Mijn wereldreis

Gepost op 26 juni 2017 door Katja in Reizen, Schrijfsels / 2 Comments

Geen zorgen! Ik ben niet van plan om nu meteen op wereldreis te gaan. En ik weet niet zeker of het wel een reis is die ik ooit zal gaan maken. Maar dromen mag, dus in samenwerking met ReadingTraveller en Blossom Books omtrent het boek World of Wanderlust heb ik deze schrijfsel gemaakt. Lees je mee?

Een wereldreis. Een reis voor weken, maanden of misschien wel jaren weg. Maar waar zou ik naartoe gaan? En wat zou ik van plan zijn tijdens die reis? Om maar meteen met de deur in huis te vallen… ik weet niet of ik ooit echt op een wereldreis zou gaan. Ik ben namelijk niet het type die de hele tijd van plek naar plek wil gaan reizen.

Voor wie mij persoonlijk kent, dan weet je dat als ik ergens ga logeren of op een plek voor een langere tijd ben dat ik het mij huiselijk maak. Alleen tijdens korte trip pak ik dingen rechtstreeks uit mijn koffer of tas. Maar eigenlijk ben ik iemand die meteen een plank in een kast gebruik of op een tafel mijn spullen uitstal. Zo hoef ik niet te graven in mijn koffer. Ik denk dat dat ook de reden is waarom ik zo graag boek bij een Airbnb (naast dat hotels te duur zijn voor mijn budget). Een Airbnb voelt heel huiselijk aan, want het is vaak in iemand zijn of haar huis.

Tijdens mijn reis in Ierland sliep ik op een plek waar ik gebruik kon maken van haar keuken. We kwamen elkaar regelmatig tegen in de keuken en hadden daar lange gesprekken. Zo leerde ik het land erg goed kennen in zeer korte tijd. Slapen bij mensen thuis is misschien best een gek idee, met name omdat je ze niet kent. Maar zelf vind ik het een geweldige ervaring! Of ervaringen. Want ik heb al vaak gebruik gemaakt van Airbnb.

Ik wil een plek echt kennen. Slapen en leven om het land zo beter te leren kennen. Daarom zou mijn wereldreis ook geen constante manier van reizen zijn. Ik zou eerder voor een tijd op een plek wonen en van daaruit verder trekken. Sommige dingen zou ik kort bezoeken, maar op andere plekken zou ik voor langere tijd mijn ‘kamp’ opslaan. Wonen, werken en nieuwe vrienden maken. Ik denk dat dit een manier is hoe ik een plek echt kan leren kennen. Door op te gaan in de cultuur en onderdeel te worden van die maatschappij.

Maar wat zou mijn droom wereldreis zijn? Ik zou heel erg in delen reizen, dus niet alles in één keer. Als ik een plek tot mijn thuis wil maken. Dat kost tijd. Dus als ik zo’n wereldreis zou maken… dan denk ik dat ik nooit meer terug kom naar Nederland. Maar goed, om het toch een idee te geven. Ik zou als eerste naar *denkt een uur na* naar het werelddeel Oceanië gaan. Ik denk dat ik in Australië zou willen beginnen. In Melbourne om precies te zijn. Daar zou ik willen werken bij een kinderboekenuitgeverij. Want die zitten er namelijk veel in deze stad. Vanuit daar zou ik gaan reizen naar verschillende plekken in het reusachtige land. Na een leven opgebouwd te hebben in de stad zou ik gaan kijken naar een baan op het platteland. Reizen en werken de maanden die volgen. Nieuw-Zeeland, een maand reizen met de auto daar lijkt mij geweldig. Daarnaast misschien in een stad gaan werken in een boekhandel bijvoorbeeld.

Next up: Azië. Cambodja, China, India zijn de landen die mij het meeste trekken. Dit zijn landen waar ik doorheen zou willen reizen en niet zozeer werken. Hooguit misschien in China. Daarna zou ik verder trekken en naar Jordanië gaan. Ik heb prachtige verhalen gehoord over dit land. Hier zou ik dan ook even willen wonen. Laatste stop aan die kant van de wereld is Dubai. Ik zou zo’n stad wel een keer willen meemaken. Daarna is het tijd om door te reizen naar Canada. Na heel wat zon zou ik dan eindelijk graag naar een kouder land willen reizen. Niet alleen reizen, want in Canada zou ik wel voor langere tijd willen zijn. Werken bij iets boek gerelateerd en vele uitstappen maken de natuur in.

Daarna doorreizen naar Amerika waar ik een roadtrip gepland heb staan. Van Canada zou ik graag naar Boston willen reizen dan pak ik de bus naar New York, Pennsylvania en laatste stop Atlanta. Hier zou ik wat langer verblijven bij een vriendin die ik daar heb. Even tijd om weer te settelen en te werken. Daarna is het echt tijd om aan mijn roadtrip te beginnen door Texas op naar LA en daarna door via de Pacific Coast High Way naar San Francisco. Aan deze kant heb ik nog een vriendin wonen. Dus hup even blijven hangen en daarna op naar mijn laatste land: Chili. Zuid-Amerika is aan de beurt. Even nog heel wat zon pakken voordat ik terug zou gaan naar Europa.

Hoe zou jouw wereldreis eruit zien?

Liefs,


 

 

 

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking met Anouk van Reading Traveller en uitgeverij Blossom Books.

Tags:


2 responses to “Mijn wereldreis

  1. Ik ben zelf juist van het reizen en veel verplaatsen, maar ook weet niet teveel. Mijn wereldreis zou een hele lange worden denk, waarbij ik sowieso een roadtrip wil maken door de USA. Ik zou van LA naar de Canadese grens rijden en misschien ook daar nog even een kijkje nemen. Ik zou door vliegen richting Midden en Zuid-Amerika, waar ik sowieso Mexico, Cuba, Nicaragua, Peru, Bolivia en Ecuador zou bezoeken. Daarna vlieg ik door naar Hawaii en ga ik richting Frans-Polynesië. Daarna maak ik een roadtrip door Nieuw-Zeeland. Vanaf daar ga ik door naar zuid-oost Azië en ten slotte eindig ik in Afrika. Een meerjaren plan dus :p

  2. Het is altijd zo fijn om te fantaseren over toekomstige bestemmingen. Nu ik net mijn eerste vakantie alleen achter de rug heb, gisteren aangekomen, kriebelt het nu al om plannen te maken voor een volgende vakantie. Komend studiejaar zit ik in mijn laatste jaar en daarna moet ik een keuze maken: doorstuderen, werken of misschien toch reizen…. Het klinkt nog heel onwerkelijk om definitief een keuze te maken om een wereldreis te maken na mijn studie in combinatie met werken, maar na deze vakantie kriebelt het wel enorm. Dus we zullen zien wat de toekomst brengt 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.