Mijn Ondernemers Leven #6: Zomertijd

Gepost op 16 augustus 2019 door Katja in Ondernemen / 0 Comments

Zomer! Maar wat betekent dat voor mijn bedrijf?

De gevreesde zomer voor menig zelfstandiger. Als je geen vaste diensten hebt, dan is de kans groot dat er bijna geen werk is. Zelf was ik daar ook bang voor, maar ik had geluk. Oké, eigenlijk geloof ik niet helemaal in dit geval in geluk. Ik heb jarenlang dag in, dag uit gewerkt om een naam op te bouwen. En nog steeds ben ik daar mee bezig.

Ik heb twee grote opdrachtgevers en een paar kleine. Van de grote opdrachtgevers ontvang ik maandelijks opdrachten en met één van de twee heb ik al tot het einde van dit jaar gepland. Dit betekent dat ik per maand al weet wat ik minimaal verdien. Dat is natuurlijk een enorme luxe die ik niet voor mogelijk had kunnen houden toen ik als fulltime freelancer ben begonnen. Ondanks de zomer heb ik van één opdrachtgever alsnog klussen lopen. Enorm fijn! Tevens heeft mijn andere opdrachtgever mij klussen gegeven tijdens haar vakantie, waardoor ik ook voor haar verder kon met mijn werk. Uiteindelijk heb ik dus totaal geen last gehad van de summerblues. Ik realiseer me dat dat een enorm voorrecht is!

Afgelopen voorjaar was ik al bezig met het plannen van de zomer. Ik kreeg toen aanvragen binnen voor een aantal spreekklussen voor in de zomer. Toeval wil dat ik ze gelukkig allemaal kon aannemen, dankzij dat mijn andere werk behoorlijk flexibel is. Door deze spreekklussen kreeg ik de kans om mijn netwerk uit te breiden en hoop ik dit najaar nog meer spreekklussen te mogen hebben.

Doordat dat ik een goede zomer aan het draaien ben, zit er een stijgende lijn in mijn verdiensten per kwartaal. Zoals het nu lijkt groeit mijn winst ook mee. Omdat mijn investeringen laag zijn, angezien ik bijna alles al had aangeschaft toen ik hier en daar een klus deed.

Op dit moment ben ik bezig met een aantal passie projecten zoals de internationale samenwerking die ik heb binnengehaald. Het schrijven van een e-book heb ik vanwege de samenwerking even aan de kant gezet en hoop ik mee verder te gaan dit najaar. Het e-book kan nog wel wachten, terwijl het een nu of nooit moment was met de samenwerking. Ook omdat deze samenwerking heel hoog op mijn lijstje staat.

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.