Helemaal niets

Posted on August 12 2019 by Katja in Schrijfsels / 0 Comments

De zomer waarin alles opeens een stuk rustiger is. Zo fijn, even helemaal niets!

OkΓ©, laten we wel wezen. Het is niet dat ik niets doe, maar het is een stuk minder geworden en dat is zooooo fijn! Laat ik het maar eerste even uitleggen. Toen ik onlangs achter de laptop zat en genoot van de zonnestralen die op gezicht aan het dansen waren terwijl ik aan het werk was, realiseerde ik me iets. Tien jaar geleden begon ik aan mijn eerste bijbaan. Tien jaar! En dat altijd in combinatie met school of stage of mijn eigen bedrijf of alles tegelijkertijd.

Eerlijk? Het was niet altijd even leuk, soms was het ook te veel. Maar meestal vond ik het juist heerlijk! Ik ben niet iemand die stil kan zitten en ben het liefst continu bezig om al mijn dromen uit te laten komen.
Dit is de eerste zomer dat ik mag genieten van meer rust. Mijn eigen planning dankzij dat ik nu mijn eigen baas ben en natuurlijk doe ik er nu niet zo veel meer naast.
Afgelopen januari toen ik na het museum terug verhuisde naar het noorden van het land en langzaam voor mezelf fulltime begon, merkte ik al de rust. Nu een aantal maanden verder heb ik mijn rust echt kunnen vinden in het hebben van rust. Volg je me nog?

Rust, dat kan zoiets geks zijn als je het niet gewend bent. De afgelopen jaren zei ik steeds vaker ‘nee’ tegen bepaalde dingen. Ik werd selectiever. En dat is okΓ©, want dat is ook onderdeel van mijn groeiproces als persoon. Wanneer ik merkte dat ik niet meer kon, dan gooide ik mijn planning voor die dag weg en deed soms wel helemaal niets.
Toch wil ik wel benadrukken dat ik zonder al dat harde werken niet de luxe positie zou hebben als waarin ik nu bevind. Een bedrijf met een paar grote opdrachtgevers, opdrachten hebben tot het einde van het jaar, een internationale samenwerking en al bezig met de plannen voor 2020.

Lees hier mijn blogpost over mijn persoonlijk doel: meer creatief zijn.

Zoals ik net al even noemde vind ik rust nemen belangrijk. Met name als je het niet gewend bent. Ik was al lange tijd van plan om mijn eigen baas te zijn. Dan is het een grote valkuil om alleen nog maar te gaan werken. Ja nee, dat is niet de persoon die ik ben. Ik vind het belangrijk om mijn eigen tijd te pakken en daar heb ik nu zeeΓ«n van. In het begin voelde het wel een beetje alsof ik op het randje stond van een zwart gat. Toen haalde ik oude hobbies waar ik altijd al verder iets mee wilde, ook omdat het mij enorm helpt op creatief vlak voor mijn bedrijf, uit de doos.

Toch blijf ik het een gek idee te vinden om voor mijn doen zo’n rustige zomer te hebben. Ik klaag zeker niet. Heerlijk rustig aan doen, veel boeken lezen en heerlijk creatief aan de slag. Oh, en een paar dagen in de week werk ik voor mijn eigen bedrijf

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.