Unboxing Stray Kids Rock-star [Limited] (Star ver.)

Posted on November 29 2023 by Katja in KPOP / 0 Comments

 Onlangs kwam mijn bestelling, Stray Kids Rock-star, binnen. Kijk je mee met de unboxing?

Stray Kids is naast BlackPink, BTS en Le Sserafim een van mijn favoriete muziekgroepen binnen K-pop. Vorig jaar was Oddinary mijn eerste comeback als fan van Stray Kids en ik vind het zo’n tof mini album. Oddinary zal daarom altijd een heel bijzonder album voor mij zijn, maar Rock-star heeft zeker een plekje in mijn muziek hart veroverd! Dit zeg ik zelfs nadat ik hun 5-star album al echt fantastisch vond, omdat ik het grotere geheel achter dat album super goed vond. Nog nooit eerder sloten alle liedjes van hun album zo goed op elkaar aan en passen tevens bij het thema van het album. Hoe kan een nieuw album dat overtreffen?
Als hun laatste album 5 sterren waard was, dan is dit mini album onbeschaamd Stray Kids! Het is zo ontzettend puur en zo typisch Stray Kids, dat je dit album geen cijfer kan geven. Productie technisch zit het goed in elkaar, ze werken zowel met nostalgische kenmerken als geheel nieuwe werken. Dit alles maakt het een onwijs krachtig album waarin je ziet dat Stray Kids als artiesten continu in ontwikkeling zijn en zich blijven verbeteren.  

De Rock-star comeback is Stray Kids hun achtste mini album. Het album bevat toevallig ook acht liedjes waarvan de meesten een verschillende stijl hebben, maar stuk voor stuk passen ze volledig bij het concept. De eerste zes nummers zijn volledig nieuw, het zevende nummer is de Koreaanse vertaling van hun Japanse lied Social Path en het achtste nummer is de rockversie van hun title track Lalalala.

Rock-star heeft heel veel verschillende versies van het album, maar voor het gemak bespreek ik alleen de standaard albums. Er zijn twee “normale” versies, daarnaast was er een limited editie. Ik ben net zoals bij voorgaande edities voor de limited gegaan, aangezien het zoals de naam al zegt limited is en daar zitten ook meer dingen bij dan bij de “normale” versie. En… de drie photoshoots van de andere versies zitten allemaal in de limited! Er is natuurlijk wel geselecteerd, want anders zou het een flink boekwerk worden, maar het is leuk dat de limited versie verschillende soorten foto’s bevat.

Het album is net als zijn voorganger 5-star in boekvorm en een paperback. Ik noemde het al bij 5-star, maar voor beide albums vind ik het concept van een paperback geschikt omdat het mij een manga gevoel geeft. Het helpt dat beide albums liedjes bevatten die manga en anime referenties bevatten, dus die link is al snel gelegd. Als je kijkt naar de Lalalala mv dan zullen de One Piece referenties je zeker opvallen. 

Ik had vooraf al een favoriet wat betreft concepten van de photoshoots, dus ik was extra blij dat ik het geluk had dat ik bij mijn album een Panorama Mini Poster kreeg in dat concept. Aangezien ik een limited album kocht, ontving ik er een 4-Cut Photo Film bij. Ik vind film strips en 4-cut photo film altijd een van de leukste goodies bij een album. Zeker leuk om mijn muziekkast ermee in te richten. Ja, ik pas (bijna) alles aan wanneer er nieuwe muziek binnenkomt! Het is een van mijn favoriete bezigheden om mijn muziekkast te herinrichten terwijl ik naar de muziek luister.

Bij dit album kreeg ik twee photocards, een unit en een solo. In mijn geval kreeg ik voor de unit Felix en Lee Know en voor de solo ontving ik Changbin. Omdat dit album een pre-order was, kreeg ik één set Film Photocards Set (IN, Seungmin, Felix en Han) erbij.

Het laatste wat ik ontving omdat ik voor limited editie koos, was een Special Mini Poster met een van de leden. Ik kreeg geheel toevallig net zoals de vorige keer Lee Know. Daarnaast zat er vanwege de pre-order actie er een Folded Poster bij.

Als laatste zat er ook een stickervel bij met onder andere de titels van de liedjes van het album. En uiteraard de CD in een hoes!

Dit was alweer mijn vierde comeback als Stay (fan van Stray Kids), en ik zie nog steeds zo ontzettend veel groei in de leden. Naast de leden die de producers zijn, zie je ook dat de andere leden zich steeds meer bezighouden met schrijven en produceren. Rock-star heeft de meeste bijdragen van alle leden, zowel op productiegebied als schrijven. 
Van het Rock-star album is denk ik Blind Spot mijn favoriete nummer. Ook ben ik erg dol op Cover me en Leave. Wauw, voor een rockalbum en ik, iemand die dol is op rockmuziek, is het wel bijzonder dat ik de minste rocknummers van het hele album bestempel als mijn favorieten. Maar de nummers zitten zo ontzettend goed in elkaar, van de producties tot de teksten en de muziek. 

Welk nummer is jouw favoriet van het Rock-star album?

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.