Veganissima – Luna Trapani

Gepost op October 27 2023 door Katja in Boeken / 0 Comments

Ga met dit kookboek op reis door de heerlijke (vegan!) Italiaanse regionale keuken!

Titel: Veganissima
Auteur: Luna Trapani
Verschenen: oktober 2023
Pagina’s: 192
Uitgever: Terra
Waardering: 9/10

Bedankt, Terra, voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Na het succes van haar eerste twee boeken, Veganista en Vegetalia, presenteert chef en restauranteigenaar Luna Trapani nu authentieke gerechten uit Italiës regionale keukens met een vegan twist.
Veganissima bevat 75 recepten uit Noord-, Midden- en Zuid-Italië, met telkens 25 regionale, plantaardige gerechten. Van pasta uit Genua met pesto en Romeinse rijstballetjes tot de beroemde pizza napoletana. De kleurrijke antipasti, primi, secondi en dolci laten de veelzijdigheid van de vegan Italiaanse keuken zien.

De Italiaanse keuken is mijn favoriet! Bonus dus dat dit kookboek vol vegan recepten uit verschillende streken van Italië staat. Weet jij vooraf aan het lezen van dit boek al welke regionale keuken jouw favoriet is? Misschien is het anders dan de plekken waar je graag naartoe gaat wanneer je door het land reist. De veelzijdigheid van Italië vind ik erg leuk. Hoe het noorden door Duitsland en Oostenrijk is beïnvloed en weer een ander deel door de Grieken. Maar ook de zelfredzaamheid van de Italianen mag niet onderschat worden.

Als er één ding fantastisch gedaan is in dit kookboek, dan is het wel de hoeveelheid zorg die de vormgever en de redactie in dit boek hebben gestopt! Wauw, echt wauw. Ik ben behoorlijk kieskeurig wanneer het om kookboeken gaat. Je wilt namelijk een bepaalde flow creëren waardoor zowel de lezer als de koker met gemak door het kookboek gaat. Daarnaast vind ik intro’s belangrijk wanneer het gaat om achtergrondinformatie. Hier hebben de auteur, redactie en vormgever de perfecte balans gevonden. 
De recepten zijn goed te volgen en alle extra tips die de auteur geeft, zijn zeer praktisch en handig. Ook vind ik dat ze slim is geweest met de recepten. Er zit een goede afwisseling tussen recepten die je kan maken in de winter of zomer en de seizoenen er tussenin. Zo zet je dit kookboek niet na een seizoen weg, maar blijf je het boek het hele jaar rond gebruiken. Daarnaast, alsof dit alles niet genoeg is, is er een balans tussen hoofd-, zij- en nagerechten. Je blijft dus maar smullen! 

Ik kijk er nu al naar uit om het volgende recept te gaan maken uit dit kookboek. Dankzij een goede combinatie van makkelijke en moeilijke recepten, ontwikkel ik mijn kookvaardigheden binnen de Italiaanse keuken. Kan niet wachten om uiteindelijk ook mijn eigen pasta te gaan maken. 

Kook jij graag Italiaans?

Liefs,

Tags: , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.