Mijn reactie op Greenhouse Academy seizoen 2

Posted on February 26 2018 by Katja in tv-serie / 0 Comments

Als er een blogpost is die afgelopen maand op mijn blog veel is gelezen, dan is het wel ‘Mijn reactie op Greenhouse Academy’. Inmiddels is seizoen 2 uit en daar geef ik ook graag mijn reactie op. Lees snel verder!

Waar gaat Greenhouse Academy over? Dat kan je hier lezen. Wanneer je seizoen 1 nog niet hebt gezien, dan kan deze blogpost spoilers bevatten.

Seizoen 1 en 2 zijn tegelijkertijd opgenomen. Om eerlijk te zijn had ik dat niet verwacht. Aangezien er een duidelijk verschil is te merken tussen beide seizoenen. Als eerste is het acteerwerk vele malen beter. De tieners zijn goed op elkaar ingespeeld en ik voelde met de personages mee. Iets wat ik in seizoen 1 wel had, maar het voelde toch anders. Het was eerder het verhaal die mij zo trok en niet het acteerwerk.

In dit seizoen leken alle acteurs goed op elkaar ingespeeld te zijn. De “grote schurken” werden niet meer zo dramatisch aangekondigd zoals in het eerste seizoen. Het gaf mij een gevoel alsof ik naar een cartoon aan het kijken was in plaats van naar een show met echte mensen. Er werd een grote stap gemaakt richting geloofwaardigheid.

Het enige waar je aan kon merken dat de twee seizoenen achter elkaar aan zijn gefilmd is aan de kleding. Veel tv-shows maken de fout om de cast per seizoen van een volledig nieuwe garderobe te voorzien terwijl de leerlingen nog in het zelfde schooljaar zitten als het seizoen ervoor. De garderobe was in dit seizoen (bijna) helemaal hetzelfde. Wel opvallend is dat er in het tweede seizoen voor iets minder felle kleuren is gekozen. Maar goed, genoeg over de garderobe. Kan iemand mij vertellen waar ik ook zo’n cool Raven shirt kan kopen? Yup, ik ben een Raven. Ben jij een Raven of een Eagle? Laat het me weten in de reacties.

Naast het gevaar heeft nog een verhaallijn de hoofdrol in deze tv-serie. En dat is jawel… Liefde. Het voert soms wel heel erg de boventoon en miste ik de vriendschapen die erg sterk te zien zijn in het eerste seizoen. Maar wat vind ik van de liefdes in het tweede seizoen? Heel erg herkenbaar voor een middelbare school. Alles gaat heel snel en vol met passie. De ontwikkelingen op liefdesgebied met Hayley vond ik zeer interessant. Ik vond dat op zo’n mooie en natuurlijke manier ontstaan. Geen idee waar Alex mee bezig is, want die springt in het diepe zonder zich volgens mij te realiseren waar hij zelf mee bezig is. Mijn favoriete koppel is er één die ik liever nog niet noem, maar oh boy wat zat ik te gillen achter mijn laptop tijdens die kus!

De cliffhanger van het seizoen was fantastisch! Het grootste gedeelte van het verhaal is mooi afgerond en er blijven vragen, maar ze zijn niet groot genoeg voor een derde seizoen. Nou ja, dat was wat ik dacht voordat ik de laatste scene zag met Hayley. Wauw, echt wauw. Ik kan daarom nu al niet wachten wat er gaat gebeuren in het volgende seizoen. O en natuurlijk wil ik mijn favoriete koppel ook weer zien, want ze zijn zo leuk!

Heb jijΒ Greenhouse AcademyΒ al gezien?

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.