TBR December 2018

Gepost op 4 december 2018 door Katja in Boeken / 0 Comments

Wauw, het is december! Hoe dan? Wat is dit leesjaar voorbij gevlogen. Voornamelijk veel studieboeken en ik kan stiekem niet wachten om in 2019 te beginnen met een nieuw leesjaar. Vol met hopelijk veel leesboeken en geen studieboeken. Maar eerst mijn TBR van december. Kijk en lees je mee? 

Iskari – Kristen Ciccarelli 
In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.

Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

Op het moment lees ik dit prachtige boek, aangezien ik het net niet uit kon krijgen in de maand november. Ik kan niet wachten om vanavond verder te mogen lezen. Vorige jaar tijdens de komst van de auteur in Nederland had ik het boek al gekocht en laten signeren door haar. Maar nu ik eenmaal het boek aan het lezen ben lijkt het me ook zeker leuk om de auteur opnieuw te ontmoeten en deze keer tijdens YALFest 2019! Heb jij inmiddels al een kaartje gekocht?

Een bijna eindeloze afstand – Tahereh Mafi
Shirin is het zat om altijd maar aangestaard, beledigd of zelfs aangevallen te worden. Ze is niet meer verbaasd dat mensen vreselijk kunnen zijn, alleen maar vanwege haar afkomst, religie en de hijab die ze draagt. Ze is er klaar mee dat mensen haar niet zien om wie ze is, maar altijd direct een oordeel klaar hebben, en denken te weten wat ze denkt of voelt.

Het is 2002, een jaar na de aanslagen van elf september in New York, en het is een heftige en verwarrende tijd. Shirin sluit iedereen buiten, en verliest zichzelf in muziek en breakdance. Ocean James is de eerste persoon in tijden die haar echt lijkt te willen leren kennen, maar ze komen uit twee schijnbaar onverenigbare werelden. En Shirin heeft de muur om zich heen zo zorgvuldig opgebouwd dat ze niet weet of ze wel in staat is om hem af te breken.

Tegelijkertijd met Iskari lees ik ook de nieuwe Mafi. Ik ben niet altijd even in de mood voor fantasy daarom wissel ik het af met contemporary. En wauw, het eerste hoofdstuk is meteen al zo ontzettend krachtig ik sta er versteld van!

Don’t mention it – Estelle Maskame
De zeventienjarige Tyler heeft het goed voor elkaar. Hij heeft een eigen auto, een beeldschone vriendin en is populair op school. Maar vanbinnen is Tyler gebroken. En hij doet er alles aan om dat voor de buitenwereld verborgen te houden.

Tot die zomer waarin Eden in zijn leven verschijnt. Ze is direct, scherp en veel verleidelijker dan een stiefzus zou moeten zijn. Ze kijkt dwars door Tylers façade heen en ziet de kwetsbare jongen die hij eigenlijk is. En hoe closer Eden en Tyler worden, hoe meer de muur rondom Tyler afbrokkelt.

Verrassend, normaal gespoken heb ik rond deze tijd van het jaar veel meer zin in fantasy. Wellicht dat het komt doordat er zo ontzettend veel dingen speelden in mijn privéleven, waarover ik enorm veel heb moeten nadenken. Zoals dat ik klaar ben met school. En  daarom nu liever wat luchtigere boeken lees.

Liefde & geluk – Jenna Evans Welch
Addie begrijpt niet hoe ze ooit zo stom heeft kunnen zijn om een foto van haar borsten naar haar inmiddels ex-vriendje te sturen en alle waarschuwingen van haar broer Ian in de wind te slaan. Nu zijn haar borsten overal op internet te zien en lijkt haar toekomst in puin te liggen. Tot overmaat van ramp heeft ze ook nog voortdurend ruzie met Ian, die wil dat ze alles opbiecht aan hun ouders.

Ze hoopt dat de bruiloft van haar tante in Ierland haar wat kan afleiden, maar dan gooit Ian al hun vakantieplannen overhoop, en voor Addie weet wat haar overkomt, zit ze in een piepkleine auto samen met Ian en de Ierse Rowan, die ze met iedere afgelegde kilometer leuker begint te vinden. Wat volgt is een wilde roadtrip door het sprookjesachtige Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met een gebroken hart.

Na Liefde & gelato van de auteur ben ik erg benieuwd naar haar nieuwe boek. Ik ben dol op Ierland, dus dat gedeelte van het boek moet zeker goed komen. Daarnaast zijn haar boeken altijd heerlijk luchtig geschreven en kan dan ook niet wachten om in dit boek te beginnen en weg te dromen over het smaragd groene land.

Welk boek(en) ben jij van plan om te lezen in de laatste maand van het jaar?

Liefs,

 

 

 

 

PS. Ja, Joost ik kan meer lezen dan alleen Blossom Books boeken. 😉

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.