Mijn grootste avontuur: Exeter

Posted on December 5 2019 by Katja in Reizen / 0 Comments

Rond deze tijd vijf jaar geleden besloot ik om de maand die volgde naar Engeland te vertrekken. Met niets meer bij me dan wat mijn backpack kon houden.

Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat ik naar Engeland vertrok. Ik was al een keer eerder in het land geweest. Toen zat ik op de middelbare school en was ik er voor werkweek. Ik zag niet meer dan Londen. Nog maar net een maand 19 jaar vertrok ik alleen naar Engeland en die reis ging naar Exeter. Het Zuiden van het prachtige land, een plek waar ik al snel verliefd op werd.

Voor mijn verjaardag had ik een camera gekregen. De Nikon D3200, wat een heerlijke camera! In mijn eerste week in Exeter begon ik aan een cursus over start up business. We leerden er van alles. Van management tot marketing. Een onderdeel van marketing was ook fotografie.
Ik besloot om een middag mee te lopen met een foto- en videograaf. Het had net geregend, het was golden hour en we hadden een prachtig uitzicht van kantoor op de skyline van Exeter. Dat was het moment dat ik één van mijn mooiste foto’s ooit maakte. Dat vind ik zelf in ieder geval. Misschien omdat het me doet denken aan thuis, Engeland. Of omdat ik gewoon dol ben op de belichting, die zo ongelooflijk goed is getimed.

Het was al langere tijd een wens van mij om de foto uit te vergroten, maar op de één of andere manier bleef het er maar bij. Tot Fotofabriek mij benaderde voor een samenwerking. Ik vind het super leuk om met ze samen te werken, aangezien ik dol ben op hun producten!
Op mijn slaapkamer in Winterswijk had ik namelijk retroprints van ze hangen. Enorm goede kwaliteit waarvan ik nog steeds veel plezier heb. Daarnaast heb ik ook een keer een fotoboek bij ze gemaakt en het is nog steeds één van mijn favoriete fotoboeken.

Deze foto is bewust niet bewerkt.

Als wanddecoratie koos ik een canvas van 30×40. Het werkt super simpel. Je kiest een formaat. Ze hebben enorm veel keuze, dus voor elke ruimte kan je vast wel iets passends vinden. Daarna ga je naar de editor waar je je foto upload. Je kan er zelfs nog decoratie of tekst bij doen. Zelf koos ik alleen voor de foto. Ik vind het beeld al mooi genoeg.
Wat fijn is, is dat de editor zelf al aangeeft of het bestand goed genoeg is. Mocht dat niet zo zijn dan zie je er ook een waarschuwing bij staan. Dankzij de snijranden kan je ook goed zien of je foto wel goed eruit zal zien op het doek. Ik koos ervoor om mijn foto iets naar links te plaatsen op het canvas. Dat betekende dat ik aan de rechterkant (wel buiten het snijvlak) wit zou hebben. Omdat je dat wel ziet, aangezien het canvas is, besloot ik om de achtergrond een kleur te geven die matched bij de kleuren van de foto. Niemand die het ziet!

Vervolgens kan je nog een drukbestand inzien van het canvas. Die wordt per mail naar je gestuurd. Ik was meteen tevreden en plaatste de bestelling. Twee dagen later had ik het mooie canvas al in huis. Het wordt meegeleverd met onder andere schroefjes, zodat je het makkelijk aan de muur kan maken. Maar waar ik nog meer van onder de indruk was, is de verpakking. Het zat super strak vast en het canvas was volledig beschermd zonder een overvloed aan verpakkingsmateriaal te gebruiken.

Deze foto is bewust niet bewerkt.

De kleur is in het echt wel iets feller dan je op de foto kan zien, maar ik koos bewust om de foto’s van het product niet te bewerken.
Ik ben enorm blij met het eindresultaat! Het materiaal voelt stevig en ik ben blij om te zien dat het canvas de foto tot zijn recht doet. Door de speling van het licht lijkt het bijna geschilderd. Ik heb het niet opgehangen. Ik vond namelijk een mooi plekje op een kleine boekenkast.

Elke keer wanneer ik nu het canvas met de foto van Exeter zie, verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht. Vijf jaar geleden ging ik mijn grootste avontuur aan en deze foto is een dagelijkse herinnering om altijd achter mijn dromen aan te gaan om hopelijk nog vele avonturen te beleven.

Liefs,

De canvas heb ik ontvangen in samenwerking met Fotofabriek.nl. Deze review/blogpost bestaat alleen uit mijn eigen persoonlijke mening.

Tags: , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.