Mijn Museum Leven #10: wintertijden

Posted on November 28 2018 by Katja in Schrijfsels / 0 Comments

Bijna 5 maanden. 5 maanden! Hoe dan? Woon ik in het museum en werk ik daar als junior-directeur. En er is de afgelopen tijd veel veranderd. Lees je mee?Β 

Wintertijden
In mijn laatste Mijn Museum Leven had ik het al over de wintertijden, maar toen had ik nog niet zo lang wintertijden gedraaid op kantoor. En nu inmiddels al bijna een maand. Het is fijn om meer kantooruren te draaien. Eindelijk de rust pakken om goed naar projecten te kunnen kijken zonder al te veel onderbroken te worden. In de winter is het namelijk standaard een rustigere tijd voor musea. En dat is te merken. Er komen minder mails binnen en de telefoon gaat niet de hele tijd af. Meer focus op de lopende zaken. Al moet ik ook zeggen dat ik het zo nu en dan wel jammer vind dat ik mijn loopje door het museum kwijt ben. Want een goed excuus om even te wandelen tussen het computerwerk door is er eigenlijk niet meer. Nou ja, dan maar vaker mijn flesje water bijvullen.

Nieuwe junior-directeuren
In mijn laatste blogpost van deze reeks had ik het er al kort over. Er zouden sollicitatiegesprekken plaatsvinden met de hopelijk nieuwe junior-directeuren. En yes, er zijn er twee uitgekozen! Ik kan niet wachten om de nieuwe junior-directeur communicatie in te werken. Ik denk namelijk dat die persoon erg geschikt is voor de functie en dat de persoon het super gaat doen. Op 9 januari gaat de persoon beginnen. Precies een half jaar later dan ik. Dan heb ik 6 dagen om hem/haar in te werken en dan vertrek ik op 15 januari na de ochtend. Opnieuw verhuizen. Maar waarnaartoe? Dat zal ik binnenkort laten weten.

Nieuwe directeur
De afgelopen tijd is er ook nog iets anders gebeurd. De directeur van Villa Mondriaan zal vertrekken. Vrij kort nadat de nieuwe tentoonstelling was opgebouwd en open was voor publiek wisten wij het al van de directie. Ze heeft een prachtige baan aangeboden gekregen ergens anders. Een baan die ze niet kon laten varen. Dat betekende dat we de afgelopen maanden enorm druk waren achter de schermen. Vorige week is het bekendgemaakt naar iedereen toe. Voor mij als junior-directeur communicatie betekent het dat ik het persbericht de deur uit moest doen en vervolgens de communicatie goed moet leiden met de pers die allemaal mijn baas wil spreken. Ik had net de laatste groep mensen het persbericht verstuurd of het eerste telefoontje kwam al binnen.

Na dat het de volgende dag rustig was gebleven, dachten we dat de drukte al over was gewaaid. Maar toen stond het vervolgens in het AD en in de Trouw. En kwamen in het weekend veel bezoekers naar het museum die het allemaal in de krant hadden gelezen dat de directeur weggaat. Sommige mensen kwamen zelfs helemaal uit Rotterdam ervoor. Echt bizar, hoe zo’n groot mediacircus kan ontstaan.

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.