Best of YA Academy – EYE Filmmuseum

Gepost op 31 augustus 2015 door Katja in evenement / 12 Comments

EYE4

Al maanden keek ik er naar uit om naar het Best of YA Academy te gaan. Ik ben dol op boeken (serieus joh?) en films, dus een workshop over de vertaling van boek tot film is voor mij… FANTASTISCH. Lees snel verder over mijn toffe dagje Amsterdam, workshop en bijkletsen. 

IMG_20150829_102447

You can’t go wrong with pink shoes. #nerdchique #drmartens

Een paar maanden geleden begon ik het idee te ontwikkelen achter Nerd Chique (mijn post van afgelopen zaterdag). Ik wilde al sinds het begin van That Blonde Woman iets doen met mode, maar steeds durfde ik het niet aan dan om meer te plaatsen dan alleen een shoplog. Afgelopen zaterdag trok ik de stoute schoenen (roze Dr. Martens) aan. Ik maakte foto’s van mijn outfit voor die dag en probeerde alles mooi te verwoorden. Vervolgens kwam dit blogje eruit. Ik drukte snel op publiceren en het was zover. Mijn blog stond online en ik durfde niet te kijken naar de binnenkomende reacties. In plaats daarvan pakte ik de bus naar Utrecht Centraal waar ik had afgesproken met Nanouk. De treinreis was veel te kort om bij te kunnen kletsen, maar gelukkig hadden we de hele dag nog.

IMG_1039

Samen met Nanouk met EYE op de achtergrond.

EYE4

Aangekomen bij EYE waar de workshop plaats zou gaan vinden. Maar eerst genoten we van de zon.

Het programma:

13.30 uur – Start programma. Inleiding boek en film door Anton Damen. Aan de hand van fragmenten en kijkoefeningen volgt een toelichting op de vertaling van boek naar film.

14.30 uur – In gesprek met Derk-Jan Warrink, producer Lemming Film.

15.30 uur – Pauze. Mogelijkheid bezoeken EYE Panorama.

16.00 uur – Maak je eigen filmpitch voor een boektrailer van je favoriete boek.

17.00 uur – Einde

Om te beginnen stelde Anton zich voor, daarna was het onze beurt. Naam, favoriete boek en mijn favoriete film moest ik vertellen. Favoriete boek (De Hongerspelen) ging nog net, maar bij favoriete film had ik geen idee… Er zijn zoveel leuke films… Dus ik noemde het eerste die in mij opkwam, ‘The Giver’.

Judith van de uitgeverij Best of YA, las het eerste stuk voor uit ‘Boy 7’ van Mirjam Mous. Zo kwamen we allemaal in de sfeer van het boek, om daarna de eerste scene uit de film te zien. Totaal anders, maar desondanks blijft de rode draad hetzelfde.

Het was een interactieve workshop. Erg fijn, want zo had ik het gevoel dat er alles uit de workshop werd gehaald wat erin zat.

EYE1

Derk-Jan producent van de film Boy 7 aan het woord. Wauw, dit vond ik denk ik het meest interessante aan de workshop. Ik vind het namelijk erg gaaf om te horen over iemand zijn baan die tegelijkertijd zijn passie is. Daarnaast vertelde Derk-Jan over hoe hij terug keek naar de film en het hele proces eromheen.

EYE2

Het team samen op de foto tijdens de pauze.

EYE3

EYE5

Na de pauze was het tijd om in groepjes samen een booktrailer-pitch te bedenken. Nanouk, Esmee en ik kozen voor het boek ‘Lobsters‘. We maakten er iets super leuks van (*knipoog naar Emmy* we hadden ook jou in ons plan betrokken). Wij waren het eerste groepje die het idee mochten pitchen voor de hele groep. Ontzettend gaaf. Daarnaast kregen we meteen feedback van de professionals en waar we allemaal aan moesten denken om een goede booktrailer te kunnen maken.

DSC_0160

Als afsluiter kregen we deze super gave goodie bag die goed gevuld was. Nanouk en ik dronken samen nog een drankje. Met EYE op de achtergrond gingen we leuke foto’s maken en een vlog opnemen die te zien is op Nanouk haar blog.

CSC_0474

Hierbij de outfit foto. 🙂

We konden het niet laten om Amsterdam niet in te gaan, als echt booklovers gingen we naar de nieuwe Scheltema. En ja ik heb een boek gekocht, die morgen te zien zal zijn in mijn Book Haul.

We sloten af bij de Burger King met een heerlijk Oreo ijsje en natuurlijk kletsen in de trein. Het was een ontzettend gave dag. De workshops van Best of YA kan ik iedereen aanraden die een grote liefde heeft voor boeken (mijn TBR-lijstje is in ieder geval goed aangevuld). Het was een fijne dag met een kijkje achter de schermen bij zowel boeken als films.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


12 responses to “Best of YA Academy – EYE Filmmuseum

  1. Super leuk Katja, het was echt super gezellig! De foto’s zijn mooi geworden 🙂 Ik ga hard mijn best doen om dat filmpje ge-exporteerd te krijgen vanavond, dan kan mijn post ook online!

    Liefs xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.