Draag die hoed, dan is je dag helemaal goed!

Gepost op 5 september 2015 door Katja in Mode / 2 Comments

DSC_0473

Een paar maanden geleden begon ik het idee te ontwikkelen achter Nerd Chique. Ik wilde al sinds het begin van That Blonde Woman iets doen met mode, maar steeds durfde ik het niet aan dan om meer te plaatsen dan alleen een shoplog. En toen wandelde ik diezelfde dag ook nog eens met een hoed de deur uit! 

Post van het Best of YA Academy:

Een paar maanden geleden begon ik het idee te ontwikkelen achter Nerd Chique (mijn post van afgelopen zaterdag). Ik wilde al sinds het begin van That Blonde Woman iets doen met mode, maar steeds durfde ik het niet aan dan om meer te plaatsen dan alleen een shoplog. Afgelopen zaterdag trok ik de stoute schoenen (roze Dr. Martens) aan. Ik maakte foto’s van mijn outfit voor die dag en probeerde alles mooi te verwoorden. Vervolgens kwam dit blogje eruit. Ik drukte snel op publiceren en het was zover. Mijn blog stond online en ik durfde niet te kijken naar de binnenkomende reacties. In plaats daarvan pakte ik de bus naar Utrecht Centraal waar ik had afgesproken met Nanouk.

Terwijl ik stond te wachten op Nanouk was ik niet alleen zenuwachtig voor de reacties op mijn blog, maar die ochtend was ik de voordeur uit gewandeld met een hoed op. Ik wist niet wat ik ervan moest vinden. Ik vond die hoed erg mooi in de winkel en gelukkig heb ik een hoedenhoofd, maar goed het was anders dan ik gewend was. Ik stond nog geen minuut te wachten of er liep een jonge vrouw naar mij toe. ‘Wat zie je er leuk uit! Die hoed maakt het helemaal af!’ Ik wist een dankjewel uit mijn keel te laten ontsnappen en een blos bereikte mijn wangen.

Nog steeds verbaasd liep ik naar een bankje toe, aangezien ik een sms had ontvangen van Nanouk dat ze later zou komen. Ik ging ervoor zitten en ik wilde net mijn boek pakken totdat een oudere dame mij opeens bij mijn arm vastpakte. Ik schrok wel even. Ik probeerde niet al te boos naar de vrouw te kijken voor het verstoren van mijn (bijna) leesmoment. ‘Je ziet er leuk uit meisje! Je kleding laat veel persoonlijkheid zien.’ ‘Danku.’ Mijn ogen waren inmiddels de grote van schoteltjes…

Het was niet zo dat ik mezelf niet erg leuk uit vond zien toen ik die ochtend in de spiegel keek, maar je verwacht niet dat mensen echt naar je toe komen om het je te vertellen. En waarom eigenlijk niet? Waarom lopen we allemaal niet vaker naar iemand toe om te vertellen hoe leuk diegene eruit ziet of dat jij als persoon er ook mag zijn? Het was een erg fijn gevoel, die complimenten. Vanaf nu neem ik mezelf voor om ook vaker naar iemand toe te lopen om te zeggen dat diegene er goed/leuk/etc. eruit ziet. Natuurlijk vind het ik wel belangrijk dat ik het echt meen.

Met veel goede energie liep ik die middag samen met Nanouk door Amsterdam na het Best of YA Academy en opnieuw kwam er een vrouw naar mij toegelopen. ‘Cool clothes!’ ‘Thanks!’ Voor zover het nog kon werd mijn glimlach nog groter.

Ik ben dol op mijn hoed en niemand zal dit zelfverzekerde gevoel van mij kunnen afpakken. En ik zal de hoed voortaan in veel meer kledingstijlen proberen te combineren (samen met mijn Dr. Martens, of course).

large

Ondanks dat ik lang niet iedereen persoonlijk ken of überhaupt weet hoe je eruit ziet, wil ik toch even zeggen dat je mooi bent van binnen! Iedereen die deze blogposts (De blonde rebel in haar roze Dr. Martens, Best of YA Academy en Nerd Chique. Op het laatste artikel komt zeker een vervolg!) heeft gelezen, de moeite deed om te reageren of mij persoonlijk een berichtje stuurde: Bedankt! Het betekent veel voor mij!

Nu daag ik jou uit! Loop vandaag op iemand af die je niet kent, die jij er goed uit vindt zien en vertel het ze! 

Niet alleen die persoon krijgt een geweldig gevoel van binnen, maar ook jij! Laat die glimlach zien en zorg ervoor dat niemand die glimlach van je gezicht weet te halen!

Don’t forget, a smile is the best make-up! 

Liefs,

header31-860x280

Tags:


2 responses to “Draag die hoed, dan is je dag helemaal goed!

  1. Wat een ontzettend leuk artikel! Het is nu avond ik ga niemand meer tegenkomen op de bank haha. Maar ik zal proberen dit ook vaker te gaan doen. En die hoed staat je echt heel erg leuk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.