Reizen: Praag #3

Posted on March 24 2017 by Katja in Reizen / 1 Comment

De dagen in Praag vlogen voorbij! Vandaag vertel ik over onze laatste dag in Praag en hoe laat we de volgende dag moesten opstaan om ons vliegtuig te halen. Want. Dat. Was. Vroeg!

Onze belevenissen van de eerste twee dagen kan je hier lezen en van onze derde dag hier.

Onze laatste volle dag in de stad Praag was op een zondag. Een tip voor iedereen die in het voorseizoen een citytrip maken, let op de openingstijden! Die zijn heel anders dan in het hoogseizoen. Met name in het voorseizoen is er veel minder te doen op de zondag dan op andere dagen. Gelukkig hadden we daar rekening mee gehouden vanaf dag één. Op de zondag wilden we een rustig dagje. Eén toeristische attractie en voor de rest van de dag gingen we de nerds uithangen.

Onze dag begon bij Loreta (zie bovenstaande foto). Dit barokke religieuze gebouw, dat een schatkamer met duizenden diamanten herbergt, werd vroeger bewoond door monniken en was een traditioneel bedevaartsoord. In het gebouw mogen er geen foto’s gemaakt worden, maar de foto’s zouden niets waard zijn in vergelijking met hoe het er echt vanbinnen uitziet.

Soms wanneer ik rondwandel zonder doel, dan zie ik de mooiste en schatigste plekjes van een stad.

Na Loret was het tijd om de nerd uit te hangen! We gingen die dag naar twee boekhandels. Eerste stop: Shakespeare. Deze boekhandel is volgestampt met boeken. Overal waar je kijkt zijn boeken. Van tweedehands tot pas verschenen.

We maakten een laatste wandeling over Charles Bridge. Het was niet heel zonnig meer op de laatste dag. Dit was onze eerste dag in de stad dat we de deur niet uit konden zonder onze winterjassen.

Volgende boekwinkel: Globe Bookstore and Café. Inmiddels was het tijd voor lunch. Dus voordat we bij de boeken gingen kijken aten we eerste lunch. Het café zat vol met Tsjechische en internationale studenten. Het was best bijzonder dat de mensen die een tafel naast ons zaten Nederlanders waren. Na de lunch namen we een kijkje in de boekhandel. Ik was daarna echt gesloopt, maar ik was niet de enige. Ook mijn reismaatje Rosa was gesloopt. En beiden hadden we spierpijn in onze benen van alle trappen in Praag.

Die middag zijn we nog naar de Jewish Quarter geweest. We hebben daar wat rondgewandeld, maar we hadden niet echt zin meer om de toerist uit te hangen. Daarom besloten we om naar ons appartement te gaan. We gingen even bijkomen van de dagen er voor en besloten om onze koffers alvast voor een deel in te pakken. In de avond gingen we uiteten bij Lokalblok (de plekken waar wij hebben gegeten en gedronken die zeker de moeite waard zijn zal ik in een aparte blogpost plaatsen). En ja, die avond ervoor hadden we daar ook gegeten, maar het was zo lekker dat we daar nog een keer wilden eten!

En hoppa, de volgende ochtend stonden we al om 03:55 op om onze vlucht te halen. Moe? Euhm, tja. Wat zal ik eens zeggen? Om 04:15 diezelfde ochtend zaten we in onze Uber onderweg naar het vliegveld keihard mee te zingen met de radio. Teken van een geslaagde reis!

Het waren echt een paar ongelooflijk leuke dagen weg en ik ben onwijs blij dat ik mijn eerste vliegreis heb mogen delen met Rosa. <3

Liefs,


 

 

 

De eerste en de laatste foto zijn gemaakt door lieve Rosa. Wil je meer foto’s van Praag zien? Check dan zeker even haar Instagram.

Tags:


One response to “Reizen: Praag #3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.