Bullet Journals vergelijken

Gepost op August 9 2019 door Katja in Bullet Journal / 0 Comments

Toen ik voor het eerst een bullet journal ging uitzoeken, vond ik het behoorlijk lastig. Want welke is nou echt fijn in gebruik?

Ten eerste wat ik belangrijk vind is dat de boeken plat neergelegd kunnen worden en een redelijke harde cover hebben. Elk merk heeft zo zijn voordelen en nadelen.

Lannoo Graphics
90 grams wit papier
Dit was mijn eerste en gebruik ik op het moment dagelijks. Het papier had van mij dikker mogen zijn, maar voor de rest ben ik super tevreden. Ik vind het makkelijk dat het paginanummers heeft en een lintje. Het heeft geen vakje achterin of een lus voor een pen (is ook niet apart verkrijgbaar).
Voor de rest is schrijven in dit boekje fijn en drukt het niet al te snel door.

Heavy Stonepaper Notebooks
90 grams wit steen papier
Hoezee, pen/stift/etc. drukt niet door! Echter moet je wel goed opletten dat de inkt niet zo snel opdroogt zoals bij regulier papier. Als je daar niet op verdacht bent, kan je al snel vegen maken. Ook deze notebook heeft een leeslintje, heeft een vakje achterin en een lus voor je pen.
Het schrijft heel anders dan op ander papier. Een uitgebreide review kan je hier lezen.
Inmiddels heb ik de Stonepaper Notebook al een aantal keer gebruikt en kan ik er al meer over zeggen wat ik van het product vind. Ik kan helaas niet met de Sakura Pigma Pen in schrijven. De plastic tip vindt de steenpapier niet fijn. Na even in de notebook geschreven te hebben, was de tip stomp en was het onbruikbaar. De Micron had geen problemen en gaat juist enorm soepel over het papier.

Toch moet ik helaas zeggen dat ik lang niet meer zo enthousiast ben over het product als eerst. Misschien is het wennen, want dit is natuurlijk wel de eerste keer dat ik met steenpapier werk, maar ik vind er op het moment nog te veel nadelen hebben.
Ik kan het wel aanraden aan mensen die minimalistisch zijn met hun bullet journals en meer geduld hebben om te wachten tot de inkt is opgedroogd.

Lees hier meer over mijn bullet journal materiaal wat ik gebruik.

Leuchtturm 1917
80 grams gelig papier
Onlangs had de roze editie een enorme korting bij de Bijenkorf, daarom wilde ik het graag meteen uitproberen. Ik moest even wennen aan het gelig papier en dat het maar 80 gram is. Daardoor zie je meteen de inkt op een andere bladzijden ghosten. Gelukkig niet doordrukken! Ik weet op het moment nog niet of ik deze bullet journal ga gebruiken nadat mijn huidige vol is of dat ik het eerder als dagboek ga gebruiken. We zullen het zien.
De Leuchtturm heeft een lintje en achterin een vakje. Daarnaast heeft het stickers om op de bullet journal te plakken. Een lus voor je pen kan je erbij kopen. Persoonlijk vind ik het fijn dat het optioneel is. Zelf heb ik eigenlijk bijna altijd wel een etui bij me, dus vind ik zo’n lus juist onhandig. Maar tegelijk vind ik het wel een prettig idee dat je die er los bij kan kopen van hetzelfde merk.

Ondanks dat ik het minst lange stuk heb geschreven over de bullet journal van Lannoo ben ik juist het meest enthousiast over die! Voor nu ga ik eerst het Lannoo boek volmaken en dan ga ik daarna wel verder kijken.

Welke bullet journal gebruik jij het liefst?

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.