De verloren erfgenaam – Jennifer Lynn Barnes

Posted on November 4 2021 by Katja in Boeken / 0 Comments

Het mysterie rondom de familie Hawthorne is in ‘De erfenis’ nog niet opgelost. Sterker nog, het is juist groter geworden!

Titel: De verloren erfgenaam
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Vertaler: Elise Kuip 
Verschenen: september 2021
Pagina’s: 373
Uitgever: Blossom Books
Waardering: 8/10

Waarom zou een Texaanse miljardair met meerdere privéchefs tot zijn beschikking gaan eten in een goedkoop café in een plaatsje in Connecticut waarvan niemand ooit gehoord heeft? Wat als hij daarheen ging om Toby te zoeken en jóú vond?’
Het mysterie rondom de familie Hawthorne is in ‘De erfenis’ nog niet opgelost. Sterker nog, het is juist groter geworden. Avery en Jameson hebben ontdekt dat het absoluut geen toeval is dat Tobias Hawthorne haar zijn vermogen heeft nagelaten. Hij houdt Avery al jaren in de gaten. Maar waarom? Hoopt hij dat ze zijn versplinterde familie weer bij elkaar zou kunnen brengen, of zit er meer achter? Avery is vastbesloten om antwoorden te vinden, maar dat is niet makkelijk met Jameson en Grayson in de buurt. Bovendien zijn er nog steeds mensen die haar het liefst zien verdwijnen…

Net zoals het eerste deel in de serie las dit boek vlot weg. Ik denk dat ik er twee keer voor heb gezeten en toen had ik het boek al uit. Het mysterie rondom de familie Hawthorne is nog steeds niet opgelost. Het mysterie is zelfs groter geworden. En het kan geen toeval meer zijn dat Tobias aan Avery zijn vermogen heeft nagelaten. In het eerste deel zijn we er al achtergekomen dat hij al die tijd de jonge Avery in de gaten hield. Maar de reden waarom is nog niet bekend. Avery zet alles op alles om de antwoorden te vinden. Zelfs als dat betekent dat ze ontdekkingen doet die een pijnlijk verleden oprakelen.

Het vervolg deel begint direct waar het eerste deel ophield. Wat erg prettig is omdat je meteen verder kan lezen en geen tijdsprongen hebt waarin dingen worden uitgelegd. Het verhaal gaat meteen verder in de actie. Wel is het aan te raden om de stamboom van het eerste deel erbij te pakken voordat je in het tweede deel begint (tenzij je echt net het eerste deel hebt uitgelezen). De auteur speelt namelijk zelfs met de kleinste details in het eerste boek die vervolgens een grote rol spelen in het tweede boek.

In mijn vorige recensie noemde ik dat Avery alles behalve mijn favoriete personage is in de serie. In dit deel had ik minder moeite met haar. Haar handelen en gedachten kwamen beter met elkaar overeen. Tegelijkertijd zag je ook een groei bij haar. Iemand die nog altijd geïrriteerd raakt door de protocollen die ze moet volgen, maar tegelijkertijd groeit ze in de positie. Want ze weet ook dat er inmiddels geen weg meer terug is.
Richting het einde vond ik het verhaal een een beetje rommelig worden omdat er zoveel gebeurd. Toch begrijp ik dat er toch nog een vervolg deel komt in plaats van dat het bij een duologie blijft. De groei van Avery had ik namelijk niet willen missen, dat wordt bevestigd door een sterk einde waarin we opeens een geheel andere Avery ontmoeten dan aan de start van de (inmiddels) trilogie.

Een volwassen Avery ontmoeten we aan het einde van het tweede deel, maar hoe ze in die rol groet, gaat nog steeds gepaard met droge humor en sarcasme. Daardoor blijft het verhaal luchtig tussen de raadsel en de vele plot twists door.
De auteur haar schrijfstijl is ook in dit deel sterk met de spanning en ze geeft ook veel aandacht aan de kleinste details. Als lezer vind ik het heerlijk dat de auteur niet alleen hersenkrakers in het boek heeft gestopt, maar ook in het verhaallijn. Wie weet dat jij als oplettende lezer de raadsels al hebt opgelost voordat de personages dat doen!

Net als De Erfenis is De verloren erfgenaam spannend, vol raadsels en een pageturner. Voor iedereen die dol is op mysteries met veel raadsels en ook humor kan ik de The Inheritance Games-serie aanraden.

Liefs,

Tags: , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.