Onontdekt Berlijn: Köpenick

Posted on September 11 2020 by Katja in Reizen / 0 Comments

Berlijn is veel meer dan Mitte en de mooie winkelstraten. Het is ook rust en groen. Köpenick was voor mij zeker een grote verrassing!

Gemeentehuis Köpenick

Köpenick valt nog onder zone B, maar dat zou je absoluut niet zeggen. Wanneer je in de S-Bahn stapt naar Köpenick wordt alles steeds groener. Afhankelijk waar in Berlijn je bent opgestapt is het toch wel een beste rit en je hebt niet meer het idee dat je een grote stad als Berlijn bent. Het stadsdeel Köpenick is niet bepaald modern, maar misschien is dat wel de reden dat we zo enorm genoten. Met je AB dagkaart of je Berlin Welcome card kan je zonder extra kosten met het openbaarvervoer reizen. We namen de bus naar het gemeentehuis. We hadden geluk! Het gebouw was namelijk open en dat voor een zondag. We lazen ons in over de merkwaardige geschiedenis van dit vissersdorpje. Echter stond alles alleen in het Duits geschreven. We kwamen over de hele dag gezien eigenlijk weinig niet Duits sprekende toeristen tegen. Zeker handig om daar rekening mee te houden en om voor vertrek nog even je Duits op te poetsen.

Slot Köpenick

De reden waarom ik graag naar Köpenick wilde was onder andere vanwege Slot Köpenick. Dit is namelijk waar het voor de koninklijke familie allemaal begon ver voor Slot Charlottenburg en de mooie paleizen van Potsdam aan.

Persoonlijk had ik er iets meer van verwacht. In het Duits was alles goed aangegeven, maar in andere talen moest je het helaas doen met een Engelse audiotour waarvoor ze niet bepaald veel nummertje hadden opgenomen. Het voordeel was dat ik me van te voren had ingelezen en dat zowel mijn reisgenoot als ik Duits kunnen lezen, maar de museumteksten waren toch wel behoorlijk pittig.

Mokkafee

De plek met de beste koffie en heerlijkste eten is Mokkafee. Tijdens onze dag in Köpenick hadden we er in de ochtend al koffie gedronken, maar we gingen terug voor lunch. Mocht je hier willen ontbijten dan is het absoluut een must om te reserveren. Tijdens het koffiedrinken konden we er nog net tussen. Het was een grappig gezicht toen we terugkwamen voor lunch, want toen was de hele zaak leeg! In Berlijn wordt er op de zondag gebrunchte en lunch wordt er niet echt gedaan. Helemaal prima, wij genoten beiden enorm van het eten. Alleen al voor het eten van deze plek wil je hier al heen! Bonus: ze hebben ook verschillende plantaardige melk. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een soja latte.

Na het eten pakten we de bus naar de Müggelsee, het grootste meer binnen de stadgrenzen van Berlijn. Dat is niet waar bovenstaande foto is gemaakt. We besloten namelijk eerst om het bos in te gaan. Heerlijk een rondje wandelen in de natuur. Zo mooi dat dit ook een kant is van Berlijn.

De bus pakken in Köpenick is echt een must. Dit stadsdeel is behoorlijk uitgestrekt, maar wat een geluk dat reizen in Berlijn zo simpel is!

Na het bos gingen we wel naar de Müggelsee en dronken we een biertje in de biergarten Rübezahl. Eventueel zou je een boot terug kunnen pakken naar het centrum van Berlijn. Omdat het een zondag was, waren er niet heel veel boten. Dus besloten mijn reisgenoot en ik terug te gaan met de bus en de S-Bahn.

In Köpenick lijkt het bijna alsof de tijd heeft stilgestaan. Zelf vind ik Berlijn al een bepaalde rust uitstralen, maar dat gevoel was vele malen sterker in dit stadsdeel. Als je een keer Berlijn wilt ontdekken zonder te veel toeristen dan kan ik Köpenick zeker aanraden!

Liefs,

Tags: , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.