De verloren prins – Julie Kagawa

Gepost op 17 december 2014 door Katja in Boeken / 2 Comments

Titel: De verloren prins

Auteur: Julie Kagawa

Verschenen: mei 2014

Pagina’s: 416

Uitgever: Harlequin

Serie: Call of the forgotten #1

Waardering: 9/10

Ik wil Harlequin bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

[Deze recensie kan spoilers bevatten voor wie deel 1, 2, 3 en 4 niet hebben gelezen van The Iron fey serie. Heb je deel 1 en 2 wel gelezen, dan is hier mijn recensie van deel 3: https://thatblondewoman.com/?p=389 en mijn recensie van deel 4: https://thatblondewoman.com/?p=459]

Mijn naam is Ethan Chase. En of ik ooit mijn achttiende verjaardag zal halen, is nog maar de vraag. Want ik zit dik in de problemen. Toen ik nog maar een kleuter was, werd ik ontvoerd door de fae en meegenomen naar hun magische wereld vol vreemde en wrede wezens. Ik werd gered door Meghan, mijn zus, die nu koningin is van het IJzerrijk. Sindsdien heb ik geprobeerd de fae te negeren en nóóit te laten merken dat ik ze kan zien, want hoe minder je opvalt, hoe veiliger het is. Stom genoeg heb ik het verpest. Ik wíst gewoon dat ik me niet had moeten bemoeien met de problemen van Todd, een half-phoeka, die zich de woede van de fae op de hals heeft gehaald. Nu kan ik me niet meer afzijdig houden – helemaal niet nu een groot en lang vergeten gevaar almaar dichterbij komt… Maar wat pas echt stom is, is dat ik verliefd ben geworden op Kenzie, het mooiste meisje van school, waardoor zij nu ook groot gevaar loopt… 

Call of the forgotten gaat verder waar The Iron Fey serie geëindigd is. Het was erg leuk om te lezen dat alles wat in de voorgaande delen is gebeurd terug komt in dit boek.

Het verhaal begint met de nu 17- jarige Ethan, het broertje van Meghan. Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Ethan, zo weet je precies wat hij denkt, zegt en voelt. Je leert hem heel goed kennen, onder die onverschillige buitenkant gaat een hele leuke jongen schuil. Ik was een bang dat het verhaal op de delen uit de Iron Fey serie zou lijken, maar die angst was niet nodig! Dit verhaal is vanuit een ander perspectief geschreven en je kijkt nu ook heel anders tegen Nimmernimmer aan. Ethan is als kind al in Nimmernimmer geweest en hij wil er niets meer mee te maken hebben, hij weet al wat hij kan verwachten. Tegen zijn zin wordt hij toch meegesleept in een spannend en gevaarlijk avontuur met het onbekende.

Dit is absoluut mijn favoriet van de hele serie over de fae!!! Al moet ik zegen, ik ben nu bezig in Call of the forgotten #2, en die is ook erg goed. Er zit snelheid in het verhaal, er zijn geen trage stukken in het boek te vinden en het bevat alles wat een een geweldige YA boek maakt. Normaal lees ik boeken uit een serie niet achter elkaar, maar ik kon het deze keer niet laten.

Het verhaal is spannend, mysterieus, avontuurlijk en ook de romantiek ontbreekt niet. De verschillende scene’s zijn goed afgewisseld. De personages en de wereld zijn goed uitgewerkt. De personages gaan voor je leven en je ziet de wereld zo voor je. Julie Kagawa heeft een hele prettige schrijfstijl in dit deel, waardoor je dit verhaal in een ruk wilt uitlezen!

Ik vind dit het beste boek van Julie Kagawa, die ik tot nu toe heb gelezen en ik ben erg benieuwd naar de rest van de serie. Laat alsjeblieft deel 3 van Call of the forgotten snel uitkomen in Nederland, want ik ben al op de helft van deel 2.

Wat is jouw favoriete boek van Julie Kagawa? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , ,


2 responses to “De verloren prins – Julie Kagawa

  1. Mijn favoriete boek van Julie Kagawa is het laatste deel van de Blood of Eden trilogie. Ik houd echt van die boeken. Grappig genoeg vond ik het eerste deel echt tien keer niks, maar toen ik het laatste deel voor een schijntje als ebook kon kopen besloot ik om de trilogie toch maar uit te lezen en daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.