5 boeken die ik wil herlezen

Posted on March 15 2022 by Katja in Boeken / 1 Comment

Sinds het begin van dit jaar zit ik in een enorme reading slump en ik hoop er uit te komen door een boek of boeken te gaan herlezen.

Heartstopper: Volume One – Alice Oseman
Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten…
Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is
.

Dit boek heb ik eind vorig jaar gelezen, maar ik heb nu al behoefte aan een reread. En dan kan ik ergens in de komende weken de vervolgdelen lezen.

Wilder – Rebecca Yarros
Het eerste deel van Rebecca Yarros’ Renegades-serie, “Wilder’, gaat over Leah.
Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een schip dat de hele wereld over vaart. Dan moet ze alleen wel een medestudent bijles geven én hij moet slagen.
Eitje, denkt ze, want Leah is zelf een topstudent. Als iemand een ander iets kan bijbrengen, is zij het. Maar dan ontmoet ze haar leerling: Paxton Wilder.
Hij is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en daar leeft hij voor. Het zal haar dus heel wat moeite kosten om hem de nodige stof bij te brengen. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren.

De verschillende settingen in dit verhaal waren fantastisch, je komt er meteen in een vakantiestemming door en ik heb zelfs een aantal plekken op mijn reis bucket list gezet om ooit te gaan bezoeken. Toch is het grootste gedeelte op het cruiseschip waardoor het verhaal ook best wel als een soap leest, maar dan wel een goede variant. Oké, ja soms is het verhaal ook wel een beetje over de top. Al kan ik daar wel van genieten met name nu ik een enorme leesdip heb.

Raak me. Niet. – Laura Kneidl
‘Raak me. Niet.’ van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

De auteur heeft een duologie geschreven die zowel hartverscheurend als hartverwarmend is. Personages die enorm veel diepte hebben, de opbouw en de keuzes die de auteur in het verhaal heeft gemaakt, hebben ervoor gezorgd dat ik enorm heb genoten van deze New Adult. en meteen zodra ik de duologie uit had gelezen in de lente van 2020 had ik meteen zin om het te gaan herlezen. Wie weet dat ik dat nu dan eindelijk ga doen.

Robijnrood – Kerstin Gier
Aaah! Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Deze boekenserie was mijn go to reread in mijn tienerjaren en wie weet… misschien ook nu ik al halverwege de twintig ben.

XOXO – Axie Oh
Jenny didn’t get to be an award-winning, classically trained cellist without choosing practice over fun. That is, until the night she meets Jaewoo. Mysterious, handsome, and just a little bit tormented, Jaewoo is exactly the kind of distraction Jenny would normally avoid. And yet, she finds herself pulled into spending an unforgettable evening wandering Los Angeles with him on the night before his flight home to South Korea.
With Jaewoo an ocean away, there’s no use in dreaming of what could have been. But when Jenny and her mother move to Seoul to take care of her ailing grandmother, who does she meet at the elite arts academy she’s just been accepted to? Jaewoo.
Finding the dreamy stranger who swept you off your feet in your homeroom is one thing, but Jaewoo isn’t just any student. Turns out, Jaewoo is a member of one of the biggest K-pop bands in the world. And like most K-pop idols, Jaewoo is strictly forbidden from dating anyone.
When a relationship means not only jeopardizing her place at her dream music school but also endangering everything Jaewoo’s worked for, Jenny has to decide once and for all just how much she’s willing to risk for love.

Dit boek was zo lief, vol humor en eigenlijk bevatte het alle ingrediënten voor een heerlijke romcom! Lees hier mijn recensie. Dit boek is zeker niet het beste boek die ooit op de markt is gebracht, maar ik had tijdens het lezen enorm veel plezier en ik denk dat ik XOXO daarom een heerlijke reread ga vinden.

Welk boek herlees jij graag?

Liefs,

Tags: , , ,


One response to “5 boeken die ik wil herlezen

  1. Ik ben het zo met je eens over Raak me. Niet. en XOXO! Ik grijp meestal terug op The Seven Husbands of Evelyn Hugo of gewoon een random deel uit The Lunar Chronicles.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.