Juli en Augustus Book Haul 2018

Gepost op 19 september 2018 door Katja in Boeken / 2 Comments

De zomer ging sneller voorbij dan ik had verwacht, maar van de andere kant vind ik het misschien ook fijner om een boek te lezen met een dekentje en een kop thee wanneer het buiten kouder is. Kijk en lees je mee welke boeken ik heb gekocht afgelopen zomer? 

Body Positive Power – Megan Jayne Crabbe
Geluk heeft niets met je kledingmaat te maken.
We zijn ervan overtuigd geraakt dat geluk iets is dat alleen maar mogelijk is als we ons streefgewicht behalen, als we een sixpack hebben, als we die paar centimeter van onze taille af kunnen halen. We zien ons lichaam als een probleem, maar het probleem is de manier waarop we geleerd hebben naar onszelf te kijken. Het probleem is dat we denken dat er maar één ideaal lichaam bestaat.
Ondersteund door resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken, pleit auteur Megan Jayne Crabbe met scherpe humor, een directe stijl en kick-ass houding voor een wereld waar iedere lichaamsvorm wordt gevierd, bikinibody-diëten niet meer bestaan en álle vrouwen van hun lichaam houden. Dit boek is een krachtige oproep tot actie en een gids tot het houden van jezelf.

In juli liep ik door Winterswijk en ik een passeerde een paar boekhandels en toen bedacht ik me dat ik nog heel graag dit boek wilde. Ik volg de auteur denk ik al zo’n 2 jaar op Instagram en toen ik hoorde dat Blossom Books het boek zou gaan uitgeven, wilde ik perse wachten tot de Nederlandse editie uitkwam en wat is ‘ie mooi!

Alter ego – Marissa Meyer
The Renegades zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden – behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn…

Nova heeft een reden om The Renegades te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Renegade-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.

Dit boek is één van de aankopen die ik heb gedaan op de Deventer boekenmarkt bij de Blossom Books kraam. Op de een of andere manier heb ik niet echt doorgehad dat het boek al uit was gekomen. Maar toch wacht ik nog even met lezen, want ik wil eerst van de auteur haar andere boekenseries uit hebben voordat ik aan dit boek begin.

De onverklaarbare logica van mijn leven – Benjamin Alire Sáenz
Het is de eerste dag van Sals laatste jaar op de middelbare school en alles staat op het punt te veranderen.

Salvador dacht dat hij wist waar hij hoorde in de wereld. Maar als hij geconfronteerd wordt met zijn veranderende gedrag, begint hij meer en meer na te denken over zijn verleden, heden en toekomst.
Sal is als Amerikaans adoptiekind opgegroeid bij een Mexicaanse homoseksuele vader. Is hij dan Amerikaans-Mexicaans, of Mexicaans-Amerikaans? En welk gedrag heeft hij van zijn liefdevolle vader geleerd, en welke karaktereigenschappen komen van zijn biologische ouders? Of is Sal gewoon zichzelf?
Samen met zijn vrienden en zijn vader zoekt hij uit wie hij is en waar hij hoort, maar ontdekt hij vooral hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je écht bent

Sáenz heeft een heerlijke schrijfstijl die ik tijdens het lezen van Ari & Dante al heb mogen bewonderen.

Let’s focus – Marit Hilarius
Marit Hilarius is een jonge, succesvolle fotograaf die bekend staat om haar dromerige, magische foto’s. Op een begrijpelijk, toegankelijke manier vertelt ze je alles wat je moet weten als je zelf (professioneel) wilt leren fotograferen. Zonder technisch of saai te worden legt Marit je in vijf duidelijke hoofdstukken de beginselen van de fotografie uit. Perfect voor iedereen die graag iets met fotografie wil doen, maar geen wijs kan worden uit alle technische fotoboeken.

Ik wil eigenlijk meer gaan leren over fotografie, zodat mijn foto’s nog mooier worden. Ik vind bewerken zelf niet leuk om te doen. Het liefst wil ik dat foto’s al mooi zijn meteen nadat ik ze heb gemaakt. Hopelijk leer ik in dit boek nieuwe technieken.

Alle Sterren – Marissa Meyer
Laat je betoveren door negen nieuwe verhalen

Hoe kwam Cinder in Nieuw Beijing terecht? Hoe werd Wolf een meedogenloze moordenaar? Waar komt Iko vandaan? Wanneer ontdekten lijfwacht Jacin en prinses Winter dat hun toekomst misschien anders zou worden dan verwacht?

Geheimzinnig, romantisch en verrassend: in Alle sterren kom je meer te weten over je favoriete personages in het Lunar Chronicles-universum.

 

Iko – Marissa Meyer
Na een roerige periode lijkt de vrede teruggekeerd op zowel de aarde als de maan. Maar Iko weet wel beter: ze jaagt op losgeslagen genetisch gemanipuleerde wolfsoldaten. Zij zwerven nog steeds rond en lijken gevaarlijker dan ooit. Iko moet daarnaast samenwerken met een knappe lijfwacht die alles haar tegenpool is en haar bovendien laat twijfelen over alles wat ze weet over liefde, loyaliteit en haar eigen menselijkheid.

Met fantastische illustraties van Douglas Holgate wordt de populaire wereld van The Lunar Chronicles op een nieuwe manier tot leven gebracht. IKO is het eerste deel in een graphic novel-serie en gaat verder waar Winter en Alle sterren ophielden.

De Lunar Chronicles is denk ik wel de beste serie die ik aan het lezen ben in 2018. Ik wil heel graag verder lezen. En ondanks dat de boeken deze zomer op mijn TBR stapel hebben gelegen, is het er helaas niet van gekomen. Hopelijk dit najaar wel!

Liefs,

Tags:


2 responses to “Juli en Augustus Book Haul 2018

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.