5 boeken die ik deze zomer wil lezen

Gepost op June 10 2022 door Katja in Boeken / 2 Comments

Van fantasy tot contemporary, maar ik blijf voornamelijk binnen de YA boeken hangen wat betreft de verhalen die ik deze zomer wil lezen.

In het vervloekte hart – Rima Orie
Verschijningsdatum: 13 juni
Oermonsters, wraakgeesten, bloedkinderen. Allemaal arriveren ze tijdens de bloedmaan. Allemaal vormen ze een gevaar voor de mensheid. Priya Chkadhari is een bloedkind, wat betekent dat ze in staat is zielen te bespelen. Maar aangezien dit ten strengste verboden is, is het haar lot om dit geheim tot haar dood bij zich te dragen. Wanneer ze gerekruteerd wordt om tot soldaat te worden opgeleid in het grootste militaire fort van het land, Kuwatta, komt daar echter verandering in.
Priya komt in een wereld terecht waar brute kracht en een rigide militaire hiërarchie bepalen wie zegeviert en waar blinde gehoorzaamheid en strikte discipline van iedereen geëist worden. Tot haar verbazing blijkt haar aangeboren magie in deze nieuwe wereld voor het eerst een voordeel te zijn. Samen met de andere bloedkinderen volgt ze een speciaal soort opleiding. Deze groep soldaten zal meevechten in de guerrillaoorlog die het verscheurde land Awaran al eeuwenlang in zijn greep houdt. Alleen komt Priya er al snel achter dat een groot en dodelijk gevaar zich in het vervloekte hart van Kuwatta schuilhoudt…

Na het weekend verschijnt het boek al en ik heb er heel veel zin in! Ik heb nog nooit een boek van Orie gelezen, maar ik heb wel veel goede verhalen gehoord over haar werk.

Anders, beter – Lisa van Campenhout
Verschijningsdatum: 23 juni
Maja’s eindexamenjaar is belabberd begonnen: al vóór de herfstvakantie wordt ze van school gestuurd. Haar ouders denken dat het goed voor haar zal zijn als ze een tijdje bij familie in Amsterdam gaat wonen. Maja ziet hier het nut niet van in, maar besluit het als een kans te zien. Nu kan ze meer tijd doorbrengen met haar nicht Regina, die alles is wat zij zou willen zijn – succesvol, creatief en vooral: een goed mens.
In haar nieuwe woonplaats weet niemand wat er thuis gebeurd is en Maja is ook niet van plan om dat te vertellen. Dit is hét moment om zich eindelijk eens normaal te gedragen en vrienden te maken. Maar dat wordt moeilijk wanneer Regina haar beschuldigt van iets wat ze niet heeft gedaan. Ze moet en zal erachter komen wat haar nicht in haar schild voert. Is Regina wel zo perfect als Maja altijd dacht?

Jaaaaa! Twee jaar geleden las ik Bijna echt en ik vond het een heerlijke pageturner! Dus ik kijk uit naar het nieuwste werk van de auteur. Hopelijk is het weer net zo’n fijn boek om te lezen in de zomer als haar vorige.

Liefdeloos – Alice Oseman
Verschijningsdatum: 29 juni
Georgia is nog nooit verliefd geweest en ze heeft ook nog nooit iemand gekust – maar als fanfic-geobsedeerde romanticus weet ze zeker dat ze ooit iemand zal vinden. Als ze met haar beste vrienden Pip en Jason naar de universiteit gaat, is Georgia klaar om de liefde te vinden. En met haar extraverte kamergenoot aan haar zijde en een plaats in de Shakespeare Society, lijkt haar tienerdroom steeds dichterbij te komen. Maar door haar romantische plan drijft ze steeds verder van haar vrienden af. Ze vraagt zich af waarom liefde zo gemakkelijk lijkt voor anderen, maar niet voor haar. De woorden die ze naar haar hoofd geslingerd krijgt – aseksueel, aromantisch – maken Georgia onzekerder dan ooit over haar gevoelens. Is ze voorbestemd om liefdeloos te blijven? Of is ze al die tijd op zoek geweest naar het verkeerde?

