De laatste zomer

Gepost op 29 juni 2017 door Katja in Schrijfsels / 0 Comments

Een gek en bijzonder moment zal er komende zomer aanbreken. Het is namelijk (als alles goed gaat) mijn laatste zomervakantie. Als in mijn laatste zomervakantie van school. Lees je mee met mijn hersenspinsels?

Ik noemde het onlangs al in mijn schrijfsel ‘Een brief aan mijn 16 jarige ik’. Het is 5 jaar geleden dat ik van de middelbare school ging. En sindsdien is er veel veranderd. Alhoewel… Als het gaat om zomervakanties niet. Zo begon ik in de zomer toen ik 13 was al met werken. Kleine klusje en per zomer werden mijn klussen groter en wisselde ik zo nu en dan van bedrijf. De zomervakantie was er wel, maar het zweefde een beetje. School werd vervangen in de vakantie met werken, waardoor ik weinig mee kreeg van de vakantie.

Aankomende zomer is het mijn laatste zomer als student zijnde. Oké, volgende zomer ben ik ook nog student, maar dan zal ik niet kunnen genieten van de zomer. Aangezien ik dan keihard bezig zal zijn met mijn scriptie. Met andere woorden: dit is de laatste zomer dat ik echt nog vrij ben en doen en laten kan wat ik wil. Helemaal handig is het dat ik werk als freelancer, dus mijn eigen werktijden kan bepalen.

Maar toch, hé. Ik vind het zo’n bizar idee dat komende zomer mijn laatste zomer is dat ik kan chillen en mij nog niet enorm veel zorgen hoef te maken om werk, etc. Mijn eerste gedachten was meteen: oké, wat wil ik allemaal gaan doen? Wat is het plan? En toen bedacht ik me, dit is mijn laatste vakantie dat ik kan chillen. Dus chillen zal ik. 😉 Ik vind het een heel fijn idee dat ik geen verplichtingen heb deze zomer. En daarnaast zijn mijn freelance klussen zo fijn dat ik dat nog steeds onder chillen vind vallen.

Met vrienden afspreken, punten van mijn bucket list afstrepen, fotoboeken maken en mijn TBR stapel verkleinen. Ja, dat is het wel zo’n beetje hoe mijn zomer er uit zal gaan zien. Of ik nog op reis ga? Eerst zei ik: waarschijnlijk niet. Inmiddels weet ik al beter en ga ik een midweek weg in Nederland. Eerlijk is eerlijk. Het begint voor mij wel te kriebelen om ook naar het buitenland te gaan. Zelf zit ik te denken aan Gdansk in Polen of om weer terug te gaan naar Ierland. Want zo hé, ik merk dat ik Ierland behoorlijk erg mis. Ik weet niet wat het is, maar die landen aan de andere kant voor de Noordzee hebben mij helemaal in zijn greep. Het begon voor mij allemaal bij Engeland, maar nu is het Ierland waar ik verliefd op ben. Ik mis het groene heuvelachtige landschap toch wel heel erg. Al is de kans toch ook best groot dat ik helemaal niet naar het buitenland ga deze zomer. Geld kan je maar één keer uitgeven en er zijn andere dingen waar ik het geld aan wil besteden deze keer. De afgelopen twee jaar gaf ik veel van mijn geld uit aan reizen. Prima, want dat is ontzettend tof dat ik dat kan doen. Maar zo heb ik nooit geld om ook andere dingen ervan te doen. Dus tja, misschien best wel een gekke conclusie. Juist omdat dit mijn laatste zomer is waarin ik kan chillen. Dus wie weet of ik toch nog het vliegtuig instap. Het zal mij in ieder geval niets verbazen.

Wat zijn jouw plannen voor komende zomer?

Liefs,


Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.