de crème bijna van mijn neus afglijd hoort er helemaal bij. Hierbij nog een paar boekentips voor onder de laatste zomerse zonnestralen.

Paper towns – John Green

Ik ben dol op het boek én de film! Met name de filosofische gedachten achter het boek vind ik ongelooflijk tof. De mysterie en het thriller randje die aan het verhaal zit vond ik heerlijk. Ik heb nog nooit een verhaal gelezen waarin deze elementen zo gebruikt werden. En dat in combinatie met prachtige beeldspraak en geniale humor. Met andere woorden: dit boek is mijn favoriet van John Green.

Amy en Rogers epic detour – Morgan Matson

Eigenlijk zou ik dit boek moeten gaan herlezen, want wauw wat vond ik dit boek tof toen ik er een paar jaar geleden in de bibliotheek op stuitte. Natuurlijk zit er een romantisch stuk in het boek, maar ik ken geen ander boek waarin het zo goed naar voren komt dat de reis belangrijker is dan de bestemming. Een prachtig verhaal met aan het begin van elk hoofdstuk prachtige quotes.

Lola & de boy next door – Stephanie Perkins

De sfeer in Anna is wel terug te vinden in Lola. Het verhaal is niet uitbundig. Het verhaal is zo fijn doordat het een klein verhaal is met leuke personages. De schrijfstijl van Stephanie leest nog steeds heerlijk weg en het was erg fijn om Anna en St. Clair even terug te ‘zien’ in de boeken.

Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum

1. Krachtig begin. Bam! In your face! Waren mijn eerste gedachten toen ik slechts 3 zinnen had gelezen. Daarnaast ben ik dol op feitjes en het was fijn om die informatie meteen al te mogen lezen.

2. Verrassend. Ik dacht eerst: Ow, dit wordt weer zo’n lekker lezende liefdesverhaal. Uhm, nee! Ja, het is een lekker lezend verhaal, maar de auteur wist mij meteen op een leuke manier te verrassen met het boek.

3. Humor. Ik zat binnen 2 bladzijdes al hardop te lachen, dus als dat geen goed voorteken voor de rest van boek is, dan weet ik het ook niet meer!

De aftsand tussen jou en mij – Marina Gessner

Het hele boek lang had ik het idee dat ik de Trail zelf ervaarde. Ik voelde de pijn van de hoofdpersonage en wilde zelfs wegkijken als het naar mijn idee even te spannend werd.

Ik ben verliefd geworden op dit boek. Normaal heb ik dit nooit, maar ik weet eindelijk welk boek ik mee zou nemen als ik op een onbewoond eiland vast zit of (minder dramatisch) mijn jaarlijkse reread.

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags:


One response to “Tips Zomerlezen 2016

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.