TTT | Top 10 boeken die je als kind echt geweldig vond

Gepost op 12 november 2015 door Katja in Boeken / 4 Comments

abc

 

 

Wat had ik toch graag gewild dat ik Harry Potter had gekend in mijn jeugd en nog zoveel andere boeken! Maar ik heb zeker weten ook hele andere leuke boeken gelezen. Sommige best ouderwets, andere weer heel modern. Lees snel verder om te weten welke boeken ik als kind geweldig vond!1. Poeske

Dit is echt al een heel oud boek! Dit boek las mijn moeder al als kind. Zelf kan ik het boek niet meer online terug vinden en zou ik ook niet weten wie de auteur was, maar wauw wat vond ik dit boek als kind ge-wel-dig!

2. BelleB

Dit boek ontving ik als schoencadeautje op school toen ik 11 jaar was. Ík weet nog heel goed dat ik mij kon identificeren met de hoofdpersoon, daarnaast is het een boek die heerlijk wegleest.

3. Hoe over leef ik-serie

De Hoe over leef ik-serie mocht ook niet in mijn boekenkast ontbreken! De laatste delen van het boek kwamen in de zomer uit, waardoor ik ze allemaal heb weggelezen op de schommelbank bij mijn moeder in de tuin.

4. Pinkeltje

Pinkeltje las mijn moeder altijd voor het slapen gaan. Als kind werd ik betoverd door de wereld van Pinkeltje en alle avonturen die hij meemaakte. Ik was toen zo dol op mijn moeder haar vertel stem!

5. Assepoester

Pinkeltje was het verhaal die mijn moeder altijd aan mij vertelde, maar Assepoester was het verhaal die mijn vader aan mij voorlas. Eerder sliep ik om het weekend bij mijn vader (mijn ouders zijn gescheiden) en dan mocht uit het grote sprookjesboek een verhaal kiezen en altijd koos ik voor Assepoester!

6. Belle en het beest

Nog steeds mijn favoriete sprookje van alle tijden! Waarom? Zeg hallo tegen die grote boekenkast!

7. Heksen enzo

Op mijn achtste begon ik met het lezen van dit pracht boek over verhalen van verschillende heksen. Door dit boek ontstond mijn liefde voor heksen, maar ook andere fantasie verhalen.

8. De verhalen van mijn vader

Nee, dit is geen boek. Mijn vader vertelde mij als kind prachtige verhalen, die hij ooit had gehoord of ter plekke verzon. Mijn fantasie? Dat heb ik zeker weten van hem!

Waar zijn 9 en 10? Tja, bovenstaande boeken zijn de boeken die ik mij nog het beste kan herinneren, maar dat ik een lezer ben, was als kind bij mij al duidelijk!

Welke boeken vond jij als kind geweldig?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


4 responses to “TTT | Top 10 boeken die je als kind echt geweldig vond

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.