De toekomst van That Blonde Woman

Gepost op February 21 2023 door Katja in persoonlijk / 0 Comments

Deze blog, mijn bedrijf en socials… ze dragen allemaal de naam That Blonde Woman. 

In de blog “De toekomst van mijn blog” gaf ik updates specifiek over mijn blog, maar That Blonde Woman is natuurlijk veel groter dan dit stukje internet. En het leek me handig om een aantal updates te geven. Ik heb zowel huidige als toekomstige updates. 

De taal
Voor wie me volgt op andere socials zoals LinkedIn of YouTube, dan is het je waarschijnlijk wel opgevallen dat die pagina’s niet in het Nederlands zijn. Om eerlijk te zijn is er zelfs een reden waarom deze blog een .com heeft en niet een .nl. Ik was namelijk nooit van plan om mijn hele leven in Nederland te blijven. Het was altijd en het is nog steeds mijn droom om ooit te gaan emigreren naar het buitenland. De gedachten was dat ik dan of rond mijn vijfde blogverjaardag over zou gaan op de Engelse taal voor mijn blog. Inmiddels bestaat mijn blog al zo’n achteneenhalf jaar en geen van beiden is tot nu toe gebeurd. Maar inmiddels zijn de andere kanalen al wel Engelstalig.

Mijn LinkedIn in het Engels is een bewuste keuze. Zo’n 80% van mijn werkzaamheden is in het Engels en dat heb ik altijd al gewild. Het is een droom die uitkomt dat ik internationaal werk. Ik werk veel voor bedrijven in de UK en later dit jaar ga ik er zelfs nog meer op in zetten. Daarnaast werk ik ook voor bedrijven in andere Europese landen. Engels is voor mij een praktische taal en logisch dat ik het voor mijn bedrijf gebruik. 

Mijn besluit
Ik heb er lang over nagedacht en ik heb besloten dat mijn blog niet Engelstalig gaat worden. Of in ieder geval niet helemaal. Er zal altijd een Nederlandstalige pagina blijven. Maar in de toekomst zal een kant van mijn blog Engelstalig zijn. De blogs zullen dan in beide talen verschijnen als het daadwerkelijk past bij die taal. Stel, ik lees een boek van een Nederlandstalige auteur en het boek is niet verschenen in het Engels, dan zal de blog uiteraard alleen verschijnen op de Nederlandstalige kant van mijn blog.  

En mijn andere socials naast LinkedIn? Mijn YouTube kanaal is en blijft Engelstalig. Het is voor mij het platform geworden waar ik dingen op test voordat ze op de blog verschijnen en ik heb daar enorm veel lol in. Daarnaast kijken ook voornamelijk mijn vrienden ernaar die niet uit Nederland komen, dus het is perfect dat dat onderdeel van That Blonde Woman in het Engels is. 

Wellicht heb je het al gezien, maar de reels die ik op Instagram plaats zijn in het Engels. Het voelde onnatuurlijk om het niet in het Engels te maken, aangezien al mijn andere videocontent in het Engels is. Maar de rest van mijn Instagram dan? Nou… ik heb een plan. Ik wil meer praten over mijn taalstudies zowel hier op de blog als op mijn Instagram. Dus verwacht verschillende talen onder de foto’s! Van Duits tot Koreaans. Maar ook Nederlands en bij lange zinnen in een niet Nederlandse taal zal ik er altijd een vertaling bij zetten. 
De stories blijven voorlopig in het Nederlands en we zien wel of dat ooit gaat veranderen. Voor nu voelt dit goed en past het waar ik op het moment ben met That Blonde Woman. Oké, er zullen wel een aantal Engelse posts van mijn werk doorglippen, al vind ik dat ergens passen omdat het past bij wie ik ben en mijn dromen. 

Dromen die uitkomen
Taal is de grootste verandering wat betreft That Blonde Woman en zoals ik al eerder noemde in deze blog, is dat een droom die uitkomt! Al zo’n twintig jaar geleden wilde ik graag internationaal werken en naar het buitenland verhuizen. En al heb ik inmiddels meerdere malen in het buitenland gewoond, het was nooit voor lange duur. Ergens in de komende jaren komt daar wel verandering in, daar ben ik zeker van en tot die tijd geniet ik van al mijn internationale samenwerkingen voor mijn bedrijf. 

Op het moment heb ik geen andere updates die ik al kan delen, maar zodra dat kan dan zal ik het uiteraard hier op de blog en Instagram vertellen. Ik kan niet wachten! Er zijn genoeg plannen en dromen die ik nog wil laten uitkomen. Oh, en reizen, want één ding voor 2023 is zeker: That Blonde Woman gaat weer reizen!

Liefs,

Tags: ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.