Het handboek voor een funky vegan lifestyle

Posted on February 16 2023 by Katja in Boeken / 0 Comments

Het handboek voor een funky vegan lifestyle is dé gids voor iedereen die de vegan lifestyle wil verkennen.

Titel: Het handboek voor een funky vegan lifestyle
Auteur: Emma Herngreen
Verschenen: januari 2023
Pagina’s: 138
Uitgever: Blossom Books
Waardering: 9/10

Emma Herngreen laat je zien dat er verschillende redenen kunnen zijn voor een veganistisch bestaan. Ze bespreekt de positieve effecten ervan op jezelf en de wereld om je heen en geeft praktische tips: wat kun je doen als je partner geen veganist is, hoe ga je goed voorbereid op reis en hoe weet je welke kleding- en cosmeticamerken veganistisch zijn? Ook vind je in dit boek zeven eenvoudige recepten waarmee je elk fervent vleeseter op zijn minst aan het twijfelen kunt brengen.

Yes, Emma is terug met een nieuw boek! Een paar jaar terug kwam haar Funky Vegan bakboek uit en ik heb daar onwijs veel recepten uitgemaakt en elke keer wanneer ik iets zoets wil maken, blader ik opnieuw door het boek op zoek naar waar ik zin in heb om te maken. Emma liet in haar bakboek zien hoe makkelijk het is om volledig vegan te bakken. Maar deze keer gooide ze het over een andere boeg en kwam ze eerder dit jaar met een lifestyle boek over een leven als veganist. 

Net als haar bakboek is ook Het handboek voor een funky vegan lifestyle erg makkelijk om te volgen. Logisch, want het is geschreven voor de beginnende veganist en voor de mensen die meer willen weten over een veganistisch lifestyle. Want laten we wel wezen… bij een vegan lifestyle komt heel veel kijken! Het gaat namelijk niet alleen om voeding, maar ook om mindset, gezondheid en nou ja je levensstijl dus. In minder dan 150 bladzijden legt Emma er alles over uit! Vandaar dat ik dit boek aan iedereen kan aanraden voor wie meer wilt weten over het vegan bestaan. Want vele vragen die ik in het begin had, worden beantwoord in dit boek. Maar hoe heeft de auteur dit gedaan?

Het boek is opgedeeld in zes hoofdstukken die gaan over de waarom vegan tot praktische tips. Daarnaast heeft Emma verschillende mensen geïnterviewd over hun vegan bestaan. Je hebt naast de tekst in zwart wat door Emma is geschreven, een sectie van de mensen die ze geïnterviewd heeft in een rood-oranje kleur staan. Emma’s teksten bestaan uit feiten, beschrijvingen, etc. De teksten van de geïnterviewden zijn ervaringen. Als lezer vond ik dit super prettig omdat het dan niet alleen een saaie droge tekst was (is het sowieso niet want Emma schrijft fijn!), maar je leest ook meteen ervaringen waardoor het leven als veganist inzichtelijker wordt. 

Er is meer dan eten alleen wat je aanpast als veganist. Je kan ook denken aan kleding en cosmetica. Want wist je dat als een product vegan is, het niet per definitie betekent dat het dierproefvrij is? Emma legt aan de hand van voorbeelden uit waar je op moet letten. 
Andere dingen waar je aan kan denken zijn de mensen om je heen, want hoe reageren zij op je veranderende lifestyle? Ik had zelf best wel veel geluk dat een deel van mijn vrienden vegetarisch is of halal eet. Dat scheelt namelijk toch best wel als je bijvoorbeeld samen een dagje uit gaat of samen gaat eten. Maar wat doe je als je in een relatie bent met iemand die wel vlees eet? Of wat doe je op het werk? Aan de hand van Emma’s voorbeelden en de geïnterviewden hun ervaringen krijg je realistisch beeld wat je kan doen of wat je absoluut niet moet doen. 

Wat ik als lezer heel belangrijk vind is dat de schrijver niet met een wijzende vinger iets dicteert. Want een vegan lifestyle verloopt ondanks alle vegan aanpassingen van tegenwoordig toch niet altijd even soepel. Maar het gaat er niet om dat je alles perfect doet, echter dat je stappen zet voor een vegan bestaan en fouten maken mag!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar wat Emma in dit boek heeft geschreven is echt een goed overzichtelijk verhaal. Waarvoor ik jaren research heb moeten doen en op zoveel blogs heb moeten kijken, heeft zij beschreven in dit boek. Wat had ik graag Funky Vegan Lifestyle willen lezen toen ik aan het begin van een vegan lifestyle stond, dat had me zo ontzettend veel tijd kunnen besparen! Gelukkig bestaat het boek nu en als jij of iemand die je kent meer over een vegan lifestyle wilt weten, schaf dan zeker dit boek aan. Het bevat alles wat je wilt weten als beginnend veganist of iemand die onderdelen van de lifestyle wilt toevoegen aan zijn leven.

Liefs,

Tags: , , , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.