Weekend in Utrecht voor Yalfu

Gepost op 7 oktober 2022 door Katja in Boeken, evenement / 0 Comments

Broese bezoeken, vrienden weer zien en een boekevent. Heerlijk weekend!

Waar zal ik beginnen? Misschien moet ik beginnen voordat het weekend eigenlijk startte… Haha, ik heb al zolang niet meer over een boekevent voor mijn blog geschreven, dat ik gewoon niet meer weet hoe ik moet beginnen. Aan de andere kant, ik kan me nog goed herinneren dat mensen mijn persoonlijke verhaal altijd erg leuk vonden, dus hier gaan we dan!

De week voor het event had ik een verschrikkelijk drukke week door alles wat ik maar kon bedenken mis ging. Vrijdag was zelfs het ergste met mijn mobiel die “stuk” ging door de laatste mobiele updates, want mijn mobiel kon die niet meer aan. En nu? Ik had drie  deadlines te halen voordat ik naar Utrecht zou gaan. Online bestelde ik mijn mobiel om ‘m bij de winkel een paar uur later op te kunnen halen en ondertussen werkte ik aan mijn opdrachten. Zaterdagochtend om 9:00 leverde ik mijn laatste opdracht in en wat denk je? De treinen reden vervolgens niet. Ik was zo moe van de drukke week en de paniek van de dag ervoor dat ik juist rustig was en het allemaal maar op me af liet komen. 
Oh, en alle foto’s in deze blog? Die zijn gemaakt op mijn nieuwe mobiel. Ik moet nog veel leren over hoe ik betere foto’s op deze mobiel kan maken, maar ik ben ook niet ontevreden over de kwaliteit. 

Een paar uur later dan gepland kwam ik eindelijk aan in Utrecht. Lopend ging ik naar een van mijn beste vrienden bij wie ik die nacht op de bank zou slapen. Na een glas water en mijn tas afzetten, gingen we samen de stad in. En wow, wat heb ik Utrecht gemist! Vorig jaar was ik ook voor Yalfu in Utrecht, maar toen had ik de kans niet om veel van de stad te zien. 

We bezochten een aantal winkels en gingen toen eindelijk naar Broese!! Ik heb deze boekhandel nog niet gezien op de nieuwe plek, dus we hebben daar super lang rondgewandeld. Het liefst was ik daar nog veel langer geweest, maar voor ik het wist ging de winkel sluiten. 
Een van de leukste gedeeltes van de winkel vond ik dat het een aparte sectie heeft voor muziek en kunst samen op dezelfde plek. Ik heb zelfs BLACKPINK gespot in het rek. 

We gingen nog een paar winkels in en liepen in het donker terug naar het huis van mijn vriendin waar we pizza bestelden en bijkletsten. Dit was de perfecte middag en avond om tot rust te komen na zo’n chaotische week. 

Op zondag was het zover; Yalfu! Vorig jaar was mijn eerste keer dat ik daar naartoe ging. Ik werd voor dat jaar gevraagd als verslaggever en blijkbaar was ik bevallen, want ik werd teruggevraagd voor deze editie. Ik mocht van tevoren een plekje in de zaal uitzoeken waar ik wilde zitten. Omdat ik meeschrijf met de gebeurtenissen van het podiumprogramma en dus genoeg licht moest hebben, koos ik een plek vooraan in de hoek. Dat was perfect want zo zat ik ook niemand in de weg met mijn schrijfmap. 

In het eerste uur van het programma luisterden we onder andere naar presentator Samya Hafsaoui in gesprek met auteur Zoulfa Katouh over haar boek Zolang de citroenbomen bloeien recent uitgegeven door Blossom Books. Dit boek klinkt enorm indrukwekkend en heb het daarom op mijn wensenlijstje gezet. Daarna gingen we door naar Rani de Vadder (bekend van Wattpad en haar boeken bij Hamley Books), Nadine Swagerman (Aan de andere kant van geluk) en popjournalist en debutant Stefan Raatgever (De jongen die van de klif sprong en zacht terecht kwam).

Voor de pauze begon werd het eerste deel van het podiumprogramma afgesloten met Gina Chen bekend van haar boek Violet, vervloekt en verwoest die afgelopen zomer door Best of Ya werd uitgegeven. Ik zat toen enorm te twijfelen of ik haar boek wel wilde, maar op de een of andere manier sprak de auteur mij zo erg aan, dat ik dankzij Yalfu wist dat ik haar boek wilde. De uitgeverij had een beperkte oplage van het boek limited edition gemaakt, met goud op snede en nog veel meer prachtige details. Ik keek in de zaal achterom naar een kennis van mij en we keken elkaar beiden aan van: ik heb het boek niet… jij? Samen stormden we de zaal uit toen de pauze begon en we waren als een van de eersten bij de kraam van de boekhandel. Nog voordat de pauze tot een einde kwam, waren alle limited editions uitverkocht. 

In de pauze kletste ik bij met verschillende kennissen die ik al in geen tijden heb gesproken en het was zo gezellig! Er was niet genoeg tijd om iedereen uitgebreid te spreken, maar ik ben zo blij met de tijd die er wel was. Voor ik het wist begon het tweede deel van het podiumprogramma. Zo luisterden we nog naar Mackenzi Lee (Montague Siblings-serie) en een aantal booktokkers. 

Omdat ik super moe was en nog een lang terugreis had, besloot ik niet al te laat weg te gaan. Maar natuurlijk liet ik mijn exemplaar van Violet, vervloekt en verwoest door Gina Chen signeren. Ze had tijdens het zaalprogramma gezegd, dat alle K-popfans wel hun pc of achtergrond van hun mobiel moesten laten zien van hun bias. Dus ja… dat deed ik uiteraard. 

Ik kletste nog bij met Emmy van Zonenmaan voordat ik besloot om toch echt het festival te verlaten. Op het station haalde ik avondeten voor ik de trein instapte en tijdens een lange treinreis nagenoot van mijn weekend in Utrecht.

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.