Mei & Juni Book Haul 2019

Gepost op 27 juni 2019 door Katja in Boeken / 2 Comments

Hallo New Adult mood! Ik had duidelijk zin in wat typisch heerlijke zomerboeken.

The Renegades-serie – Rebecca Yarros
Het eerste deel van Rebecca Yarros’ Renegades-serie, “Wilder’, gaat over Leah.
Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een schip dat de hele wereld over vaart. Dan moet ze alleen wel een medestudent bijles geven én hij moet slagen.
Eitje, denkt ze, want Leah is zelf een topstudent. Als iemand een ander iets kan bijbrengen, is zij het. Maar dan ontmoet ze haar leerling: Paxton Wilder.
Hij is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en daar leeft hij voor. Het zal haar dus heel wat moeite kosten om hem de nodige stof bij te brengen. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren.

De hele serie heb ik in de afgelopen twee maanden in één ruk uitgelezen. Wat een heerlijke zomerse serie!

Stronger, Faster, and More Beautiful – Arwen Elys Dayton
Set in our world, spanning the near to distant futures, Stronger, Faster, and More Beautiful is a novel made up of six interconnected stories that ask how far we will go to remake ourselves into the perfect human specimens, and how hard that will push the definition of “human.”

Dit boek kocht ik nadat ik een workshop had gegeven in Enschede. Joost, Nerdygeekyfanboy kocht ‘m toen ook. Ik ben erg benieuwd naar de auteur haar nieuwste verhaal. Seeker vond ik namelijk leuk.

Wat een tijd om alleen te zijn – Chidera Eggerue
In Wat een tijd om alleen te zijn! is The Slumflower je levensgoeroe, vertrouwelinge en beste vriendin. Ze laat je zien dat alleen zijn niet slechts gewoon oké is: het is zo ongeveer het allerbeste wat je verdorie ooit is overkomen. Zoals ze zegt: ‘je bent bad as hell en gemaakt met een bedoeling.’ Het is tijd dat je je dat beseft.
De stapels verhelderende spreekwoorden uit het Igbo van haar Nigeriaanse moeder en Chidera’s eigen kleurrijke artwork maken van Wat een tijd om alleen te zijn! dé gids die je helpt je eigen weg in de moderne wereld te vinden. Beslis wat je waard bent, neem tijd om te helen en geef jezelf kracht in deze rommelige wereld. Vermijd andermans demonen en realiseer je dat iedereen zichzelf beschermt tegen iets – hoe agressief hun methode ook mag zijn. Onderhoud en ontwikkel gezonde relaties en vermijd giftigheid in je vriendschappen.

Eén van recensie-exemplaren die ik binnenkreeg. Het is een enorm kleurrijk boek en de auteur zelf volg ik op Instagram. Ik kijk uit naar de inhoud van het boek.

Zonderling – Laini Taylor
Een betoverend fantasyverhaal
De droom kiest de dromer, niet andersom.
Wie is de blauwe godin uit Lazlo’s dromen? Hoe kon hij over haar dromen voordat hij wist dat ze bestond? En als alle goden dood zijn, waarom lijkt zij dan zo echt?
Al sinds zijn vijfde is junior bibliothecaris Lazlo Zonderling geobsedeerd door de mythische stad Ween, die tweehonderd jaar geleden gescheiden werd van de rest van de wereld. Het vergt echter meer moed dan Lazlo in zich heeft om zijn vertrouwde leven om te gooien en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een groep legendarische krijgers uit Ween heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Deze prachtige fantasy mocht ik ook als recensie-exemplaar ontvangen van Best of YA. Gisteravond ben ik begonnen met lezen en wat een betoverend verhaal! Het is zo mooi opgeschreven en ik heb zin om vanavond weer verder te gaan lezen.

Wat is het leukste boek die jij hebt gekocht/gekregen afgelopen maand?

Liefs,

Tags: , , , , ,


2 responses to “Mei & Juni Book Haul 2019

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.