De gevangen koningin (Iskari #2) – Kristen Ciccarelli

Gepost op 30 januari 2020 door Katja in Boeken / 2 Comments

Deel twee van de Iskari serie. Wat vind ik van de hoofdpersonage Roa en van het verhaallijn?

Titel: Iskari – De gevangen koningin
Auteur: Kristen Ciccarelli
Verschenen: november 2018
Pagina’s: 352
Uitgever: Blossom Books
Waardering: 7/10

Lees hier mijn recensie van Iskari – De laatste Namsara

Er waren eens twee zussen, die door een bijna onbreekbare band voor eeuwig aan elkaar verbonden waren. Als ze boos werden, versplinterden spiegels. Als ze blij waren, bloeiden er bloemen. Het was magie waar ze zuinig op waren, totdat Essie omkwam bij een vreselijk ongeluk, en haar ziel in deze wereld werd opgesloten.

Roa komt uit de struiklanden, een gebied dat jarenlang is onderdrukt door de koning van Firgaard. Het leek dan ook de perfecte kans toen Dax, haar jeugdvriend en kroonprins van Firgaard, haar om hulp smeekte om zijn vader af te zetten. Roa beloofde Dax en zijn zus Asha te helpen met een leger, als hij haar koningin zou maken.

Nu is Roa een ongeliefde struiklandkoningin, ver van huis en getrouwd met de jongen die verantwoordelijk was voor het ongeluk van haar zusje. En het ergste: Dax komt zijn gemaakte beloftes niet na, en haar volk lijdt nog steeds.

Dan doet zich een kans voor om alles recht te zetten, een kans voor Roa om te ontsnappen, haar volk te redden en haar zus te wreken.

Ze hoeft alleen maar de jonge koning te vermoorden.

Terwijl ik het eerste deel een dikke 9 gaf, is mijn cijfer voor het tweede deel helaas niet hoger dan een 7. Ik heb zelfs nog even getwijfeld om het een 6 te geven, maar vanwege het sterke einde geef ik het toch een 7. Nou laten we maar even snel gaan onderzoeken waarom ik dit deel een lager cijfer geef.

Eerlijk is eerlijk, ik moest ook even in het eerste deel komen. Al werd ik toen al snel het verhaal ingezogen. Ik genoot van het verhaallijn en de spanning. Helaas bleef dat uit in het tweede deel. In dit deel gaat het over Roa. Zij is in het eerste deel getrouwd met Dax, de broer van Asha en nu de koning van Firgaard. Roa trouwde met hem voor de titel van koningin in ruil voor haar leger die leidde tot een succesvolle opstand.
In dit deel komt ze voor een moeilijke keuze te staan. De koning vermoorden om haar zus terug krijgen of haar zus nooit meer zien.

Voor mij klonk dit als een spannend verhaal maar helaas was er nauwelijks spanning. Het was voornamelijk een politiek verhaal met een vrij naïef hoofdpersonage. Ik begrijp dat je een personage ook minder leuke karaktertrekken geeft, maar had dan het verhaal iets spannender gemaakt. Het personage maakt pas in de laatste hoofdstukken een groei door. Voor mijn gevoel veel te laat, want het zorgde er bij mij als lezer voor dat het verhaal vrij langzaam verliep. Pas wanneer de groei bij het personage te zien is, dan begint het verhaal pas echt spannend te worden, maar dan is daar ook al het einde.

Dax vond ik een zeer fascinerend personage. Ik had graag meer over hem gelezen. Dan was het verhaal misschien nog politieker dan het al was en toch denk ik dat het een goede toevoeging had kunnen wezen. We lezen niet vanuit zijn perspectief, dus het blijft gissen wat er in zijn hoofd omgaat. Maar wauw, dit personage maakt een enorme groei door en wat een strateeg! Oef, ik had heel graag meer hierover willen lezen. Ik denk dat dat het verhaallijn met Essie, de zus, van Roa ook interessanter had gemaakt. Omdat Dax een soort van verantwoordelijk is voor de dood van Essie. Nu leerden we de ware Dax pas veel later in het verhaal kennen. Zonde!

Nee, ik ben geen fan van het verhaalperspectief van Roa. Ik denk dat het beter had gekund. Wel vond ik het heerlijk om meer te lezen over de Struiklanden en de politiek. Het gaf me meer inzichten over de hele boekenserie. Ik denk ook dat er al een basis is gelegd voor het derde en tevens laatste deel.
De schrijfstijl ben ik wel over te spreken. Knap hoe de auteur met allemaal van die extra verhalen komt over de geschiedenis en ook schrijft over het verleden van Dax en Roa.

Liefs,

Tags: , ,


2 responses to “De gevangen koningin (Iskari #2) – Kristen Ciccarelli

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.