Heartstopper vind ik echt geweldig. De eerste delen heb ik zelfs al meerdere keren herlezen, dus het is tijd om voor mij aan een nieuw verhaal van de auteur te beginnen. Ik vind het heel tof dat Best of YA heeft besloten om het werk van Oseman te vertalen, want zo blijft er altijd iets leuks om naar uit te kijken op de vertaald-naar-Nederlands-boekenmarkt.

The Society For Soulless Girls – Laura Steven
Verschijningsdatum: 7 juli
Ten years ago, four students lost their lives in the infamous North Tower murders at the elite Carvell College of Arts, forcing Carvell to close its doors.
Now Carvell is reopening, and fearless student Lottie is determined to find out what really happened. But when her roommate, Alice, stumbles upon a sinister soul-splitting ritual hidden in Carvell’s haunted library, the North Tower claims another victim.
Can Lottie uncover the truth before the North Tower strikes again? Can Alice reverse the ritual before her monstrous alter ego consumes her? And can they stop flirting for literally fifteen seconds in order to do this?

Steven haar boeken zijn mijn auto-buy. Ze komt altijd met iets nieuws en dat vind ik zo tof. Ze limiteert zich niet in welk genre ze schrijft en deze keer komt ze met een geheel nieuw genre.

Babel – R.F. Kuang
Verschijningsdatum: 23 augustus
Robin Swift, orphaned by cholera in Canton, is brought to London by the mysterious Professor Lovell. There, he trains for years in Latin, Ancient Greek, and Chinese, all in preparation for the day he’ll enroll in Oxford University’s prestigious Royal Institute of Translation — also known as Babel.
Babel is the world’s center of translation and, more importantly, of silver-working: the art of manifesting the meaning lost in translation through enchanted silver bars, to magical effect. Silver-working has made the British Empire unparalleled in power, and Babel’s research in foreign languages serves the Empire’s quest to colonize everything it encounters.
Oxford, the city of dreaming spires, is a fairytale for Robin; a utopia dedicated to the pursuit of knowledge. But knowledge serves power, and for Robin, a Chinese boy raised in Britain, serving Babel inevitably means betraying his motherland. As his studies progress Robin finds himself caught between Babel and the shadowy Hermes Society, an organization dedicated to sabotaging the silver-working that supports imperial expansion. When Britain pursues an unjust war with China over silver and opium, Robin must decide: Can powerful institutions be changed from within, or does revolution always require violence? What is he willing to sacrifice to bring Babel down?

Ik moet bekennen dat ik nog nooit eerder een verhaal van Kuang heb gelezen. Waarom? Geen idee. Haar boeken worden geprezen en ik heb er veel goede verhalen over gehoord. Maar misschien komt het omdat er al een hele serie uit is dat het me afschrikt om er aan te beginnen? Een standalone voelt voor mij makkelijker om aan te beginnen en wie weet dat ik daarna wel meteen haar eerder geschreven serie wil gaan lezen!

Welk boek ben jij van plan om sowieso deze zomer te gaan lezen?

Liefs,

Tags:


2 responses to “5 boeken die ik deze zomer wil lezen

  1. Oeh Loveless is zo fijn! Ik las het vorig jaar in één ruk uit. Heerlijk boek wat je echt dingen over jezelf doet afvragen. Tenminste, dat deed het bij mij.

    Ik ben ook erg benieuwd naar Anders, Beter. Ook naar In het vervloekte hart, maar net iets minder. Het boek van Laura Steven spreekt mij niet zo aan, het is een whodoneit waar er de laatste tijd zo veel van zijn. Ook dit boek van Kuang is niets voor mij. Haar vorige serie heb ik wel gelezen, maar neem hier de tijd voor, want die boeken zijn dik.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.