Koffer inpakken voor 8 dagen

Gepost op November 29 2018 door Katja in Reizen / 0 Comments

Wat in te pakken in je koffer voor 8 dagen? Voor wanneer het herfst is met af en toe al winterse temperaturen en ook nog verschillende afspraken te hebben? Ik laat het zien in deze blogpost. Lees en kijk je mee? 

Wat neem je mee wanneer je een soloreis maakt door het prachtige Engeland voor 8 dagen? Dat zal ik laten zien/vertellen in deze blogpost. Normaal gesproken neem ik één koffer mee en een kleine schoudertas. Deze keer nam ik ook een nog wat grotere tas mee, maar dat had meer te maken met dat ik nog wat aankopen in Engeland ging doen en dat ik iets meer kleding meenam, dan normaal wanneer ik op reis ga. Dat komt omdat ik nog een paar afspraken had staan in Engeland. Ik moest dus wat nettere kleding mee voor de afspraken en gemakkelijke kleding voor het laten zetten van de tatoeages.

Suitsuit – Caretta Evergreen (Dazzling Blue)
Een koffer van 32 liter is prima voor mij voor een 8 daagse vakantie. Dat was eigenlijk ook het enige wat ik nodig was tijdens mijn reizen naar Ierland en Schotland. Maar door bovenstaande redenen nam ik iets meer mee:

 • 3 zwarte broeken (1 ervan had ik aan)
 • 2 truien (1 net, 1 chill)
 • Spijkerjas (had ik aan)
 • 8 shirtjes (1 had ik aan)
 • Slaapshirt
 • Genoeg ondergoed en sokken
 • Dr. Martens (had ik aan)
 • Stekkers
 • Toilettas (tandpasta, tandenborstel, zalfjes, etc.)
 • Tasje met cosmetica
 • Smeersel voor mijn tatoeages
 • Cadeautjes voor mensen in Engeland
 • Papieren, reisdocumenten voor later tijdens mijn trip

En ja, er was ook nog ruimte over. Normaal gesproken neem ik maar 1 broek mee en daarnaast nog een rokje met panty. Dat neemt minder ruimte in beslag, maar het was voor mijn trip naar Brighton, Exeter en Londen niet praktisch. Normaal zit in mijn koffer ook nog mijn laptop.

Kipling – July bag (black)
Op de heenweg zat hier ook mijn kleine schoudertas (Kipling, 9 liter) in. Bijna al mijn technische spullen zaten in deze tas, zoals: laptop, kleine tripot, camera en ereader. Daarnaast had ik in de tas ook mijn dagboek, eten en drinken (met hervulbare waterfles) zitten. 

In Londen, voordat ik naar Nederland vertrok, had ik nog even een slag geslagen met inkopen waardoor ik al helemaal blij was dat ik mijn grotere Kipling tas bij mij had. Ik wist van tevoren dat het ook een shopvakantie werd, dus vandaar dat ik een tas meer mee had. Normaal gesproken had ik het prima zonder gered. Maar aangezien ik toch per trein reisde wil ik de kans niet missen om lekker te gaan winkelen zonder over het gewicht na te denken of over de hoeveelheid vloeistoffen. Handig want ik heb ook 1 parfum en 2 body mists gekocht.

Ik ben enorm blij met mijn Suitsuit koffer. Het is een onwijs handige koffer om in te pakken. Ik moest wel even wennen aan de Kipling tas. Gelukkig was ik wel zo slim om een tas te kopen die over de trekstang van de koffer kan, waardoor het als het ware 1 grote koffer werd. Erg praktisch voor wanneer je aankopen doet en het gewicht opeens wat zwaarder wordt. Zo kan je het mooi verdelen over de reistassen. Ik was er in ieder geval erg tevreden over. Na het schrijven van deze blogpost wil ik het liefst weer mijn koffer inpakken om op reis te gaan.

Wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw reistas?

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.