September en Oktober Book Haul 2018

Gepost op 13 november 2018 door Katja in Boeken / 0 Comments

In de maanden september en oktober zijn er zo’n 7 boeken binnengekomen! (Voor mij is dat de laatste tijd behoorlijk veel.) Ondanks dat het er niet super veel boeken zijn, laat ik ze toch graag zien in deze book haul. Kijk je mee? 

Om niet al te veel te herhalen op mijn blog (doordat ik minder boeken lees dan eerder zie je hetzelfde boek sneller vaker voorbij komen) zijn de eerste 4 boeken die in de maand september erbij kwamen in deze TBR te zien.

Daarnaast heb ik ook 3 boeken gekocht toen ik op vakantie was in Engeland. Geen idee hoe ik ze in een kleine koffer mee heb kunnen nemen naast mijn andere aankopen en kleding, maar ze zijn toch meegekomen naar Nederland.

Are We All Lemmings and Snowflakes? – Holly Bourne
Welcome to Camp Reset, a summer camp with a difference. A place offering a shot at “normality” for Olive, a girl on the edge, and for the new friends she never expected to make – who each have their own reasons for being there. Luckily Olive has a plan to solve all their problems. But how do you fix the world when you can’t fix yourself?

City of Ghosts – Victoria Schwab
Cassidy Blake’s parents are The Inspectres, a (somewhat inept) ghost-hunting team. But Cass herself can REALLY see ghosts. In fact, her best friend, Jacob, just happens to be one.

When The Inspectres head to ultra-haunted Edinburgh, Scotland, for their new TV show, Cass—and Jacob—come along. In Scotland, Cass is surrounded by ghosts, not all of them friendly. Then she meets Lara, a girl who can also see the dead. But Lara tells Cassidy that as an In-betweener, their job is to send ghosts permanently beyond the Veil. Cass isn’t sure about her new mission, but she does know the sinister Red Raven haunting the city doesn’t belong in her world. Cassidy’s powers will draw her into an epic fight that stretches through the worlds of the living and the dead, in order to save herself.

Bij de Waterstones was er een actie met het tweede boek gratis volgens mij en daar kocht ik deze 2 boeken. Die van Holly Bourne is zelfs gesigneerd! Ik weet niet wat het is met haar boeken, maar Bourne haar boeken koop ik altijd zonder dat ik überhaupt de achterkant lees. Ik bedoel: het is een boek van Bourne, die moet wel goed wezen! Daarnaast sprak het boek van Schwab me aan. Nu kwam ik er wel een beetje laat achter dat het boek net voor een doelgroep jonger dan Young Adult geschreven is… Nou ja, het speelt zich af in Edinburgh, Schotland dus ik zal vast van de omgeving genieten.

The Hawkweed Prophecy – Irena Brignull
The babies were born as the clock struck twelve. A bat fell from the air mid-flight. A silver salmon floated dead to the surface of the river. Snails withered in their shells, moths turned to dust on the night breeze and an owl ate its young. The spell had been cast.

Poppy Hooper has managed to deceive her father into believing that there is nothing mysterious or unnatural about her. He ignores the cats that find her wherever she goes, the spiders that weave beautiful lacy patterns for her, even her eyes – one blue, one green with an extra black dot orbiting the pupil.

Ember Hawkweed is a pitiful excuse for a witch. When the other girls in her coven brew vile potions, Ember makes soap and perfume. Fair and pretty, Ember is more like a chaff than a witch. One of the Hawkweeds will be queen of the witches – but everyone knows it won’t be Ember.

When the two girls meet, Poppy discovers her powers, and finds out the truth. Bound by their unlikely friendship and the boy they both love, the girls try and find their place in the world. But the time of the prophecy draws nearer – and the witches won’t give up the throne without a fight.

Bij City Books kocht ik dit mooi uitziende boek. Ergens verscholen in een hoekje. Het kwam waarschijnlijk doordat het bijna Halloween was waarom ik dit boek oppakte. Maar ik heb zeker geen spijt. Het klinkt als een leuk verhaal en ik heb zin om het boek te gaan lezen wanneer het buiten donker is en de regen tegen het raam tikt. Toen ik deze blogpost maakte, kwam ik er wel achter dat het boek ook in het Nederlands is uitgegeven in 2016. Whoeps! Ik had werkelijk geen idee.

Welke boeken zijn er bij jou bijgekomen in de boekenkast? 

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.