Begin je ochtend energiek

Posted on September 15 2020 by Katja in Droom, Durf, Doe / 2 Comments

Eigenlijk ben ik helemaal geen ochtendmens, maar door een paar aanpassingen in mijn ochtendroutine begin ik elke dag energiek.

Alarmklok
Mijn alarmklok is een aparte wekker en niet mijn telefoon, want die ligt helemaal aan de andere kant van mijn kamer. De reden waarom ik een aparte wekker heb is zodat ik niet afgeleid kan raken door alle informatie die binnenkomt op mijn telefoon. Je kan dan denken aan mails, berichten en social media. Tevens ligt mijn wekker meestal op een plek waardoor ik uit bed moet komen om het alarm uit te zetten. Een kwelling? Heel eerlijk, soms. Maar tegenwoordig vind ik het juist erg fijn.

Meteen uit bed
Meestal ligt mijn wekker op een plek waarvoor ik uit bed moet komen om het alarm uit te zetten. En als ik toch al op ben, dan ga ik liever meteen aan mijn dag beginnen. Naast mijn bed staat een glas water die drink ik meteen leeg, zodat ik helemaal wakker word.

Playlist
Ik heb verschillende playlists voor mijn moods en eentje voor de dagen dat ik werk. Die zet ik aan en dat zet meteen de toon voor de dag (pun intended). Muziek zorgt ervoor dat ik veel energie krijg en vrolijk de dag begin. Al dansend doe ik de volgende dingen:

Maak je bed op
Playlist aan? Dan maak ik mijn bed op. Sprei goed neerleggen en kussens erop en de ruimte ziet er meteen opgeruimd uit! Dat zorgt voor veel rust in mijn hoofd. Als mijn bureau nog niet is opgeruimd (meestal doe ik dat na een werkdag), dan doe ik dat ook meteen. Standaard leg ik elke ochtend alles klaar voor het werk van die dag. Ik open mijn bullet journal met agenda en de to do-lijsten.

Kleding al klaargelegd
De avond ervoor heb ik meestal mijn kleding al neergelegd, zodat ik mijn dag begin met het maken van zo min mogelijk keuzes. Dat bewaar ik liever voor wanneer ik aan het werk ben.

Bovenstaande dingen zijn wat voor mij werkt en hoe ik het meest energiek aan mijn dag begin. Maar iedereen is anders en iedereen vind andere dingen prettig. In de ochtend douche ik niet vaak wellicht jij wel! Of vind je het juist fijner om in de ochtend te sporten. Tijdens mijn instacursus droom, durf, doe ga je ook aan de slag met het maken van een ochtendroutine die bij jou past. Je kan je nog tot en met 20 september aanmelden voor de cursus. Lees hier voor meer informatie.

Hoe begin jij je ochtend het liefste?

Liefs,

Tags: , ,


2 responses to “Begin je ochtend energiek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.